![]() |
|
Peugeot 307 5.viteste gaz yemiyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrkync ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 Saat 10:54 |
Arkadaşlar 2005 model peugeot 307 1.6 hdi sahibiyim. Yaklaşık 2 hafta kadar aracımın hızlanmasında sıkıntı var. Araç 4.vitese kadar hızlanıyor ancak 5.vitese attığımda hız 4.viteste nerede ise orada sabit kalıyor ve gaz yemiyor. Bazen ise eski haline geri dönüyor çok hızlı devir alıyor. Aracımı daha önce baska bir sebepten dolayı bilgisayarıma taktırdığımda elektrovana hatası verdiğini de görmüştüm ancak o sorun değil demişlerdi ve hatayı sildirip devam etmiştim, bu elektrovana'dan kaynaklanabilir mi ya da bu gibi sorunla karşılaşan var mı?
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
elektrovana hocam turboyu açıp kapıyo dıye bılıyorum aracınız 3000devırın uzerıne buyuk bır ıhtımal çıkmıyordur.. bır kontrol edın
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
mrkync ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Hocam onu kontrol ettirdim ancak bir sıkıntı yok dedi ustalar. Ancak arada sırada araç eski haline geri dönüyor. Bunu anlamış değilim. Geçen 3 gün boyunca araç hiç sıkıntısız yoluna ve hızına devam etti ancak bugün tekrar hızlanmamaya başladı. Üstüne üstlük hata belirtisi de vermiyor. Birkaç usta debriyaj balatamda sıkıntı olduğunu söyledi ancak bazı ustalarda debriyaj balatasından olsa devamlı hata devam etmesi gerekir diyolar. Baskı balatayı değiştirsem mi değiştirmesem mi karar veremedim. 600 TL ye değişim yapıyorlar ancak değiştikten sonra da hatanın devam etmesinden korkuyorum. Hiç başına böyle bir sorun gelen var mı?
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar bugün birşey daha fark ettim. Araç boşta iken devri 3500lere getirdiğimde otomatik hemen geri 3000'e çekiyor. Bu sorunla karşılaşan hiç kimse yok mu?
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bakı balata olsa bütün viteslerde yapar.
araç 3500 devirden 3000 devire düşüyorsa 3000 deviri geçmiyor demektir bu durumda da 3 mesaj yukarıda hsnsnl arkadaşımızın belirttiği durum olabilir |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sıkıntı bulduk değiştirdik sorun çözüldü. Böyle sorunla karşılaşan varsa çözümü turbonun elektrovanasından ileri geliyor bilgilerinize...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |