![]() |
|
306 yağ eksiltme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mart 2014 Saat 14:42 |
|
Sorun nereden çıktı? Neler değişecek? Bunun için ne kadar fiyat aldınız? |
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
duman yok açık hava filitresi var onda da yağlanma vs yok.suya yağ karıştırmı önce ona bakıp birde karteri söküp bakalım,3000 km de 7 litre yağ baya büyük bi kaçak var .araç çalışırken yağ çubuğundan az buhar var gibi .
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
murat222 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
duman yoksa kaçırıyordur ama bildiğim kadarıyla subap keçeleride olabilir bende o sıkıntı var ve araç tamirde p.tesi alıcam
|
||
yorgun doğdum dinlenmek için yaşıyorum....
|
||
![]() |
||
moonlord ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
|
Benim 106 XR aracimda yağ eksiltiyordu. Ancak alt muhafaza olduğu için yere akan herhangi bir yağ yoktu. Geçen hafta yağ değişimi yaptırdım ve muhafazayi taktirmadim. Şuanda 2 yerden yağ kaçırdığı ortaya çıktı. Sizin muhafaza varmı bilmiyorum. Yaktigina dair duman belirtisi yoksa kesin bi yerden kaciriyordur.
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Var ama kanal hiç boş durmuyor o yüzden bana fırsat kalmıyor. Çünkü kanallarda genelde tır çekilmiş oluyor ,önü arkası dağınık vaziyette ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
arabanın altına rahat rahat tamirciye gitmeden bakabileceğin bi yerin varmı? mesela arkadaşının yada samimi olduğun bi makascı yada egzozcu varmı samimi olduğunda olabilir. eğer varsa böyle bi yerin 2 adet balata spreyi al yağlanma olan yere sık güzelce temizler o sonradan temiz bezlerle sil prıl prıl olur yıkatmaya gerek kalmaz 2-3 ayda bir arabamın altını motorun altını felan çok yıkadım öyle.
![]() ![]() ![]() |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
|
Motorun alt tarafından baktığımız zaman yağlanma gözüküyor.
Tamirciye gösterdim o da önce motoru yıkayalım sonra bakalım nerden kaçırıyor dedi. Havalar ısınsın öyle gidecem sanayiye. Önce motoru usulüne uygun olarak yıkatacam/temizletecem sonra neler çıkacak karşımıza görecez. Ben önce kartel tapasından sanmıştım. Geçen ay yıllık bakım gereği yağ ve filtreleri değiştirirken usta; kartel tapasından değil dedi. Şimdilik kullanıyorum işte. 1-2 ayda bir yarım lt kadar yağ takviye yapıyorum motora. Öyle işte.. |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
günlük kullanım az olduğu için yakıt normal sayılır hatta kış şartlarında normal ama dediklerinize göre yağ eksiltmemesi lazım... her hangi bir tamirciye götürün aracı lifte yada kanalı olan bi yere sokun motor'a birde alt tarafdan bakın yağ kaçağı olan yer varmı? hafif buhar atıyorsa motor da yağü eksiltmesi normal ama 8.000 km'de yani yağ değişimine yakın yarım lt. eksiltmesi lazım bi anormallik var muhtemelen yağ kaçağı olması lazım bi yerden bi motoru kontrol edin... sonrasında ne gördüğünüzü yazarsanız yada resimlerseniz arkadaşlarla birlikde bilgilerimizi paylaşırız...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
|
1- araba çalışıyorken buhar şeklinde yoğun olmasa da duman var.
2-yok 3-yok 4- geçen haftaki ölçümde 100 km de 8 lt yaktı ( günlük 7 km yol yapıyorum genelde. sabah 3,5 km git stop akşam 3,5 km git stop.) 5-siyah duman yok. 300 devirde 50-60 km hız yapıyor. :) |
||
![]() |
||
|
Arkadaslar 1: araba calisirken bi bakin yag cubunu cikarip duman atma varmi? 2: radyatorde suya yag karismismi? 3: hava filtresinde yaglanma varmi? 4: yakit durumu azmi, cokmu yakiyor? 5: siyah duman atiyormu ve en onemlisi arac devir hiziyla km. Normalmi yani orn: 3000 devirde 2.viteste kac km hiz yapiyor bunlari soylerseniz daha net yardimci olmaya calisirim uzun oldu ama :) ![]() ![]() ![]() |
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Araba calisiyoken yag çubuğunu çıkarın duman geliyo mu bi bakın .
|
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
|
Benim arabada da aynı sorun var..
|
||
![]() |
||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
soğutma suyuna bi bakın hocam yağ karışmıs mı ?
|
||
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
şuna bi el atın arkadaşlar yok mu bir fikri olan ?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
arkadaşlar iş yerimizde bir 306 griffe var araç 98 model 153000 km de(muayne kayıtları da bu doğrultuda ama orjinal midir bilmiyorum)4 ay önce yağ bakımı yapıldı 10/40 yağ konulmuş 4 litre .1500 km sonra araçta neredeyse yağ kalmamıştı tekrar filitre ve yağ konuldu geçen gün yağ lambası yandı 2 li,tre yağ konunca ancak maximuma geldi 3000 km de 6-7 litre yağ yakmış. arabayı bıraktıkları yerde en ufak bir yağ damlası bulunmuyor.yağ kaçırma yok .egzozdan herhangi bir duman vs yok egzozda kurumda yok . usta araç çok uzun süre yattıysa sekmanlar yapışmıştır diyor .peki bu durumda duman atması gerekmez mi?araç olabildiğince sakin kullanılıyor 3000 km boyunca belki 4000 devri bulmamıştır.hareret vs yapmadı harareti normal.çekiş performans gayet iyi
1 araçta lpg mevcut 2 açık hava filitresi var sizin bu konuda ki fikirleriniz nedir ne olabilir? |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |