![]() |
|
Sağa dönerken gelen uğultu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 Saat 20:27 |
merhabalar. direksiyonu yarım sağ yapıp dönerken önden bir uğultu geliyor. aynı durum sola dönerken yok. ne gibi bir sıkıntı olabilir? başta kış lastiklerinden olabilir diye düşünüyordum ama sola dönerken olmadığı için lastiklerden değildir diye düşündüm.
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kış lastiğinden olabillr benmde düz giderken uğultu var sağa dönerken kesiyor.
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
spor yay var mı ? |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
porya bilyesi dağılmak üzere. Acil olarak kontrol ettirin.
|
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
davlumbaza sürtüyo olabilir
|
|
![]() |
|
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hizlandiginizda ses artiyorsa cok buyuk ihtimalle rulmandandir(teker bilyasi).
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
hızlandığımda ya da sola dönerken böyle bir ses yok. sadece sağa dönerken geliyor. evet spor yay var. bir de bu porya bilyesi dediğiniz nedir?
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Jant ve diskin oturdugu yerdeki dokum parcanin tam gobegindedir. Tarif ettigin ariza porya bilyasidir. Aynisi benim basima gelmisti hizlanirken veya yavaslarken yada sola donerken yok ama saga dondugum zaman horul horul horul bir surtme sesiydi. Sag teker bilyam degismisti.
|
|
![]() |
|
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Aynı sorunu bende yaşadım daha geçen ay değiştirdim bende sol teker bilyasını. Hızlanırken derken yanlış belirtmişim. Yüksek hızlarda(120filan) direksiyonu ses yapan tarafa çevirdiğinizde sesin çok daha fazla gelmesi lazım.
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
hız 120 iken direksiyonu yarım sağ yapma şansım olmadığından anlamam mümkün değil. ama bugün birşey denedim, direksiyonu tam sağ yapıp boş bir alanda ileri ve geri yaptım, geri giderken ses yok, ileri giderken dediğiniz gibi sürtme gibi bir durumdan kaynaklı uğultu var. aslında uğultu da değil tam sürtme sesi diyebiliriz. cumartesi gününe kadar gösterebilme şansım yok, bilya değişimi ne kadar zaman alıyor değiştiren arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum. teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Viteste ya da boşta fark ediyor mu bir de buna bakın.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
bilye degisimi 1 saatten fazla sürmez.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
porya bilyesi? aks bilyesi olmasin ?
|
|
![]() |
|
erman0464 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2012 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erman0464
Aynı sorun bende de vardı sağa doğru tatlı virajlarda çok belli oluyordu düz giderken bişey olmuyordu.sağ ön teker rulmanındanmış değişti ve sorun çözüldü
|
|
45 Y 6316 Malta Manisa Türkiye
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |