![]() |
|
spor yay |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pegasuss_35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 Saat 02:41 |
2001 model 1.6 4 kapi 206 aracima 16 inc 195 4516 lastik ve jant taktim on helezonlari isitarak dusurduk araba goruntu olarak guzel oldu yanliz suspansiyon olayi sifira indi istedigim goruntu guzel olsun ayni zamanda suspansiyon da yapsin. Ben spor helezon alip taksam bu olay duzelirmi birde 3.5 cm yada 5 cm lik helezonmu takmaliyim eger 5 cm spor yay takarsam orjinal amatisorler calisirmi Yardim istiyorum tikandim kaldim simdiden tesekkurler
Düzenleyen pegasuss_35 - 08 Aralık 2013 Saat 02:45 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Orjinal yayın ilk halindeki konforu hiçbir zaman alamazsınız.
Spor yay taktığınız zamanda olacak olay amortisörlere binen yükün artması. Spor yaylar orjinalden yumuşak değildir. Eğerki yumuşak olsa çakılın bile üstünden geçseniz teker davlumbaza sürter. 5cm einbach yay ve kumho ecsta 195/45/16 kullanan arkadaşımın aracına bindim. Ben açıkçası kendi stok 206ımdan sonra gram süspansiyon hissetmedim. O yüzden hala 175/65/14 takılıyourm. |
|
![]() |
|
pegasuss_35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
![]() ![]() ![]() ![]() |
Suan asiri vuruyor orjinalleri isitarak dusurduk diye olabilir 3.5 cm spor yay taksak daha iyi olmaz mi acaba
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
3.5 dediğiniz direk 35mm indirmez anca 30mm oda bir anlam katmaz görsel olarak 50mm tavisye edeirm ama coil olmadan sadece yay değişimi ile konforu unutun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
Coil dediginiz ne acaba biraz uzagim kusura bakma artik ruyalarima giriyor
|
|
![]() |
|
Coil Over Kit
Süspansiyone spor sürüş keyfi katmak için kullanılan yay ve amortisör birlikte kittir. Yük dağılımı orjinal gibi eşit dağılır ama sertlik konusunda yine orjinalliği tutmaz. Piyasada çok marka var ama kalite bazında yurt dşışndan bulmanız gerekir. Türkiyede Bursa da ve izmitte yapan bir iki firma var. Air Ride Kit Tamamen hava destekli süspansiyon kiti. Konforun yanı sıra extra koyduracağınız hava tüpleri ile aracın yüksekliğine müdehalede bulunabiliyorsunuz. Maaliyeti uçuk ama yine TR de yapanlar var. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
Yani orjinale geri donus diyorsunuz 35mm yay takp bosa masraf yapmayalim ozaman
|
|
![]() |
|
35mm 206larda gözle pek belli olmuyor açıkçası. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
Ama orjinal yay alip takicama 35 mm yay alip taksam daha mantikli olmazmi acaba
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pegasuss_35
Bu arada tesekkurederim yardimlarin icin
|
|
![]() |
|
Rica ederim.
Bildiğim kadarı ile orjinal yay daha pahalı. 35mm kit tercih edilebilir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |