![]() |
|
Gaz kesme ve stop isigi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 Saat 20:16 |
Merhabalar. Dun ve bugun is donusu az bir yokus var, ikinci vites 2000 devirde cikarken stop isigi yandi. Devriyaja bastim sondu. İki gun icin de boyle oldu.
Bugun de duz yolda iki kez gaz kesti ama stop etmedi. Bujilerden olabilir mi, 1.5 senedir degismedi. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben 3 yıldır aynı bujiyi kullanıyorum. Ama olabilir de. Ateşleme sıkıntısı olabilir. Akün nasıl? Gerçi dizelmiş aracın akü olmadan bile çalışır.Ondan değildir herhalde.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Periyodik bakımı yeni yaptırdım sayılır. onun haricinde bujiler, triger seti, debriyaj seti kaldı değişmeyen. aküde de şuan ışık yeşilde. bugüne kadar hiç böyle bir sorun da olmadı. az önce tekrar denedim sıkıntı yok. ama arka arkaya düz yolda gaz kesti gaz yemedi, gazı bıraktım tekrar bastım gaz yedi. silkeleme falan olmadı. anlık gaz kesti sadece. Düzenleyen yenice - 06 Kasım 2013 Saat 21:15 |
|
|
|
![]() |
|
stop ışığı yandığı zaman ben farketmemiştim sağ tarafta kırmızı bir ışık daha yanıyormuş. motor su seviyesi minimum seviyeye gelmiş. yokuş çıkarkan şamandıra su algılamadığı için uyarı veriyormuş. antifriz ekledikten sonra 2 kez suyu tamamlamıştım ama yeterli olmadı sanırım.
gaz kesme sorunu ise daha sonradan olmadı. zaten önceden de yoktu. takipteyim halen. |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Dizel ve buji.
![]() |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
hakketen haa :))
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Serkan abinin dikkatine hayranım valla :D |
|
![]() |
|
Selamlar abi nasılsın :) zaten aracı aldığımdan bu yana değişmeyen şeyler; buji, debriyaj seti ve triger seti. periyodik bakımlar hep zamanında hatta daha önce yapıldı. ön ve arka takımın tamamını aldığım kişi satmadan 1 ay önce değiştirmiş ve faturayı vermişti. debriyaj seti ve triger ne durumda bilgim yok. aslında aracı alırken bunları da sormak gerekiyor ama heyecandan olsa gerek :) bujileri internetten almak istiyorum. dizel araçta buji olmaz, buji kızdırma olur şeklinde yorumlar var. aşağıdaki linkleri inceleyebilir misiniz? somunlu ve geçmeli olarak iki tür vermişler ayrıca. http://www.***.com/PEUGEOT-206-BUJI-KIZDIRMA-14HDI-GECME,PR-3063.html http://www.***.com/PEUGEOT-206-BUJI-KIZDIRMA-14HDI-SOMUNLU,PR-4229.html http://www.peugeotparca.com/peugeot-206-buji-dizel-orjinal-5960-e9-urun2104.html Düzenleyen yenice - 12 Kasım 2013 Saat 18:53 |
|
|
|
![]() |
|
https://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-14-HDI-ISITMA-BUJISI-ORJINAL,PR-1303.html
sponsor sitemizde 20 TL imiş :) ama bu somunlu geçmeli olayını merak ettim hangisi daha sağlıklı. |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Teşekkür ederim Ramazan sen nasılsın? Dizel araçta benzinli de olduğu gibi ateşleme bujileri olmaz, Sadece kızdırma bujisi vardır onunda görevi sadece soğuk havalarda kontağı açtığında ateşleme için püskürtülen mazotu ısıtmak, başka hiçbir görevi yok, bozulmadıkça değişmesine gerek yok, hava yeteri kadar sıcaksa (genelde 2-3 derecenin altında devreye girer) devreye bile girmez. Onun için bujiyi unut :)
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
ISıtma bujilerinde sıkıntı olursa diyagnostik lambası yanıyor.
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim abi ben de iyiyim :) benim durumun soğuk hava ile alakası yoktu. düz yolda giderken sollama yapmak için gaza yüklendim gaz kesti, baktım stop etmedi gazı bıraktım, bıraktığım gibi bastım gaz yedi, aynı olayı 2 dakika sonra tekrar yaptı, şimdi bir haftadır hiçbirşey yok. ilk mesajımda stop ışığından bahsetmiştim. motor soğutma su seviyesindenmiş. antifriz koydurmuştum, iki kez suyu tamamlamıştım üzerine, sonra daha kontrol etmedim, motor soğutma suyu minimum seviyenin altına düşmüş acaba onu tetikleyen birşey olabilir mi? |
|
|
|
![]() |
|
diagnostik lambası kontağı açınca yanıyor ama birkaç saniye sonra sönüyor. |
|
|
|
![]() |
|
Olabilir de olmayabilir de, sen su seviyesini takip et eksilme yapıyor mu bu arada gaz kesme olayı tekrarlayacak mı onuda gözlemlemiş olursun eğer tekrarlarsa ki inşallah tekrarlamaz o zaman bi çözüm aranır.
Işığın kontağı açınca yanıp sonradan sönmesi herşeyin yolunda olduğunu gösterir, bujiyi dediğim gibi unut.
|
|
![]() |
|
alinin de aklına gelen gaz kelebeği, Akışmetre veya sensör, hava ve yakıt filtresi. periyodik bakımı sanırım 2 3 ay önce yaptırmıştım. üstüne de en fazla 2000km yapmışımdır. dün ben bir ustaya bu olayı anlattım, gaz pedalları sensörlü oluyor, değişme vakti gelmiş olabilir ama biraz pahalı bir malzeme dedi. su eksiltme olayı için de takip et, eğer yine düşerse borulara bakalım dedi. |
|
|
|
![]() |
|
Gaz pedalıolacağını pek sanmıyorum, sen şimdilik takibe devam et bakalım.
|
|
![]() |
|
Anladım abi teşekkürler. anlık olarak pislik de gelmiş olabilir. gerçi yakıta çok dikkat ediyorum shell ve opet dışında almıyorum. neyse bakalım takip edeyim. böyle şeyler bende takıntı oluyor :) |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |