![]() |
|
Vites bazen zor geçiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2013 Saat 23:57 |
Merhaba iyi bayramlar
Debriyajın sonuna kadar basmam gerekiyor vitesi değiştirmek için bazen sonuna kadar basmak bile yeterli olmuyor extra güç uygulamak zorunda kalıyorum sanırım debriyajda boşluk var ayağımla dokununca hissediyorum. Bugün bayram dönüşü, geri vitese takarken debriyaja bastığım halde çok azda olsa dişli sesi geliyor sanırım debriyaj balatasını(emin değilim) tam ayırmıyor. bu sorun bize çok masraf açarmı dersiniz ? :) |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaj telinde bir sıkıntı olabilir. Kontrol ettirmek lazım. Gevşemiş olabilir.
|
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Sırf bu yüzden dayım arabayı sat diyor, oysa uygun fiyata aldık sorunları olduğunu biliyorduk moral bozuyorlar. Büyük sorun çıkmaz inşallah :(
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
ayırmıyor baskı balata, "aracınızda hidrolik pedal varsa" muhtemeldir ki baskı balata bitmiş,
yetkili serviste 800 900 bosch serviste 650 700 özel serviste 550 600 set olarak değişecek muhtemelen volanda taşlanacak "50 ila 90 lira" eğer uzun süre bitik gezdiysen gerekirse debriyaj çatalında değişecek oda 30 lira falan tutar max umarım sorun sadece teldedir
![]() Düzenleyen errör - 11 Ağustos 2013 Saat 00:13 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Umarım o kadar sorun çıkarmaz :) Çıkarırsada el mahkum yaptıracağız, teşekkür ediyorum cevaplarınız için sağolun
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Baskı balata bıtmış diye dusunuyorum ancak viteste boşluklar varsa bılemem baktırmanız gerek ama buyuk ıhtımalle baskı balatadır.Aracın 206 ise geçenlerde bende komple orjinal set + şanzuman yağı işçilik dahil 350 TL ödedım sureklı gıttığım özel servis olduğu için fiyatta onunda bıraz etkisi olsada yinede özel servislerde 500 TL lik bir iş değil debriyaj setının değişimi ekstra arzalı bır parça yoksa tabi .Bu neden için araba satan görmedım ama şöylede bişey var şanzuman sorunu varsa aracınızın o bıraz uğraştırır baskı balatayla yırtarsanız herkesın başına gelen bır ış baskı balata ıçın aracı nıye satıcaksınız ki :)
Düzenleyen samet206 - 11 Ağustos 2013 Saat 00:29 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
İlk aracımız ve bilgimiz yok arabayı alırken çok iyi anlayan birisini götürdük babamın arkadaşı, o söyledi zaten bazı sorunları var fakat, fiyattan tek tek hepsini düşürdüler. Daha sanayi ile hiç tanışmadık yavaştan içli dışlı olmak lazım yeni olduğumuz için epey yüksek fiyat verirler diye düşünüyorum Umarım boşluk vardır, çünkü debriyaja dokunduğumda 1-2 cm boşa gidiyor onu hissediyorum yani. Burasıda olmasa nereden yardım alırdım bilmiyorum sağolun hocam
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece geri vitese taktığında ses geliyorsa onu dert etme benim aracımda da arada geriye attığında ses geliyor ama debriyajımda herhangi bir boşluk yok.
|
|
![]() |
|
1 ile geri viteste diğerlerinde sıkıntı yok
|
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
aynı sıkıntı bende de vardı en sonun da vites kolu koptu çarşı ortasında kaldım.çekici ile hallettik :))sanayiye cektirdik.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Aynı sorun bendede var ustaya gösterdim hatta debriyaj telini değiştirdim bu araçlarda debriyaj teli normal tel değilmiş yani kurmalı tel yaylı oda 75 tl ile 80 tl ve debriyaj ayarı yapılmıyormuş. Debriyaj teli kendini baskı Balta'ya göre ayarlıyormuş. O yüzden balata bitmiş muhtemelendeğşştirmek gerek benimde değiştirmem gerek ta dipte kavrıyor iyice basmak gerek hatta başkası bindiği zaman onlarda fark ediyor çok dipte kavrıyor diyorlar stop ettiriyorlar.
|
|
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
|
![]() |
|
Onur hocam aynı bende o şekilde düşünüyrum çünkü çok güç uygulayarak basarsam o ses çıkmıyor, hatta dün yine denedim ses hiç yoktu 3-4 saat araç kullandıktan sonra o ses çıkıyor dinlendikten sonra ses gidiyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |