![]() |
|
Yay konusunda bilgi istiyorum. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hLL ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: 343256I Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 20:58 |
Yaylar konusunda hiç bir bilgim yok. Arabamı alçaltmak istiyorum. Çok yüksek havada duruyor ya. Göze pek hitap etmiyor. 3.5 cm ya da 5 cm diye yaylar duyuyorum. 3.5cm yay ne demek 5 cm ne demek. Hangisi ne kadar alçaltır? +' sı -' si nelerdir. kısaca anlatırmısınız
|
|
![]() |
|
hLL ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: 343256I Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düzenleyen hLL - 07 Temmuz 2013 Saat 23:45 |
|
![]() |
|
Mesela şu kadar inse ne gerekli?
Düzenleyen hLL - 07 Temmuz 2013 Saat 23:45 |
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
Aracın lastik ebatları nedir. Çünkü bu yayları taktığın zaman sürtecek gibi duruyorlar.
Eğer yay alacaksan kesinlikle eibach almalısın benim aracımda Sportline modeli var yani aracımı 5CM indiriyor lakin o zamanda lastik yanak ebatı 40/ 45 geçmemeli yoksa lastik sürtecektir. eibach prokit olanı tavsiye ederim aracını yere 3.5 Cm daha indirecektir. 50/55 yanak lastikte sürtmez 3.5 prokit aracın motoru 2.0 sa 3.5 olarak tam indirir motor ağırlıgından dolayı.. 5cm takarsanda biraz sekme yasarsın oda spor amortisör olmadıgı için konfor istiyorsan 3.5 görüntü istiyorsan 5cm sana kalmış |
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
206 XT 1.6 var ben de. 3,5 cm taktım hic taksam da takmasam da olurmus yani bir şey degismedi.
185/65/r14 lastik var. arka taraf torsiyondan dusuruluyor. ![]() |
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Konforla işimiz yok
![]() |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her çukurda aşk acısı çekiyoruz biz
![]() |
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
aracımı aldığımda 5 cm yay takılıydı ve konfor berbattı. kaliteli bir şey değildi üzerindekiler. markasını hatırlamıyorum. Sport yazıyordu üstünde kırmızı bir şey.
Eibach Prokit aldım. 1.6 aracım. stock halinden 3.5 cm daha aşağıda olacak diye aldım. Herhalde öyle oldu bilmiyorum ölçmedim ama 5liklerden sonra yükseldi tabi araç. böylesi daha iyi 5liklerle kasisden çukurdan geçmek ölümdü. otobanda dahi viyadüklere girerken jant vuruyordu. tabi bu yayların dandik olmasıyla alakalı eibach'in 5liklerli olsa durum farklı olurdu eminim. sonuç olarak eibach 3.5 dan (Prokit) memnunum. konforuda harika kesinlikle tavsiye ediyorum. fakat bir ara otobanda lastiğim parçalanmıştı ön sola 195/55 lastik takmak zorunda kalmıştım yola devam etmek için kenardaki lastikçiden alıp. sağa dönüşlerde davlumbaza bayağı sürtüyordu. tahminimce 50 yanakda sürter. şuanda 205/45 lastiğim ve sıkıntı yok. birde bunları taktıktan bir süre sonra tam oturuyor. yani muhtemelen taktığında gördüğün görüntü olacak olandan biraz daha yüksek olacak. biraz daha düşecek akabinde. bu arada bildiğin birşeydir belki ama bizim araçlarda arkada yay yok torsiyon var. ön yayları değiştirip arkalara torsiyon ayarı yaptıracaksın. artık ya sağlam bir ustayla yapacaksın bu işi ya da forumda diş hesabı düşürenler var biraz araştırırsan bilgi edinebilirsin. 3.5 yay takında torsiyonları 2 diş düşüreceksin gibi. 2 dişi kâle alma bilmeden söylüyorum.
Düzenleyen EErgul - 28 Haziran 2013 Saat 01:16 |
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Bende yükseltmek istiyorum napam :) suv tarzı bişe :D
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
bende arka torsiyonları yükseltmek istiyorum şuan yapılacak ilk işim bu, hem aranamın kıçı ön tarafa göre yere daha yakın hemde iki kişi oturunca dahada çöküyor her çukurda hart tampon sürtüyor istediğin kadar yavaş geç çapraz geç sıkıntı. yükselticem kurtulucam ki zaten bizim 106 larda kıç havada daha tatlı oluyor
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ben bu haliyle etrafa sürtüyorum ya yollar çok fena burda. Şimdilik alçaltma işi askıya alındı
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Düşük gezmenin zevki bir başka 3.5 ideal diye düşünüyorum malum yollar Eibach Springs yay konusunda güzel bir marka gerçekten bende tavsiye ederim .Ayrıca konfor açıısndan orjinale döndukten sonra çok rahatladım düşük olmasın ben böylede sevıyorum aracımı basık araç bazı yollarda hata kabul etmiyor malesef
![]() Düzenleyen samet206 - 29 Haziran 2013 Saat 01:32 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
hem konfor hem basık araç istiyorsanız paraya kıyıp air süspansiyonu ekleyeceksiniz :) he maddiyat kısıtlı ise birinden birini seçmek gerekiyor :) |
|
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |