![]() |
|
çekişten düşme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 21:20 |
arkadaşlar merhaba geçen cuma günü biraz acelem vardı ve arabamı şehir içinde hızlı ve yüksek devir kullandım vites aralarında 4000 d/dk yı geçtiğim oldu hız olarak en son 140 la yokuş tırmanmaya başlarken yolun yapısından kaynaklı olan hafıf bi kasis vardı oraya girdiğim an sol ön taraftan pat diye ses geldi ve benim koltuğun altında hissettim galiba lastik patladı dedim ama bi yandanda lastik patlasa böyle olmaz dedim ve sağ çektim lastik ve motor kontrolünden sonra yola devam ettim fakat araç büyük şekilde güç kaybı gösteriyor o günden beri araba çekmiyor üçüncü vitesi istediği rampada ikiden bire düşüyorum tabiri caizse köpek gibi tırmandığı yokuşta bugün eskikasa şahin bile beni solladı bu durum çok canımı sıkıyo bi kaç gündür sanki gaza boşa basıyorum ses var ama hız yok önceden gaza dokunsam normal standart hızlarda yoluma devam edebiliyodum ayriyeten mesela ikinci viteste rampa cıkartken 2000 d/dk civarı kara duman atıyo hem ikide hemde üçüncü viteste bunu yapıyo düz yolda bişey yok zorlandığı zaman yapıyo ama boşta gaza basarsam hafif duman atıyo bu durum çok moralimi bozuyo sizce ne yapmam gerekir bakım zamanına yaklaşık 2000 km fln kaldı bunla alakalı olabilirmi lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden şimdiden teşekkür ediyorum
araç '03 307 1.4 hdi xr Düzenleyen blinddark - 03 Haziran 2013 Saat 21:20 |
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel
|
|
![]() |
|
ilyas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2013 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle geçmiş olsun,benim aklıma ilk gelen turbo ve turbo hortumlarını kontrol et derim.
|
|
206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003 |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
tmm birazdan hemen bakacam ama hortum anlaşılırda turbonun kontrolü nasıl yapılır acaba ben yapabılırmıyım
|
|
![]() |
|
ilyas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2013 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
dizel araçların turboları ömürleri bitmeye başladığında ıslık sesi gibi inceden inceye ötmeye başlar ve araç çekişten düşer aynı zamanda araç duman atmaya başlar benim bildiğim ve kullandığım araçlardan tecrübem bu şekilde ama ses geldi demişsin büyük ihtimal hortum diyorum |
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
klişeleşmiş durumlardan birisidir dizel araç hele turboluysa direk turbo ömrü..
Yok arkadaş öyle bir durum,enjektör basınçlarına baktırdınız mı ? Egzoz sisteminde kaçak var mı ? Katalizörler ne durumda ? Filtre ve yağ bakımı ne durumda dizelleri bunlar yorar çekişten düşürür.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
kardeşim canını hiç sıkma %95 turboyla alakalı benzzer bi olayı yaşadım bende. fazla bi masraf cıkartacağını sanmiyorum. hortumu çıkmış olmalı çünki tam turbonun gireceği devirlerde aracın hızlanmıyor eğer yürüyen bi aksamda sıkıntı olmuş olsa aracın çalışma sesi değişirdi en azından yada sürtme çarpma gibi değişik bi ses yapardı. hortum çıkmadıysa bile o hortumu sıkmaya yarayan contamı diyorlar kelepçemi diorlar o gevşemiştir hava alıyordur turbo hortumunun olabildiğince sert olması gerekir çünki hava alırsa motora hava basıncı yapamaz ve çekişten düşer.. benimde su hortumu çıkmıştı :) 12-13 anahtar tornavide ve penseyle çözdüm işimi :) bu arada bi tavsiye hazır aracın bakımı geldiyse würth motor temizleyiciler var inanılmaz etkili 400 gram mazota karıştırıyon yada aldığın yer sana söylüyor saten nasıl kullanacağını kurumları falan temizler sonra hava filtresi yağ filtresi ve yağını suyunu değiştinmi araban eskisinden daha iyi olur :)
|
|
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
şimdi kaputu açtım üstteki siyah kapağı söktüm birde ne goreyım benim baktığım acıdan sol taraftan gelen yaklaşık 2 inçlik hortum boylu boyunca yırtılmış hortumun uzunluğu ortalama 15 cm hortumun giriş yaptığı yer turbonun üstünde siyah kare plastikten bisey var orası hemen babamı aradım turbo hortumu yırtılmış senın tamirciyi bi ararmısın dedım aradı ve bana dönüş yaptı bende şimdi ewden çıkıp ostimin yolunu tutacam hayırlısı arkadaşlar abilerim elbet bi sebebi vardır...
|
|
![]() |
|
hadi geçmiş olsun...
|
|
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
geçmiş olsun sıkıntı yok olacaği varmiş.. allah tren kazası vermesin :)
|
|
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
gittim sanayiye ve hortum değiştirildi gelmişken bakım zamanı yaklaşmıştı aradan çıksın diye onada el atıldı yapılan işlemler;
turbo hortumu yağ filitresi hava filitresi polen filitresi mazot filitresi yağ ön sağ ve sol fren diskleri ön sağ ve sol fren balataları bunlar değişen parçalar işçilik dahil iyi para verdım ama sizce bunlar toplamda ne kadar tutar bi fikir verebilirmisiniz
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
turbo hortumu yağ filitresi hava filitresi polen filitresi mazot filitresi yağ (10w40) genel kontrol+ iki küçük vida falan filan ![]() Bunlara 2 hafta önce 290 verdim
![]() Düzenleyen tellotello - 04 Haziran 2013 Saat 16:33 |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
sorunlar çözüldü gelirken yolda yetişen olmadı ama ben daha fazla verdim ön balatalar ve disklerin fiyatı nedir bilen varmı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |