![]() |
|
yardım lütfen arabam çalışmadan yakıt harcıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 19:23 |
merhaba arkadaşlar anlam veremediğim bi sıkıntı var yardım edin bana
pazartesi günü depoyu fulledim ve yaklaşık 300 km yol yaptım bu yol yaptığımın sonunda arabayı otoparka çektim bi kaç saat sonra hem yakıt durumuna hemde km ye bakmak için indim
depoyu fulleyince ibre ok1 e geldi
300 km yol yapınca hem yolculuğum bittiğinde hemde akşam arabaya tekrar indiğimde ibre ok2 de idi
fakat az önce aradan 3 gün geçtikten sonra arabama bindim ve yakıt durumuna baktığımda ibre ok3 e inmiş bi şekilde görünce felaket moralim bozuldu ama yol bilgisayarında herhangi bi değişiklik yoktu anlam veremediğim bi arıza bu depodan mazotun ucacak hali yok mazot otomatiğimi bozuldu acaba bildiğim kadarıyla mazot otomatiği 300 tl ye yakın bi fiyata sahip daha öncede otomatik çalışmıyo diye tamirci temizlemişti yardım edermısınız eğer bu parcada sıkıntı varsa zamanla düzelirmi gene temizlemek yeterli olurmu bu parçayı bu durumda kullanmak sıkıntı yaratırmı yardım lütfen...
|
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
![]() ![]() ![]() ![]() |
ayrıca ibre depoyu fullediğim zamanlarda şimdiye kadar '1' yazan kısıma gelmedi
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam normalde 300 km'de ok 3'e düşmesi gerekir, sanırım o an depoyu okuyamamış ve az yaktı gibi göstermiş, sonra normale dönmüş, bence korkulacak bişey yok.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
O zaman şamandıra kalibrasyonu yaptırmanız gerekebilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
depo kalibrasonu nasıl yaptırırız peki maliyeti nedir parca gerekiyormu acaba
|
|
![]() |
|
Hocam ok 1 ile ok 2 arasında tek kare var bence tek kare ile 300 km gitmesi zor, kalibrasyon işlemi ile ilgili tam bir bilgim yok depoyu boşaltarak yapıyorlar sanırım, parça gerekmiyor, siz depoyu iyice bitene kadar bekleyin hatta ışık yandıktan sonrada biraz kullanın sonra tekrar depoyu doldurun, muhtemelen düzelir, benimde bi ara depo full dolu olmasına rağmen 3 çeyrek gösteriyordu şamandırayı söküp oynamıştık düzelmişti sonra tekrar aynı şeyi yaptı bu sefer umursamadım depo bitip doldurunca kendiliğinden düzeldi
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Geçmiş olsun hocam. Yalnız bende her zaman yaklaşık 300 km gittikten sonra ibre 3'e geliyor onu da belirtmek isterim. Tabi benim tüketim değerim sizden fazla diye biliyorum. Benim için normal olan ibrenin 3'te olması.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
ben bir kere ok1 uzerıne zorladım :) pompa attıkca ben bastım :) odemeyı yapıp geldıkten sonra aracın altına bır baktım fazla yakıtı hep atmıs hemde göl olmus :) ondan sansımı zorlamıyorum 2.tıkta bıraktırım :D
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
benim araç benzinli geçenlerde fulledim 10 km gittim kapattım kontağı. açtığımda ne göreyim! bildiğin 2 çizgi düşmüş. hemen benzinciye gittim tekrar fulledim. 10 tl lik aldı. tekrar gösterge tavan yaptı. şamandıradan sanırım. geçen arkadaşa verdim aracı üst üste 2 kere 30 tl atmış ibre yükselmeyince bozuk sanmış. ben biraz kullandım. sonra 50 tl atınca ibre uçtu
![]() |
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Araçlarımızda 7 litre olayı var hocam, arkadaşınız ondan şaşırmış. Şamandıra 7 litrenin altındaki miktarlar için ölçüm yapmıyor bu nedenle sanki dolmuyor gibi görünüyor size
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |