Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni 306'm ve eksiklerim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yeni 306'm ve eksiklerim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mur4tkilic Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni 306'm ve eksiklerim
    Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:01
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum aracımda yeni zaten ilk Pug aracım 306 aldım ancak aldığıma biraz pişman oldum :)
Aracımı tanıtarak başlayayım 2001 model 306 XR Platinium Çin mavisi Bağcılar oto center da bir galeriden aldım citroen saxo vts almaya gitmiştim 185 hp olması ilgimi çekti ancak aracın defalarca kaza yapması hiçbir yerinin düz orantılı olmaması ve motor altındaki şasenin burma bilezik gibi olması beni o araçtan anında soğuttu zaten o aracı almak zeka ile ters orantılıydı :) oto center dan çıkış yaparken gördüğüm mavi 306 ilgimi çekti üzerindeki numarayı aradım adamlar geldi dükkanı açtı (Sağlık Otomotiv) ve anlaştık neyse aracı aldım ancak hergün yeni bir eksik daha çıkmaya başladı önce V kayışı koptu doğru tamire :) arkadaşım sağolsun uğraştı birkaç gün liste aşağıda
V kayışı tamiri
motor bakımı
ön takım
sağ kapı kolu kırıktı değişti
Top aynaların yerine orjinal aynalar geldi
arka silecek motoru ve silecek değişti
fren balataları ve bakımı yapıldı (anında duruyor :) )
vs. 800 tl masrafım oldu
ancak bununla bitmedi aracın eski sahibinin kazıkları başladı
katalizatör sökülmüş 400 tl çıkmasına istendi
aracta angel farlar ve karartılmmış stoplar bulunmakta orjinalleri için 800 tl istendi
sağ ön kapı kilit pompası ve kapı cam ayarları ve şöför kapısı için 350 tl istendi
üzerinde xenon farlar varmış sökülmüş 200 tl istendi
sağolsun eski sahibi katalizatör ile yetinmemiş komple egzostu söktürüp yerine 30 yerinden patlak murat 131 egzostu takmış onun komple değişimi 600 tl istendi
el freni tabancası arızalı 300 tl istendi
lastiklerin hepsi birbirinden farklı jantların değişmesi lazım 1300 tl istendi
iç konsol boyaları atmış karbon kaplanması için 200 tl istendi
minibüs kornası vardı üzerinde 35 tl verip değiştirdiim
 vites kutusu 12 vites varmış gibi sağdan sola soldan sağa 50 cm gidip geliyor aşırı boşluk var 1. ve 3. viteslerde senkromanj denilen icatların değişmesi lazım şanzumanı açmak 400 tlden başlıyor
direksiyona nedense bir kaplama yapılmış sökülüp tekrar deri kaplanması 125 tl
aklıma geldikçe bu listeye eklerim bu tür sorunları atlatmış olan arkadaşların bana vereceği akıl fikir ve tavsiyelere son derece açığım şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:10
Hocam aracı almadan önce bi usataya göstermedinizmi? yazdıklarınızın bi kısmını almadan önce kendiniz anlamış olmanız lazım.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:22
Tabiki gösterdim ama kimse katalizatöre bakmadı mesela yada el frenine veya kapılara yada egzosta  :) yani biraz sürpriz oldu gelişmeler ve inanıyorum bir bu kadar daha masraf çıkacaktır. Benim kızdığım nokta aracın eski sahibinin yaptıkları bana bu kadar masraf açanda bu zaten
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:24
harbiden görünür o kadar sıkıntısı olan bir aracı nasıl bir hevesle aldınız?
neyse alınmış artık.. tavsiyem katalizör taktırmak yerine yeniden düz boruyla yeni eksoz yaptırın orj kazanlar çok ta pahalı değil diye biliyorum.görsel şeyler zamanla hollolur önce vitesi halledin derim.
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:32
Katalizatör taktırmak zorundaymışım çünkü olmadan muayeneden geçemiyormuşum böyle bilgi aldım aslı varmıdır ?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:39
Orjinalini yazan: mur4tkilic mur4tkilic Yazdı:

Tabiki gösterdim ama kimse katalizatöre bakmadı mesela yada el frenine veya kapılara yada egzosta  :) yani biraz sürpriz oldu gelişmeler ve inanıyorum bir bu kadar daha masraf çıkacaktır. Benim kızdığım nokta aracın eski sahibinin yaptıkları bana bu kadar masraf açanda bu zaten

Hocam kapılara bakmamış, katalizöre bakmamış, egzoza bakmamış, şanzımana bakmamış, frenlere bakmamış, en iyisi siz bu ustanın önünden bile geçmeyin daha, bu aracı alsında bizede ekmek parası çıksın diye düşünmüş sanırım.

Katalizör ve muayene konusuna gelince geçtiğini iddaa edende var geçemediğini iddaa edende sanırım kontrol eden elemanla alakalı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:44
Katalizatör için 800 tl fiyat verende oldu 400 tl de hani ödünç alınacak birşey de değil ki söküp takması bir eziyet aracın muayenesi yok lpg düşünmüyorum açıkçası ilk aldığımda 70 krş yakıyordu şuan 50 krş a düştü bakımlardan sonra egzost değiştikten sonra düşermi bilinmez eski bir performans hava filtresi var tüm bakımlarını yaptıktan sonra hem normal hemde full devirli kesicili bir yakıt testi yapıcam 50 krş geçmemesi durumunda lpg takmak istemiyorum ancak muayene için katalizatör almam gerekecek sonrasında söktürmem de gerekecek sıkıntılı bir durum keşke muayeneli araç baksaydım diyorum kendi kendime aracı 12 bin tl ye aldım masraflar ile birlikte 15 bin tl olacak açıkçası biraz aptallık oldu yani 15 bin tl ye pırıl pırıl bir araç alabilrdim ama yinede seviyorum aracımı kullanmak zevk veriyor bana
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:44

Katalizatör taktırmak zorundaymışım çünkü olmadan muayeneden geçemiyormuşum böyle bilgi aldım aslı varmıdır ?

tüv muayene istasyonlarında eksoz muayenesindne geçemezsiniz ama sanayide özel eksoz muayenesi yapan bi yere uğrayın ne arabalar geçiyor sizde geçersiniz.yalandan katalizöre bütçe ayırmayın en azından daha acil işleriniz varken
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:48
katalizatörü atlatmak için egzost muayenesini geçmek yetiyormu? yani tüvtürk bakmıyormu katalizatöre ?

Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:52

katalizatörü atlatmak için egzost muayenesini geçmek yetiyormu? yani tüvtürk bakmıyormu katalizatöre ?

Egzoz muayenesinden dışarda geçipte tüvtürkte genel muayeneden katalizör olmadığı için kalan var aynı zamanda geçende var, muayeneyi yapan elemanla alakalı sanırım, kimi farketmiyor yada umursamıyor kimide ağır kusur yazıyor.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 02:54
O kadar uğraşıp tek katalizatörden kalırsam o tüvtürk çalışanını çıkışa kadar bekleyip ortalama 1 saat döverim :) buna bir çözüm bulmam lazım canım çok sıkılıyor aslında almak istiyorum yarın birgün aracı sattığımda alan kişi arkamdan küfür etmesin diye ancak 800 tl vermek te beni 1 ay hareketsiz kılacaktır yani can sıkıcı bir durum çaresizim
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 03:01
Aynı konuda iki ayrı kişinin mesajı biri geçmiş diğeri geçememiş işiniz biraz şansa kalmış.

''Merhaba arkadaşlar 2005 Vtec II aracımda kat. iptali var ve haliyle muayeneden geçemedim.
Katalizör eski sahibinde iptal edilmiş olduğundan elimde katalizör yok.
Katalizör iptal etmiş arkadaşlar bana bir günlüğüne kiraya verirlermi acaba, sadece muayeneye giderken bağlatıcam sonra tekrar söktürücem.İstanbuldayım, yardımlarınızı bekliyorum
''

''bende cıvıc sport war kat ıptalı war adamlar hıcbısey demedı''
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 03:07
İşimi şansa bırakıcam artık lpg ye ihtiyacım olmasa bari 1000 tl lpg 800 tl kat bana ağır gelecektir aracın daha bir ton masrafı var hang birini yapayım lanet olsun bu tüvtürke
katalizatör kiralama gibi bir durum söz konusu ise onada razıyım varmıdır acaba satan veya kiralayan?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 03:16
Kiralayanlar var ama araç modeline uygun bulmakda biraz şans, İstanbulda nerdesiniz yarın bi kaç yerle görüşüp haber veririm size, ayrıca alttaki bağlantıya tıklayıp kendinizi tanıtırsanız sizi daha yakından tanımış oluruz.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mur4tkilic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 03:30
İlginize teşekkürler pm olarak mobil numaramı göndericem iyi geceler
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 03:43
PERFORMANS EGZOZ  ÇETİN USTA 0532 / 2179467 Şirinevlerdeymiş yarın bi arayın görüşün.

MUAYENEYE HAZIRLIK YAPARKEN KATALİZÖRÜNÜZÜ KONTROL EDİYORUZ - KATALİZÖRÜNÜZ TIKANMIŞSA MUAYENEYEDEN GEÇMİYOR

KATALİZÖRSÜZ ARAÇLAR MUAYENEDEN GEÇMİYOR MUAYENEDEN GEÇİŞ İÇİN KATALİZÖR KİRAYA VERİYORUZ MONTAJI BİZDEN

Düzenleyen Serco05 - 02 Şubat 2013 Saat 03:44
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 09:46
Aynı araçtan Bendede var ama allaha şükür herhangi birşeyi yok. Aslında temiz olanı çok iyi bu arabanın ben çok memnunum herhangi bir şikayetim yok. Keşke bir servise götürmüş olsaydınız ama işte burada en önemli şey satan kişinin dürüst olmasıdır.
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 12:50
katalizörü iptal edip kazanını sökerseniz tüvde sıkıntı çıkabilir.aracınızda kat iptal edilip yerine düz boru yapılmışsa tüv yokluğunu farkeder,ancak bende olduğu gibi sadece kazanı boşaltılmışsa (kazan yerinde içi boş) sıkıntı çıkmadan tüvden geçebilirsiniz
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 Saat 19:42
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Aynı konuda iki ayrı kişinin mesajı biri geçmiş diğeri geçememiş işiniz biraz şansa kalmış.

''Merhaba arkadaşlar 2005 Vtec II aracımda kat. iptali var ve haliyle muayeneden geçemedim.
Katalizör eski sahibinde iptal edilmiş olduğundan elimde katalizör yok.
Katalizör iptal etmiş arkadaşlar bana bir günlüğüne kiraya verirlermi acaba, sadece muayeneye giderken bağlatıcam sonra tekrar söktürücem.İstanbuldayım, yardımlarınızı bekliyorum
''

''bende cıvıc sport war kat ıptalı war adamlar hıcbısey demedı''
 arkadaşım sıkma canını zamanla düzeltirsin aracının  eksiklerini.ben 8-02-2011 de muayeneye gittim. ve geçtim. ancak aracımda katalizör yoktu. haftaya muayene geliyor bakalım bu seferne olacak?buradan bildiririm size. oto centerdan almışsınız onun yanında automall diye bir site daha var. orada 100tlye ekspertiz hizmeti veren bir kuruluş var. haberlere de çıkmış adamlar. sadece km. garantisi vermiyorlar. keşke almadan oraya gösterseydiniz. bir dahakine aklınızda bulunsun.
2001 206xt 1.6
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9185 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 249 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 89 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 79 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 273 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 164 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2323 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6755 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 145 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 150 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 147 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 733 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 199 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 187 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 889 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 349 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 563 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 415 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107919 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1659 0 kralex18
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
erthe 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English