![]() |
|
radyatör su eksiltiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 Saat 14:12 |
link gerçekten tam benim problemi anlatmış ama o arkadaştaki beceri bende olsa arabayı bilgisayar gibi söker takarım ;) başka bi ustaya götürelim bakalım değişime gitmeden bişiler yapar belki |
|
![]() |
|
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
aynı sroun bende de vardı geçen hafta yaptırdım eğer kalorifer peteğindense peteğin değişmesi gerekiyor ama yüzde doksan linktede paylaşıldığı gibi oringler değişerek hallediliyor.benim ki o şekilde halledildi.bence başka bir servise daha gösterip fikir alın.
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Aracınızın modeli ne bilmiyorum ama aşağıdaki link en azından size bilgi verebilir;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi Kolay gelsin,
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Geçmiş olsun hocam, forumda bunun tamiri ile ilgili prosedür var ve ayrıca çok ucuza mal oluyor diye biliyorum. Linki bulunca buradan paylaşırım. Tamir edilmeme olayını usta abartmış sanırım. Başka birine daha göstermenizi öneririm.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
bide şu radyatörde oluşan küçük delikleri tıkayan bi madde var .. o ne kadar sağlıklı acaba kullanmamı önerirmisiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
saolun beyler.. aracın su eksiltmeye başladığını anladığım an tamircime gittim klima peteğinden hafif su sızdırıyormuş gaz pedalının yanındaki döşeme ıslanıyodu sürekli.. tamiri varmı dedim peugeot larda böyle durumlarda tamır edilmiyo değişmesi gerek dedi oda biraz yüklü geldi tabi sen iki günde bir suyunu kontrol et eksileni tamamla sıkıntı olmaz dedi o yüzden eksiği tamamlamayı seçtim.. bu arada yağını suyunu değişelim 2 ay olmadı tabi o sırada suya antifirizde koyuldu...
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sen bence aracın neden motor suyu eksiltiyo önce onun çozumünü bulmalısın.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Tamiri için bir şeyler yapsanız daha iyi olur hocam. Nereden kaçırdığını tespit edip ona yönelin bence. Bu arada araçta hiç daha önce antifriz kullanmadıysanız, şimdi antifriz ekleyerek devam etmeye çalıştığınızda kullanmış olduğunuz antifriz aracın kaçıntı yapan fakat pasla falan tıkanmış yerlerindeki delikleri açmasına ve daha çok su kaybetmesine sebep olabilir. O nedenledir ki yaz kış araçlarımızda antifriz olmalıdır. Sadece suyun donmasını önlemez aynı zamanda sistemin temiz kalmasına (pas, kireç vb) yardım ederken kaynama noktasını yükseltir sistemdeki suyun.Geçmiş olsun.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bence sorunun kaynağını bulmaya çalışın, neden su eksiltiyor?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
saol kardeşim onu ayarlamaya çalışıcam ben daha önce eksilen suya hiç antifiriz koymadım yavaş yavaş 1.5 litre kadar koysam sorun olmaz diye düşünüyorum.... bi zararı olmazsa bugünden başlim koymaya ben o zaman..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bir sıkıntısı olmaz ama sürekli eksiltiyorsa ve siz hep antifriz koyuyorsanız bir süre sistemde sadece antifriz olur ki bu da demek oluyor ki benim aracımda % 50 su + % 50 antifriz olduğundan -37 dereceye kadar donmaya karşı korunurken sizin aracınız % 100 antifrizli olduğundan sadece -12 dereceye kadar donmaya karşı korunur. Sistemde su ile karışık antifrizin olması sistem açısından daha yararlıdır.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
beyler herkese kolay gelsin.. radyatörüm su eksiltiyor iki veya üç günde bir eksilmiş suyunu tamamlıyorum fakat bu arada suyun içindeki antifiriz miktarı gittikçe azalıyor..sorum şu : eksilen suyu antifirizle tamamlamanın herhangi bi zararı olurmu dersiniz ? teşekürler..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |