![]() |
|
benzin göstergesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
106 quick 45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2013 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 106 quick 45
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 Saat 23:03 |
slm arkadaşlar.dün akşam aracımı park ettim ve sabah kalktığım da üzerinde 10-15 cm kar vardı ve don da var akşam iş dönüşü biraz ralentede çalıştırayım dedim.içersinde çeyrek depo benzin vardı fakat benzin göstergesi sıfır yani kırmızıda gösteriyor.sizce neden olabilir?yardımcı olabilirmisiniz?teşekkürler.
|
|
![]() |
|
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
:( Adana'da yaşayan birisi olarak kar olmasa da hava sıcaklığı - lere düşmese de dün aldığım 70 liralık mazot (yaklaşık 16-17 lt yapıyor sanırım) ibreyi hiç oynatmadı yerinden :( yine kendi kendine düzelmesini bekliyeceğiz sanırım :(
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
gngburak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
bende benzin aldığımda gram kıpırdamıor sanırım arıza penzin pompasındaki şamandırayla alakalıdır.
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
![]() |
|
atlasbm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
:(
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
arkadaşlar sormak istediğim okuduğum sayfalarda tek seferde 7 litre mazot alınması gerektiği yoksa şamandıranın bunu algılamadığı. yani 4 litre sonrasında 3 litre olmaması direk 7 litre alınması gibi. bunun mantığını anlamakda zorlanıyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. bilg. prg cısı olarak yazılımda - diyelim ki depoya eklenen yakıt seviyesi <7 litre algılama dendi. ama o yazılım depodaki mazot min. seviyeye düştüğünde (örneğin 3lt kaldı ise) ışığı yakıp yakıt al diyebiliyor. ışığı yakıp mazot al diyorsa depoya eklenen 7 litre altını neden güncellemiyor. bu bir çelişki değil midir. sonuçta depodaki total rakama bakıp ışık yakıyor veya yakmıyor. benim çok sevgili 307 im 14 litreyi de algılamıyor da o benimkine has die düşününüyorum :) genel olarak mantığını çözmeye çalışıyorum. herkeze selamlar
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
kırmızı ışıgın sönmesi için depoda 7litre benzin bulunmalı... yani 7 litrenin altında kırmızı ışık yanıyo ztn
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
:(
7 * 4.30 desek hemen hemen = 30.10 yapıyor ki eminim bu rakamlara depo sıfır iken ışık sönmüyor ve şu mantık da gidile bilir , bir arkadaşın paylaştığı kullanım klavuzuna göre ışık yandıktan sonra 50km daha gider bu araç. bu da demek oluyor ki 7/50 km ye 60 krş hesaplıyor araba bu da ne derece mantık çerçevesinde tartışılır. ve diyelim ki haklısınız 7 litrenin altında kırmızı ışık yanıyor ama sonrasında o benzin ibresi aşağı doğru yol alıyor. yani 7 litrenin altını da hesaplıyor. aracı yokuşta da bıraksınız , sallasanızda , kumandadan tavşan da çıkarsanız değişen bişey olmuyor. düşününce araç mantığını bilmesem de bir beynimiz var insanda olduğu gibi. bu beyin diğer organlardan gelen verileri değerlendirerek komutlar veriyor. yakıt deposundaki adı her ne ise o parça beyine veri gönderiyor ve diyor ki şu kadar yakıt var. beyin bu veriyi işleyip olası hesapları çıkararak kullanıcıya geri dönüş yapıyor. yakıt aldıııık pug ları bilmiyoruz ve 7 litreden az aldık. ibre oynamadı aman aman araç emanet 20 daha alalım dedik. yoook olmaz bir kere de 7 litre almadın dedi. yine sallamadı pompayı. sonrasında bir 20 daha aldık ama yine oralı değil. :( o zaman depo yu taşırana kadar yolu var bunun. var mı böyle bişey çok ilginç. bazı arkadaşlar da demiş ki az para ile spor araca binmek :( Pofff ve bazı arkadaşlar demiş ki depoyu full ledim sorun geçti :( site üye sayısını bilmiyorum ama kaç kullanıcı depoyu heran full leye bilir. işin ilginci böyle bir zorunluluğu hissetmemiz :( ibre oynamadı :( hata sende bir kere de daha çok yakıt al :( ama yine oynamadı o zaman fulle depoyu :((( arkadaşlar bazı arkadaşlarımızın yazdığı gibi mutlaka ki periyodik bakımlar , kullanımlar çok önemli. ama bi yerden sonra da yapılmayan bakımları yapınca bi düzene girsin yaaaaaaa. en azından bakımı yapılan parçalardan kafamız rahat olsun. bu yakıt sorununa çözüm nedir? şamandıra mı hemen değiştirelim ama varmı bir garantisi :( adamların kullanım klavuzunda yeri ver kontağı açınca yağ göstergesini sallamayın die:( Peugeot kimdir kudeti nedir çözüyoruz yavaş yavaş:( |
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
sayın _semihk_
diyebilir miyiz o zaman depoda 7 litreden fazla yakıt varsa ışık yanmaz? cevap verirseniz sevinirim |
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
eroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2012 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
benim benzinimde düşüyo sürekli ama aslında arabam hep gazla çalışıyo neden böle oluyo ülen diyorum kendi kendime ama benzinde kullanınca veya 20 tl lik alınca benzin yarım depoyu geçiyo yol bilgisayarı da yok servisci dayı senin arabaya cc de olmaz yol pc si de olmaz diyo !!!!!!!!!
|
|
PEUGEOT 206+ 2010 1.4 BENZİN 75 HP
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
araca 30 tl koyuyorum benzin lamba sonmuyor sonrakı lamba yanısında 35 veya 40 koyunca benzın lambası sonmeyı bırak 1 cizgie gelıyor baya yukarı cıkıyor 30 alınca hıc kıpırdamıyor sonradan 10 tl de alsan gene kıpırdamıyo ıllakı 40 tek seferde olacak :)))))) arabada işini biliyo
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
bizim araçlarımızda durum ööle.. sadece depodaki yakıta değil. gitti kmye görede aşagı düşüyo peugeot ööle ayarlamış. hatta stop edip yeniden çalıştırınca dahi düşüyo..
yalnız gazlı arabalarınkinin gazla kullanırken benzin düşmemesi için bi yol vardı. forumda aratırsanız bulursunuz
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |