![]() |
|
xenon hakkında bilgi istesem? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 Saat 14:45 |
Arkadaşlar aracımla ilgilenmeyi falan çok seviyorum da bilgim olmayan tek konu heralde şu farlar konusu. Xenon denen zımbırtıyı sadece beyaz far ışığı olarak tanıyorum
![]() Cahilliğimi mazur görün. Şimdi görünümü hoşuma gidiyor bunların ama mesela normal kendi farıma xenon ışık takabiliyor muyum? artıları eksileri neler? en önemlisi de benim farıma hangisi uyar neye bakmak lazım alırken veee büyük sorum "yasal mı?". Ya da belli bir yasallılık sınırı mı var nedir ne değildir bi bilgilendirin şu kardeşinizi ![]() |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merceksiz xenon farlarınıza takılır fakat trafikte hem karşıdan
geleni hemde önünüzde gideni aşırı derecede rahatsız eder, onun için
öncelikle ya farlarınıza mercek takmalı yada mercekli far almalısınız,
xenon ampüller çok güçlü ışık yaymakta kesinlikle merceklerle
dizginlenmeli, yasallık konusuna gelince otomatik far ayarı olmayan
bütün xenon farlı araçlar orjinal bile olsa ağır kusurlu sayılıyor.
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
hııı merceksiz kullanılmaz diyosunuz. Peki kendi farınıza mercek taktırma işlemi nasıl oluyor, far üzerine de mi işlem yapılıyor? Ne kadara mal oluyor? Bu 206 angel farlar sanırım xenon farlar için uygun olduğundan, mercekli olduğundan falan tercih ediliyor öyle mi? |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Merceksiz farda kesinlikle kullanmayın hocam çok kulaklarınız çınlar, kendi farınıza mercek işlemi far camı sökülüp uygulanıyor, fiyat konusunda şuan için net bi bilgim yok ama geçen sene bi arkadaş herşey dahil 450 TL'ye mâl etmişti, angel farların hepsinde mercek yok bildiğim kadarıyla
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
mercek takacağına farlarına, mercekli yeni far al derim. aracın 206 galiba. angel al hatta. Angel Eye far dediğimiz; merceğin etrafında parlak halkası olan farlar. Angel Halkası beyaz ve sarı olanlar en yaygınları.
Sonar Marka Angel Eye: beyaz angel ları olan kaliteli bir marka. ve mercekli olduğu için xenon ampule uygundur. FK Marka Angel Eye: turuncu,kırmızı gibi bir renkde angel ları olan bir başka kaliteli bir marka. bu farda mercekli olduğu için xenon ampule uygun. ikisinin fiyatıda yaklaşık olarak 350 TL gibi bir şeydi. Ama emin değilim. xenon olayına gelince, ben aracımı aldığımda üzerinde orjinal farlara xenon takılmıştı. (bunun için xenon ampul ve xenon beynine ihtiyaç var. beynin görevi voltajı veya akımı xenon ampulün ihtiyacına uyarlamak ve aracın elektrik aksamına zarar vermemek bildiğim kadarıyla.) bende arkadaşımla bir kaç deneme yapmıştım karşıdan gelenin ve takip ettiğim araçları rahatsız ediyor mu diye. pek bir rahatsızlık vermediği kanısına vardık o yüzden çıkartmadım xenonları henüz. ama muayeneden geçmez muhtemelen. trafikte görüyoruz bazı xenonlu araçlar karşıdan gelirken gözün kapalı arabayı kullanmak zorunda kalıyorsun. böyle bir etki yapmadı benim arabadaki xenonlar. ama şu da var ki orjinaline xenon ampul takmak istersen biraz kesilip biçiliyor farların ampül yuvalarının oralardan. bu konuda benimde çok bilgisiz olduğum zamanlarda (gerçi şuanda pek bilgim yok :D) forumda açtığım iki konuyu incelemeni öneririm. |
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben merceksiz kullanıyorum en altta kullanıyorum yükseklik ayarını kimse de şikayet etmiyor... ama bi kademe arttırırsam karşıdan gelen herkes selektör yakıyor... far ayarı önemli. siyah ve ıslak yolda yol çizgisi olmaz ise beyaz far yol namına pek birşey göstermeez ama eskimiş asvaltta veya yol çizgisi olan heryerde mükemmel görüş sağlar... sislerde pek deneyimim yok çünkü normal sis farının da çok yol aydınlattığını zannetmiyorum. 165 tl montaj dahil ben yaptırabiliyorum marka monza. H1- den H7ye kadar var fiyat farkı yok aracına uygun olanı taktıracağın yer takacaktır. adi bir marka alma derim monza dan aşağısını alma eskisi gibi pahalı değil zaten. H7 kısa farlar orjinalinde
|
|
![]() |
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
bende aracıma bi-xenon taktırmak istiyorum . olurmu acaba
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
carantinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı carantinas
4200 kelvin maksimum 6000kelvin taktırman hem senin icin faydalı olur hemde cevredekiler icin cunku daha yukarıya cıkarsan yolu göstermez gorusun azalır ve cok rahatsız eder diger suruculeri eger bulabilirsen 5000 k al en ideali soyle soyleyim fabrika cıkısı mercedes olsun bmw olsun bunlarda 4.2 -4,3 kelvin kullanıyorlar en iyi gorus acısı verenler bunlar 6000k üstüne cıkacaksan sislere takmak icin cık sadece gorsellik katar gorus saglamaz
|
|
106 XR 1999; HKS air intake, steel abarth egzos, 5 cm apexi helezon. 160000 km
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |