![]() |
|
İlk çalıştırma sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
osmntskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 14:03 |
Arkadaşlar selamlar,
Bu ara araba sıktı canımı bayağı İki gündür arabayı sabah çalıştırmakta zorlanıyorum. İki üç marşa ancak araba çalışıyor. Isınınca sorun ortadan kalkıyor. Silkinme felan yok. Gidişinde sıkıntı yok. Bu arada aracım benzinli, tüplü değil. |
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracların sabahları zor çalışmasının bir kaç sebebi olabilir sayacak olursak
1.hava yakıt karışımını ayarlıyamıyor olabilir 2.hava filtreniz pislenmiş olabilir., 3.ateşeleme bujilerinden olabilir 4.benzin pompanız benzini geç çekiyor olabilir 4.ihtimal daha yakın gibi geldi bana |
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yaklaşık iki haftadır bu sorun benim aracımda da var. fırsat bulup da aracı gösteremedim ustaya. bence de sorun yakıt pompasından gibi geliyor. Sabah araç çalışırken sanki benzin bi geliyor bi gidiyor gibi motor sallantılı bir şekilde çalışıyor. marşa uzun süre basıyorum. sanki araç çalışacak gibi oluyor ama çalışmıyor. birkaç denemeden sonra çalışıyor ancak. Yakıt pompası komple değişmesi gereken birşey midir. bunun tamiri, onarımı falan gibi birşey olur mu ?
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
osmntskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Soneroo çok teşekkür ederim. Bir anda ortaya çıktı. Filtreleri bir kontrol ettireyim öncelikle o zaman. Ancak fırsatım olmuyor bu ara çok meşgulüm.
|
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
birde akuye baktir ....havalar sogunca olduysa akuden de kaynaklanabilir
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana |
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Arkadaşlar aracımın sabahları geç çalışması sorunuyla ilgili olarak bu aralar biraz dertliyim. Sorun hala düzelmedi. Aracıma şu ana kadar yapılan şeyler, akü ölçümü, http://www.peugeotmarket.com/206-14-HDI-VOLANT-KRANK-SENSORU,PR-517.html) linkte görmüş olduğunuz ateşlemeyi sağlayan parça değişimi, bujiler yaklaşık 3 ay önce değiştiği için onlar değişmedi, ama buji kabloları değişti.
Araç hala sabahları geç çalışmakta. İki ayrı ustaya gösterdik. İkisi de iki fark çözüm önerdi. Birincisi araç sabahları ilk çalışmada benzini iyi alamıyor olabileceği söylendi. Yani yakıt pompasından kaynaklanabileceği, pompanın benzini basınçlı bir şekilde göndermiyor olabileceğini söylediler. Pompanın değişmesi gerekiyormuş. İkincisi ise ; usta şiddetle pompayla bir ilgisinin olmayacağını, ateşlemenin tam sağlanamadığını söylüyor ve bobinlerden olabilir dedi. İki çözüm de hayli masraflı. Bu yüzden aracı deneme tahtasına çevirmek istemiyorum. Yok onu değiştir, yok bunu değiştir. Tabi bu durum cebe de oldukça zarar Sizlerden bu konuda yorum bekliyorum. Forumda araştırdım. Bu durumdan muzdarip olan yalnız ben değilmişim. Umarım bir sonuca bağlarız. Ben de daha fazla masraf yapmış olmam. Hepinize değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Hocam jikle devresinde sorun olmasın ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Jikle devresindeki sorun aracın ilk çalışmasında etken midir bilmiyorum ama. Rolanti ya da aracın gaz yemesi gibi herhangi bir problem yok. Yani benim izah ettiğim sorunun doğrudan jikle devresi ile ilgisi olacağını sanmıyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
nkre51 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
aynı sorun bizim araçtada oldu
yetkili serviste güncelleme yaptılar düzeldi
|
|
![]() |
|
_pathfinder_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı _pathfinder_
Üstadım
Bulunduğum yer Artvinden sanırım 2 kat daha soğuk oluyor Benim tecrübeme göre *Aracın aküsü yeni olmalı veya tam şarjlı olmalı *Genellikle dikkat edilmez fakat antifirizin derecesi -40 -50 olmalı *Benzinli veya dizel farketmez Yakıt filitresi orjinal olmalı *Hava filitresi orjinal olmalı *Ve Son olarakta aracınızın yağını 5-40 koydurtmalısınız. Bütün bunları yaptıktan sonra aracınızda arıza arayın.Gidilen her tamirci veya servis hemen yakıt pompasına cullanır,malum ucuz bi parcada değil.. Kazasız günler dilerim.
|
|
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |