![]() |
|
lpg marka tavsiye |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 Saat 22:57 |
|
valla 5 6 bın devırlere cok vurdurdum ama 1 kere bıle otomatı k olarak benzıne atmadı kı attı dıyen arkadas var kullanmadan solememk gerekır bole seylerı burda sadece tecrubelerı aktaralım kulaktan dolma bılgılerı degıl
|
||
![]() |
||
hema123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
genelde lpg yakıt hesabı yanlış yapılıyor. dolum yapılan pompaların basınçları birbirine uymadığı, hatta gün içinde basınç değişimleri yaşandığı için lpg hesabı yaparken doludan-doluya değil, boştan-boşa hesap yapmalıdır. yani lpg depomuz tamamen boşalınca belli bir miktar doldurup bu bitene kadar yapılan kilometreyi tesbit etmeliyiz. depoyu fulleyip bir süre kullandıktan sonra tekrar fulleme yöntemi sadece sıvı yakıt için sağlam sonuç verir. saygılarımla.
|
||
2006 206 hdi x-design beyaz
|
||
![]() |
||
hema123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
|
prins, teleflex ve landirenzoda bu olmaz. diğer markalarda olur. bu üç markanın enjektörleri 8bin devire kadar sorunsuz çalışır. ortalama 1.25 milisaniye tepkime süresi sağlayabilen başka marka enjektör yok. diğer markaların enjektörleri 5bin devirden sonra aç-kapa yapamayıp sadece açık pozisyonda kalırlar, bu durumda da gaz beslemesi yetmeyince benzine geçmek zorunda kalırlar. her şeyleri aynı olsaydı 900 liralık kitler yerine 2500 liralık kiti kimse takmazdı. 1600 cc altı ve 100 beygirden ufak motorlar için ucuz-orta kitler yeterlidir. ama bmw, wv tsi vb yüksek performanslı motorlarda yukarıda bahsettiğim üç marka dışında verim alınamaz. ben taktım oldu mantığı ile düşünmemek lazım. saygılarımla.
|
||
2006 206 hdi x-design beyaz
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
Bencede fazla benim aracım benzinli zaten 40 krş yakıyo hemde otomatik vites
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
40 kuruş fazla bence..
|
||
![]() |
||
lesath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
|
selam,
aracım 2003 307 xt otomatik
ben de aracı aldığımda Teleflex gfi takılıydı üstünde. Ankara da teleflexin yetkili servisi de Göral'mış lpg de orada takılmış 2 yıl önce hala garantisi devam ediyor görünüyor. Daha önce araç sahibi olmadığım için iyidir kötüdür kıyaslamasını yapamam ama Ankara'da mesai saatlerinde şehir içi trafiğinde kullanıyorum çoğunlukla. en son depoyu fulleyip km sayacını sıfırladığımda 182 km yol gittikten sonra tekrar fulledim 72 Tl' ye doldu. yani kaba bir hesapla 39-40 kuruş yakmış. Az mı çok mu yakmış bilmiyorum ama en son ne zaman lpg bakımı yapıldı bilmediğim için yakın zamanda bi kontrole götüreyim diyorum. Bu arada aracı çalıştırdıktan sonra kısa süre icinde gaza geçiyor benim teleflexde, çekişi de oldukça iyi, motor ikaz sorunu falan da olmuyor. Muayeneye goturdugumde oradaki görevli regülatörü bulamadı hafif kusur yazdı :) Arabayı bakıma götürdüğümde usta lpg sistemini takan çok iyi işçilik çıkarmış dedi artık onun yalancısıyım :) |
||
2003 307 XT premium otm.
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
Demek markadan markaya fark ediyo sistemlerimi değişik acaba nedir
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
landi de geçmiyor kesintisiz. mesela motor 40 derece üstünde olunca direk lpg de çalışıyor ben baya memnunum
|
||
![]() |
||
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
|
markası ne acaba? vectrada zavoli var o da geçiyor (6 yıl falan oldu taktıralı) bende landi var hiç benzine geçmiyor 8000 e kadar enjektörler atar dedi eleman..
acaba yeni nesillerin hepsi mi benzine geçmiyor diye merak ediyorum.. |
||
![]() |
||
|
Yüksek devirde araç benzine her zaman geçer akrabamızda bmw 3.16 var belli bir devirden sonra benzine geçiyo otomatikmen.
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
|
hocam yüksek devir çevirince benzine geçiyor mu?
|
||
![]() |
||
|
Genelde çevremdekiler atiker ve brc takdırıyolar hiçde şikayet duymadım.
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende lovato var 1350 tl ye taktırdım usta atıkerı onermedı bunu taktı 0 problem canavar gıbı :)
|
||
![]() |
||
altugg34 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
|
Bende de 307 var Bostancı sanayi sitesinde Rota Mh. var kendileriyle görüştüm ve 1000 TL ye atiker 1450 TL ye landirenzo takarız 2 yıl garantili ve hiç bir sorun yaşamazsın dediler.Ben atiker taktırmayı düşünüyorum. Ancak okuduğum yorumlar ve yazılanlara göre son lpg zamlarını da göz önünde bulundurursak 100 km'de 10 TL kar ediyorum lpg ile. Ayda 1000 km yaparsam 100 TL cebimde kalıyor.Her 1000 km'de 20-30 TL benzin alındığını da göz önünde bulundurursak ayda 1000 km yapan birisinin cebinde 75 TL kalacak lpg ile. Benimde kafam karışık yorumlarınızı bekliyorum
|
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ramses marka lpg babamın mercedeste vardı bizi arabadan soğutuyordu 15 gün zor kullandık söktürüp attık tam bir baş belası aman deyim uzak durun .
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
caster21 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
Pejolara en uyumlu lpg kiti Prins ama yaklaşık 2500 tl mi fiyatı.Bana sorarsan BRC yada Zavoli taktır derim 1400 1500 civarında değişiyor.En önemli tavsiyem sakın ucuzuna kaçma Ramses diye bi marka var aman aman sakın ha 590 tl e sıralı sistem takıyolar ben 2. el aldım o marka takılıydı sırf lpg var diye fazla para verdik lpg i söktürcem vermedik arıza kalmadı ve hepsi sonunda lpg den çıktı iyi düşün taşın ucuzuna kaçma derim
|
||
![]() |
||
ynusemre ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
Taktiklarinda depoda nekadar vardi bilmiyorum tek isik yaniyodu 95 tl ye fulledim.Usta aygaz tavsiye etmiyoruz katkili oldugu icin dedi ayrica. |
||
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Hocam aracınız 1.6 bir araç ve benim kanaatimce atiker yeterli olacaktır... aradığınız şey performans değilse ve lpg kitine 2.400 tl verip sonrada bu parayı kazanç olarak tekrar alamayacaksanız gereksiz diye düşünüyorum ben ayda 2000 km yol yapıyorum ve atikeri 1.000 tl ye yaptırdım.... 1.400 tl cebime kaldı bu da benim geriye kalan 3 aylık yakıt param ! ayrıca ATİKER in yerli ve parçalrının sıkıntısız aynı zamanda da çok uygun olduğunu hatırlatmak isterim....
|
||
![]() |
||
|
landirenzo evo var bende gayet memnunum fiyatıda uygun enjektörleri hızlı yüksek devirde benzine geçme durumu yok bunların dışında ustanın işçilik kalitesi çok çok çok önemli..
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |