![]() |
|
aracımın motor yağı numarasını değiştirdim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 Saat 15:01 |
Seviye kontrolü malesef yapılamıyor aracın altında tapası var tapayı açınca bütün yağ boşalıyor, aynı tapadan kollu bi bi alet var kolu çevirerek yağ pompalayarak dolduruyor. kolu bi tur çevirince 250 ml yağ pompalıyor ölçümünüde ona göre yapıyorlar |
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
206 larda şanzuman yağının değişimi nasıl oluyor. neresinden konuyor yağ, yada seviyesini falan kontrol edebiliyormuyuz?
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
bn de hiç değiştirmedm araç 120 binde :)
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Otomatik olmayanlarda da şanzıman yağını değiştirmek gerekli mi ya da araç için faydalı mı arkadaşlar?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Servis 60.000 Km demişti |
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
sanzuman yagını ne zaman degiştirmek gerekiyor ben hıc degıstırmedım
|
|
|
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
düzelme araç 15,000 km de 1 lt yağ eksilti :)
|
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
arkadaşlar ben 1.6 16v aracıma 0/40 mobil yağ kullandım araç lpg li ben 150.000 km de birde icine bor attım araç 1500 km yaptım sadece 1 lt yağ esksilti buda bence normal diye düşünüyorum .... sizce ama bir dakaki sefere bende castrol 5/40 koyucam her zaman tam sentetik ya iyidir ve çekişte ve serilikte fark ediyo ayrıca araç şanzımanıda castrol 75/90 yağ koydun vites geçişleri çok güzel tavsiye ederim ve bu yağ çok özel bi yağ
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Süper hocam inş sıkıntısız kullanmanız dileğiyle. Benim usta risk almak istemediğinden sanırım 10w40 dan başka koyma diyor. Gerçi 100binde bir araç için ve içini açan ve kanallardan haberi olan usta olduğu için doğru olabilir.
Merak ettiğim aracın yağ eksiltme oranı olacak. Yağı sürekli kontrol etmeniz ve bu başlığı aktif tutarak bizimle paylaşmanız dileğiyle.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
castrol 10*40 koydum pişmanım... totalden şaşmamak gerek. sibop ayarlarını mı ii yapamadı anlayamadım sesinde hissedilir bi artış oldu benimkinin..
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
kaılıyorum. yağla çekişin herhangi bi alakası yoktur ama sessizleşmiştir aracınız en fazla :)
|
|
![]() |
|
Yanlış değil yağ yakmaya veya kaçaklar başladıysa daha kalın yağ koyulur. |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
km si artan arabaya ince yağ yerine kalın yağ konur diye biliyordum ben ama yanlış heralde
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
daha öncede bakımlardan sonra fıltrelerden dolayı dogal bir artış oluyodu, fakat şimdi daha belirgin bir artiş oldu bende bunu yağa bagladım, sonucta tam sentetik yağ motorda daha akışkan bir yağlama daha rahat bir çalışma sağlasa gerek , buda performans demektir diye düşünüyorum
|
|
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
yağ, çekişi etkilemez. yağ değiştiğinde hava filtresi de değiştiyse çekiş farkının sebebi odur.
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
evet 10/40 a göre daha ince bir yağ 200 km falan yaptım 5/40 ile şuan için bir eksiltme yok ama kontrol altında tutacağım , daha önce yetkili serviste bakım yaptırıyordum onlarda 10/40 kullanıyordu , ama bizim araçlara castrol 5/40 uygun bence
|
|
|
|
![]() |
|
Bende 90.000 KM'den sonra castrol edge 5/40'a geçtim, aynı değişiklikleri fark ettim. Aracım şuan 115.000 KM'de
Ek: 10/40'dan 5/40'a geçen arkadaşlar yağ seviyesini sürekli kontrol edin ince olduğu için aracınız yağ eksiltebilir Düzenleyen Serco05 - 19 Kasım 2012 Saat 15:15 |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
Müdür benim araca koysam 5.40 bir ayda yakar ya bide sündürüyorum yolda
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
yararını gördünüz yani 5-30 un. servisler 10-40 kullanın diyo ama kullanıcı tecrübesi de önemli
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |