Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Ses Sistemleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sistem Tavsiyeleriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sistem Tavsiyeleriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
electman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı electman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sistem Tavsiyeleriniz
    Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 11:57
     Merhaba arkadaşlar 206+ aracıma ufak çaplı bir sistem taktırmaya karar verdim forumdan Alicilik arkadaşımla markaları istişare ediyoruz zaten ama sizinde fikirlerinizi almak istiyorum özellikle bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Tamam Pioneer, sony, alpine, JVC, Clarion gibi ana markalar tabiiki tercih sebebi olmalı fakat özelliklere baktığımda Navitech diye bir markada benim nazarımda öne çıkıyor. Mesela "Navitech CDT-6950 BDT" var teypte bluetooth, tv falan da var boş olan bilindik markalarla kıyaslarsak.

Forumda kullanan arkadaş muhakkak vardır navitechi izlenimleri neler burada paylaşırlarsa hem benim hemde teyp arayışında olan diğer arkadaşlar için faydalı olacağına inanıyorum. Bu arada Navitech CDT-6950 BDT subw. , anfi ve mid takımı ile kullanmayı düşünüyorum

Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 13:49
arkadaşım geçmiş tecrübelerim bende; bişeyde ne kadar çok özellik varsa, o şey bi şeye yaramaz. bazı firmalar bu özellikleri bir üründe topluyor fakat hiç birinden tam anlamıyla randıman alamıyorsun. dediğin üründe belki farklıdır, araştırmak lazım. belkide dediği bütün fonksiyonları mükemmeldir. 
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
electman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı electman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 14:24
     Dediğin mantıkta fena değil ama eski bir mantık teknoloji gelişti artık yapıyorlar... Birde yine aynı markanın DTV-7500 diye bir modeli var gittigidiyor da 437TL aklımı çelmiyor değil. Özellikleri ise;

• Motorize In-dash (içten çıkan ) 7’’ touchscreen TFT LCD
  • HD (800X480) yüksek çözünürlük
  • DVD/VCD/CD/SD/USB/WMA/DivX Player
  • Yüksek performanslı Dahili TV alıcısı
  • Handsfree Bluetooth
  • Resim Ayarları : Parlaklık/Çözünürlük/Renk/Netlik
  • Ekran Açısı, Pozisyon Hafızası
  • Tekrar/Program/Rastgele  
  • AM/FM Stereo Alıcı
  • RDS Radyo Fonksiyonu
  • Aux Girişi  
  • USB / SD Girişi
  • 4X50W Mosfet ses çıkış gücü 
  • Subwoofer Çıkış Full Fonksiyon Dokunmatik Ekran
  • Subwoofer Kontrol
  • Full Fonksiyon Dokunmatik Ekran
  • Otomatik Hafıza ve Arama
  • Geri Vites Kamera Girişi
  • 30 Kanal Hafızası
  • Ek Monitor Çıkışı
  • 4 Kanal RCA Çıkış
  • Kart Tipi Full Fonksiyon Uzaktan.Kumanda

yokmu kullanan?

Yukarı Dön
msk_sansal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 18:16
merhaba bu işlerden hiç anlamam fakat bende şöyle birşey istiyorum . orj teybi değiştirmeksizin sadece kolonlarımı değiştirmek  amfisiz bunu başarabilir miyim ?. 

dinlediğim müzik türü ;  pop- yabancı harıcı ( nefret ederim bu türlerden) genelde sert parçalar rock yada yabancı olacaksa da gene sert yabancı parçalar..   
buradan takip ettiğim kadarıyla comp.. ve coax.. diye iki ayrı grup var  hangilerinden taktırayım 
(bir üye önlere coax arkalara comp.. taktır yazmıştı)

hadi teybi değiştirdik bu DTV-7500   çok güzel birşeye benziyor. fakat sorular birbirini kovalıyor bu seferde  .. izninizle ;   
-yol bilgisayarıma herhangi bir sıkıntısı olacakmı. sonuçta menü vs orj teyp üzerinde.   

bütçe soracaksınız şimdi  sadece kolonlar için 300 350Tl civarı ayırabilirim en fazla.ama bu teybi de begendım haa :)

2013 civic hb 1.4 sport milano red
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 19:04
yanlış söylemişler önlere comp. arkalara coaxial takılır.
307 araçta önler 16 cm liktir arkalar 13 cm liktir.
amfisiz component çalışmaz. coaxial almalısınız.
ön kapıdakiler patlak değilse coaxial ile değiştirseniz bile ses değişimi olmaz.
arkalar fark eder ama orjinalil arkaların mat sesi var.
ark kapı için coaxial ler 80-90 tl civarıdır.dediğim gibi ses çok fazla değişmez.
ses değişimi için çıkış gücü yüksek bir teyp almalısınız öncelikle.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 20:26
peki teyp değiştirmesem de orta yollu bir amfi alsam o zman olur  mu hocam. çünkü aracımda da normal hayatımda da orj. ten ödün vermemeye çalışırım herşeyin sadesi ve orjinali bana göre en iyisi. 

istediğim cıstak cıstak dolaşmak değil :) dinlediğim müzikte kaliteli ses almak sıkıntım bu hocalarım
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 20:51
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

yanlış söylemişler önlere comp. arkalara coaxial takılır.
307 araçta önler 16 cm liktir arkalar 13 cm liktir.
amfisiz component çalışmaz. coaxial almalısınız.
ön kapıdakiler patlak değilse coaxial ile değiştirseniz bile ses değişimi olmaz.
arkalar fark eder ama orjinalil arkaların mat sesi var.
ark kapı için coaxial ler 80-90 tl civarıdır.dediğim gibi ses çok fazla değişmez.
ses değişimi için çıkış gücü yüksek bir teyp almalısınız öncelikle.

Bir abide 307 var. Arkalara da 16cm mid taktı gümbür gümbür çalıyor.
Akustik açısından her yerde aynı kullanılmalı. Coax heleki 13cm 16cm midin destekçisi olamaz bence
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 21:17
tabi oldu mu tam takım olmalı,coax la comp aynı kulvarda değildir.arkalara 16 cm için muhtemelen iç döşemedeki yuvayı genişletmiştir.yoksa uymuyor 16 cm.
teyp değiştirmeyip bir takım comp. ve 4 kanallı bir amfi alırsanız ses tabii ki değişir.ama orjinal teybin çıkış gücü yeterli değil.her bir hopörlöre 50 watt gitmesi lazım ki component hakkını versin.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 21:28
kafama yeni zınk etti :)  orjinal teypte yol bilg. ile ilgili çok seçenek yokki zaten beni ilgilendiren.. bana mode tuşu \ teyp yada anlık -total tüketim  özelliği kafi orta ekranda.. onu da zaten silecek kolu üstü butondan ayarlıyoruz.    sanırım teybi değiştirmeden önce  teybin mode ayarından ekranda tüketim menusu kaldıgında sökülecek   ( yeni teyip alındıgı farzettık)..   ne yalan söyleyim bir iki sayfa gezinince zınk etti kafama yordum sizleri..   

hadi o zaman bana bir sistem düşeyelim şimdi. 

teyp larak 2din sardı biraz beni navitech dx9800-9000 modelleri  (sadece orta-iyi arası bence )

ön 2 comp arka 2 coax. ( alpine ucuz yollu yada pioneer ) woofer kesinlikle istemem. 

birde 4 kanal  amfi ....

doğru kurdum mu şimdi sistemi 
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 21:43
Orjinalini yazan: msk_sansal msk_sansal Yazdı:

kafama yeni zınk etti :)  orjinal teypte yol bilg. ile ilgili çok seçenek yokki zaten beni ilgilendiren.. bana mode tuşu \ teyp yada anlık -total tüketim  özelliği kafi orta ekranda.. onu da zaten silecek kolu üstü butondan ayarlıyoruz.    sanırım teybi değiştirmeden önce  teybin mode ayarından ekranda tüketim menusu kaldıgında sökülecek   ( yeni teyip alındıgı farzettık)..   ne yalan söyleyim bir iki sayfa gezinince zınk etti kafama yordum sizleri..   

hadi o zaman bana bir sistem düşeyelim şimdi. 

teyp larak 2din sardı biraz beni navitech dx9800-9000 modelleri  (sadece orta-iyi arası bence )

ön 2 comp arka 2 coax. ( alpine ucuz yollu yada pioneer ) woofer kesinlikle istemem. 

birde 4 kanal  amfi ....

doğru kurdum mu şimdi sistemi 

Arkaya hiç olmazsa güçlü bir oval coax koymalısınız. Aksi halde sadece mid ve tiz sesi alırsınız. Aracın içi boğulur yükses seste. Bass şart bana kalırsa.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 21:51
oval coax dediğiniz pandizota değil mi? 
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 21:57

Evet hocam
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
electman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı electman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 22:05
eee dtv-7500 e ne oldu :) az önce baktım bimeks te 650 tl!!! gittigidiyorda 437,10TL sizce değermi. Kafam iyice allak bullak oldu çok fazla seçenek var :S
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 22:37
bass şart,yoksa arkadaşın dediği gibi mid-tiz ses çok olur..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 22:48
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Evet hocam

eyvallah hocam haklısınız... 

4 hoparlör dedik nerelere geldik :)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 22:50
Orjinalini yazan: electman electman Yazdı:

eee dtv-7500 e ne oldu :) az önce baktım bimeks te 650 tl!!! gittigidiyorda 437,10TL sizce değermi. Kafam iyice allak bullak oldu çok fazla seçenek var :S

bak bana 4 hoparlör alayım dedim ohoo neler neler cıktı.. fakat o cihaz yerine oldu olacak 2din alayım dedim sanki içimden . gnlüm dt-8600 yada 8700 diyor ama bilemedim ki 
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 23:03
Kullandığımız şahin doğan değil ya da 90 model değil. O yüzden üzerindeki sisteme yapacağınız değişiklikleri denginde yapmanız lazım.

@electman  la irtibattayız kendisine açıkladım herşeyi. Bana göre öncelik teyptir. Çünkü amfi ve hoparlör ondan beslenecek. Ondan aldığını size iletecek. İlk çıkış ondan geleceği için kaliteli olmalı. (ben burada marka yargılamıyorum şu iyidir bu kötüdür demiyorum) Gerisi tamamen sizin müzik zevkiniz ve ekonominizle alakalı.

Çok samimi bir 206 kullanan kardeşim var. Hergün beraberiz. jvc teyp-boschmann amfi(stereo) jameson amfi (mono) - jbl 608c - pioneer 6994 ve iki adet farklı model pioneer 1000lik bass(tek kutu). Aracın içinde bassl şarkı açınca klima etkisi oluyor. Ama 20 30 arası sakin müzikte bende akustiği alamıyor. Önden jbl mid veriyor arkada ovaller tiz çınlatıyor bass desen kafa yediriyor sanki çin işkencesi.

O berrak ses ve akustik yok . Ben 30a kadar ses açıyorum 45-60dk yolda oluyorum hergün inanın bütün günün yorgunluğu gidiyor. Heleki yalıtım yaptıktan sonra aracın metal tınısı da kesildi. SAdece teypten çıkan sesi dinliyorum.

DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
electman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı electman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 23:11
alicilik desene setten sonra birde yalıtım için uğraşcaz... Bir arkadaşımın vectra c sinde bassdan çok aracın kaporta titreşim sesi geliyordu :S
Yukarı Dön
electman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı electman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 23:12
keşke dtv-7500 kullanıcısı gelsede bu teyp e son noktayı koysa alınabilir ya da alınamaz diye
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 Saat 23:34
Orjinalini yazan: electman electman Yazdı:

keşke dtv-7500 kullanıcısı gelsede bu teyp e son noktayı koysa alınabilir ya da alınamaz diye
ardına da biri daha gelse  yol bilgisayarı vs çalışıyor yada çalışmıyor dese ( direksiyon kumandasını ara parça ile old. anladım )
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 137 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 424 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34990 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 104013 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 671 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30575 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53278 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1072 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17531 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 1533 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 447 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 406 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16927 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1146 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 893 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3918 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1085 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3186 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34682 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2419 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
heavyburak26 1
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English