![]() |
|
shell mazot cesıtlerı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 01:48 |
arkadaşlar shellın v-power,fullsave,ve gtl katkılı v power yakıtları var bıldıgım kadarıyla en ucuzu ızmır ıcın konusuyorum 4,25 olan fullsave dıkı 8 kurus ındırım geldı bu gece saolsunlar..:D ben hep v power alıorum bı gecen gun sadece denemek amacıyla gtl katkılı aldım ve ılgınc sekılde bır seyle karsılastım...aracımın egsozundan ıslık gıbı ses gelmeye basladı bununla berabermı oldu bılmıorum ama bugun farkettım mazotu alalı 5-6 gun oldu....ancak benım asıl sormak ıstedıgım kullanıcı yrumu seklınde fullsave ve vpower ın arasındakı farkı ogrenmek shell dedıklerı degıl kullanıcı yorumu ıstıyorum ne ıstıyorsan hangı yakıtı alman gerek artıları ve eksılerı tesekkurler
|
|
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benim araç çok fazla siyah duman atıyordu 2 yıla yakındır v-power gtl kullanıyordum ve siyah duman atmayı kesti ama son zamlardan sonra en son depoyu normal v-pover ile doldurdum, siyah duman atmaya başlarsa geri gtl almaya başlayacağım, onun haricinde performasta falan çok bişey farketmedim
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
shell fuelsave düz 10 ppm mazot
shell v-power fuelsave mazotun katkı eklenmiş hali. shell v-power+gtl vpower mazota gtl mazot karıstırılmıs yakıt. gtl bir katkı degildir arkadaslar. dogalgazın mazota cevrilmiş halidir. sıfır sülfürlüdür. motorda temizlik etkisi gercekten var. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
fullsave e pompacılar cok ıyı seyler soylemıyor genelde..euro dızel le kırsal dızel arasında bı yerde dıyen bıle var ondan bılemedım vpower la arada menzıl farkı cokmu var arkadaşlar
|
|
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
ülkemizde satılan tüm düz katkısız dizeller 10ppm dir.
Yüksek kükürtlü motorin veya kırsal motorin olarak bilinen 1000 PPM motorinin 1 Nisan 2011 tarihi itibariyle satışı yasaklanmıstır. ülkemizde katkısız düz mazot için kırsal motorin diye bir tabir var bu sizleri yanıltmasın. cahil bir pompacının laflarınada pek itibar etmeyiniz. ülkedeki tüm mazotlar tüpraştan cıkıyor. firmalar alıp katkılarını markerlarını ekliyor. ülkeye özel izinle satısının belli bir yüzdesinde bp shell total lukoil dısardan yakıt sokuyor. kaldiki bunlar bizim ülke standartlarının bile üstünde kaliteli yakıtlar. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hepsini denedim sonra geri opet'e döndüm. En uzun mesafeyi benim aracım için opetten aldığım yakıt yaptırıyor. Bu nedenle arada bir 2 depo GTL almaya karar verdim (geçenlerde ne hikmetse V-power ile aralarındaki fark 3 kuruştu sonra 13-14 kuruş fark oldu). GTL için bir sürü yorum var internette (PM den başka forumda sayfalarca yazının olduğu bir link göndereyim isterseniz) ve en önemli nokta hatırladığım kadarıyla setan değerleri yüksek olduğundan ve GTL yani Gas-to-Liquid yani doğal gazdan üretilen bir yakıt ve daha yüksek bir yanma performansı var sistem içerisinde. Bu nedenle dizel araçlarda kurum atmaya yaradığı ve enjektörleri temizlediği ile ilgili bilgiler var. Tabi ne kadar doğru oldukları tartışılır her zaman. Bir makale okumuştum ama çalışma Shell'in kendisine ait olunca soru işaretleri de beraberinde gelmekte.
Neyse sonuç olarak aracımdaki değişimlerden bahsedersek dedikleri gibi fuel save daha uzun mesafe için önerilmektedir. v-power sonrası çekişte değişiklik olur derler fakat ben farkına pek varamadım. GTL yakıt katkılı olanda özellikle 2-3 depo sonrasında çekişte ve hızlanmada fark hissettim (belki de psikolojik -daha düzenli alarak tekrar ölçüm yapılmalı-) ama resmen içmeye başladı aracım, 6,3 den 8,20 ye kadar çıkıtğı oldu. Yokuşta anlık tüketim değerlerinin çok yükseldiğini farkettim. Bu nedenle Opet'e geri dönüş yaptım. Kullanımda önerilen ise; depo içerisinde farklı setanlarda yakıt bulundurmamaya çalışılmalı bu nedenle ışık yanana kadar kullanıp depo boşa yakınken GTL katkılı olan koyulmalı ve yaklaşık 4 depo devam edilmeli etkisi o zaman ortaya çıkıyormuş.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
shell fuelsave opet ecoforce ve diger firmaların katkısız düz 10 ppm yakıtlarında içindeki firma belirleyici marker dışındahiç bir fark yoktur.
aracı agırlıklı sehir içi kullanıyorsanız katkılı dizel yakıt almak, egr kurum baglaması, üst kapak, subablar, subap sitlerinin saglıgı acısından faydalı olup ilerde ciddi harcamalarda bulunmanız gereken motor onarım bakımlarından sizi koruyacaktır. |
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Bende opetten alıyordum yakıtımı eurodizel yaklasık 8ay kullandım fakat shell gtl denedım 3-4depo aracta performansı etkılemekle beraber yaklasık 40-50km 100tlde fark yaptı.
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
shell den alırken eger ozellıkle belırtmessenız ve sadece v-power koy hocam dersenız gtl katkılı koyuyor bugun pompacıya dur ya ne yapıosun ben sana vpower kat dedım gtl katkılı demedım dedım kı eleman koymus doldurmaya baslamıstı bıle sonra pompacının cevabı e abı 100 lırada 50 kurus oynuyo ne olacak yanı dedi evet ole dogru ama pompacıya gtl katkılının menzılının dusuk oldugunu anlatamadım kı kesınlıkle daha fazla yakıyor gtl katkılı
|
|
|
|
![]() |
|
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
GTL çok iyi bir yakıt ve sürekli kullanmakta fayda var. Alamayanlar için arada bir yakıt katkısı kullanmakta fayda var. Ben V-Power.ında çok iyi olduğunu gözlemledim. Kesinlikle OPet.ten aldığım yakıttan daha fazla gidiyorum. |
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
v power kullandığımda araba çekişte farkediyor,fakat yakıt tüketimin de de farkediyor:)
|
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
gti aldım radara yakalandım..dahada almam
|
|
![]() |
|
webbee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
bir akaryakıt firmasının denetleme müfettişi olarak tüm yakıtları denedim
ankarada petline en ucuz mazotu satar atisan girişinde ve full depo ordan alırım 3 yıldır 900 km altına düşmez çekiş performans mükemmel piyasadanda 300 kuruşa yakın ucuz 60 lt hesabı siz yapın bu arada istasyonla samimiyetim ve fiziki bir bağım yok ankaradan Akseki üzeri alanya giderim sürekli o rampalarda gaz kesmem katkı filan hikaye mazot aynı yerden çıkıyor kırıkale rafineride ... |
|
3008 PREMİUM PACK FULL
|
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
kralsın
![]() |
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |