![]() |
|
Her hafta 20 tl benzin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Emre GÖK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 Saat 08:41 |
Merhabalar;
Arkadaşlar 2004 model 307 xt premium otomatik vites aracım var.Aracımda BRC marka lpg var.Ancak benzin ibresi de sorunlu araç kendini benzinle gidiyor zannedip ibre düşüyor.
Aracıma her hafta 20 tl benzin attığım ve benzinde hiç kullanmadığım halde beni hep yolda bırakıyor.Haftada 20 lira nasıl nereye yakıyor anlamıyorum. Araca benzin ve lpg almaktan bıktım bitirdi beni :( ( Ortalama yakıt 11.7 )
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yolda bırakıyor derken? benzin bitip yolda mı kalıyor yoksa ışık yandığı için mi böyle diyorsunuz.
ayrıca araç ilk çalıştığında motor ısınırken kaç dakika ya da kaç km sonra lpg ye geçiyor
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Emre GÖK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Araç çalıştıktan 2 3 dk sora lpg geçiyor ancak yolda bırakıyor.Yani benzin bitiyor ve araç çalışmıyor.. |
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O zaman lpg enjektörleri ile beraber benzin enjektörleri de çalışıyordur. Böyle bir sorun ile karşılaşanı duymuştum. Hatırladığım kadarı ile 3 lpg enjektörü çalışırken 1 tane de benzin enjektörü çalışıyordu benzinde harcıyordu araç. Lpg servisinde bir kontrol ettirin.
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Farklı yerlerden benzin alınması da iyi değil, benzin enjektörlerini hırpalıyor. Bir de 3-5 km gidiyorsanız haftada 20 TL benzin zaten yetmez.
Saygılar.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
araç zaten ilk çalıştırmada benzin ile çalışıp sonra lpg ye geçiyor aracını çok kullanıyorsan bence 20 ytl benzin çok değil . Bu arada aracının 11.7 tüketim değeri göstermesi normal çünkü lpg li araçlar benzinli araçlara göre daha çok yakar aynı işi üretmek için , lpg nin avantajı fiyatından ileri gelir.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
20 tl benzin kullanıma göre değişir. Aracı çalıştırınca hemen yola çıkıyor musun, lpg ye geçmesini bekliyor musun? 3 dakikada 4 - 5 km yi benzinle gidiyorsan gayet normal. Günde kaç defa marşa basıyorsun ne kadar kullanıyorsun aracı bunların hepsi etkiler.
Gazda gittiği halde ibrenin düşmesiyse 307 lerde kronik sorun olarak biliyorum ben. Bunu önlemek için bazı yöntemler olduğunu okumuştum forumda ama hatırlamıyorum. Yol bilgisayarı kat ettiği yola göre benzinle gidiyorumuş gibi algılayıp ibreyi düşürüyordu sanırım.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
kesinlikle benzin ve lpg aynı anda çalışıyordur ( belirli bir süre ) araç sanırım çiğ yakıyor diyorlar
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175
|
|
![]() |
|
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
deponu yarımın üstünde tut sorun hallolur |
|
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
|
![]() |
|
OsmaN06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
hayır yani arkadaşlar emre arkadaşım şayet benzini sonuna kadar tüketiyorsa şu zamana kadar nasıl oluyorda benzin pompasını yakmıyor önce bu konu üzerinde tartışalım.? bu işte bir iş var
|
|
![]() |
|
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
hocam birlikte yakma sorununu bende duydumm 20 tl çok gerçekten ayda desen neyse
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Bugün uzun yolda giderken bende dibe vurdu. Eve geldim, eşyaları bıraktım. Tekrar bi yere gitmem gerekti. Marşa bastım yine yarı depoya çıktı ibre. Sanırım her kontak açılışta şamandıra kontrol ediyor.
Saygılar.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
yok be hocam ara sıra oluyor ibre yukarı çıkmayınca moralin bozulmasın :)
|
|
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |