|
206+ 1.4 HDI yakıt tüketimi? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Kadir
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 Saat 21:34 |
Merhaba arkadaşlar. Yeni almış olduğumuz aracın yakıt tüketimini merak ettim ve ankaradan depoyu fulledim ve km yi sıfırladım. Boluya gittim tekrar gelirken yarı yolda otobandan fulledim buradan mazot aldığımda 287 km yapmışım. 14.5Lt yakıt aldı depo. Burdan hesapladığınız zaman (shellde 4.01Tl Vpover disesel.) km de 20.5kuruş çıktı. 100km de ki yakıt tüketimini işe 5.05Lt/100km olarak hesapladım. Fabrika verisi sehir dışı 3.5lt şehir içi 4.9lt. Bana biraz fazla yakmış gibi geldi. Gerçi araca 4 kişi bindik tahmini 300kg yük var toplamda arabada. Bolunun rakımı ankaradan yüksek malum sürekli yokuş çıktık 800 rakımdan 1600 lere çıktık. Ve otoban olduğu için haliyle birazda bastık 120-130km/h arası kullandım ve kilmayıda sürekli olmasada ara ara açtım.(2700-3000devir arası kullandık) Bu kullanım şartları için bu kadar yakması normalmidir. Özellikle aynı araçtan kullanalar varsa yorum bekliyorum. Birde Shell V-pover disesel nasıl tavsiye edermisniz. Eski araç benzinliydi hep shellden alırdık buradaki shell istasyonuna güvendiğimiz için hep aynı yerden alıyoruz.
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bende 307 1.4 hdi var yakıtın normal geldi. Aracında ki motor küçük tarifine bakılırsa yükünde var ara ara klimada açık hızında normal seviyenin biraz üzerinde bana gayet normal geldi.
|
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
feline
2. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben dün fulledim depoyu üstünü tamamladım 310 km 85 tl shell gtl hep şehiriçi bende çok yakmışım hep klima açık ve yokuş çık in
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
elsoberano
4. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
|
testler tek kişi 90 km sabit hız gibi değerlerle yapılıyor sizin artılarınıza baktığımızda bana göre yakıtınız normal.
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
bayramda imzamdaki bulunun aracımla istanbuldan kayseriye gittim ( 830) km 138 tl yaktı hesaplarıma göre yüzde 5 gibi yakmıştı bana gayet az gibi geldi az yakması için yaklasık 2 ay önce turbo dahil hepsini orjinal ile degiştirmiştim enjektörler filitreler triger falan orjinal o parça takılmıştı yaptıgım masrafın karşılıgını fazlasıyla verdi benim aslan diye düşünüyorum
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
Kadir
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teorikte 3.5lt/100km demiş fabrika ama pratikte 4lt/100km bile yaksa iyi bir rakam o zaman :)
|
|
|
|
Kadir
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
27.4 kuruş yakmışsın km de ben uzun yolda 20.5 kuşuş yaktıysam şehir içinde bu kadar yakman normaldir heralde:)
|
|
|
|
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
normal bence sana tavsiyem bu konuyu takıntı yapma yoksa maddi olarak çok pahalıya patlıyor
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Bence en önemli etken 90 km olayı. Şehirlerarası 90 la gittiğimde kokluyor ama 130 larda benim aslan belli ediyor tüketimini Yanılmıyorsam Temmuz sonunda Ankara'dan fulledim, sayacı sıfırladım ve İzmir'e oradan da Çeşme civarına tekrar gittim ve gösterge 810 km yi gösterirken tekrar mazot aldım 160 TL tuttu orada fullemek. Sanırım 20 kuruş civarı tutuyor (anlamam bu kuruş hesabından ). Ama hep 90 - 95 le gittik ve hiç şaşmadık (takometre var arabada -annem -). Tabi benimki 307 ama motorlar 1.4 sonunda.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yakıt tüketimi hız ile alakalı değildir. Gaza ne akdar bastığınız, aracınızın ağırlığı ve yürüyen aksamındaki sorunlar, yolun durumu ve coğrafi şartlar yakıtı etkileyen faktörlerdir.
Kullandığınız yakıt gayet kaliteli. Aracınız ne ağırlıkta olursa olsun aracın devrini aldırıp yolun şartlarına göre gaz seviyesini belirlerseniz aracınız daha az yakacaktır. En çok dikkat etmeniz gereken şey YOKUŞ çıkmaktır. Yolu biliyorsanız yokuşa gelmeden düz yolda biraz aracın devrini ve hızını artırmanızda fayda var. yokuşu orta seviye devir ve yeterli hızda çıkarsanız zorlayarak tüketeceğiniz yakıttan daha az yakıt tüketirsiniz. Buna çok fazla dikkat edilmez ama uzun yollarda çok fark ediyor. Ankarada gölbaşına giderken konya yolunda atapark mevkiine gelmeden radar var. Onun sonrasında düzlükte biraz yüklenip orta devirde yüksek viteste yokuşu tırmanıyorum yakıt ortalamam (yol bilgisayarı anlık verisi) 7.8lt yi geçmiyor. Ama sakin gidip yokuşu çıkmaya başlarsam vitesi düşürmem gerekiyor ve yakıt tükeitmini 9 un altına düşüremiyorum ayrıca aracıda boşuna zorlamış da olmuyorum. Aşağı eğimli yolda mümkünce hızınız stabil olsun ve yüksek viteste gaza basmadan inin. Eğim sonrası ise hafiften boşa atıp aracı rahatlatabilirsiniz. |
|
drakman
1. Vites 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok iyi tüketim birde 4 kişi var araçta, Euro5 motor teknoloji harikası. Peugeot güzel araçlar yapıyor.
208 nasıl onu merak ediyorum bende.
|
|
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
|
|
Kadir
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
208 in 1.2 benzinlisi fabrika verisinde acayip az yakıyormuş. Nasıl bir motor yaptılarsa neredeyse dizel kadar az yakıyor. Şehir içi 5.5lt/100km şehir dışı 3.9lt/100km. Hem 1300cc olduğu için yıllık mtv vergisinden 300 Tl falan karıda var. Tabi fabrika verilerinin üzerine +1 Lt ilave etmek lazım bence. Fiyatıda uygun 29900tlden başlıyor. Dizelleri çok pahalı bence değmez...
|
|
|
|
Sufibey
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı araçtan bende kullanıyorum 2 yıldır. Yakıt tüketiminiz, içinde bulunduğunuz koşullara ve kullanım tarzınıza göre normal. Ekonomik kullanımla daha aşağı çekebilirsiniz.
Yakıt seçimi olarak tavsiyem ( Fuel Save ) olacaktır. GTL ve V-Power'da kullandım defalarca en ekonomik olanı Fuel Save.
|
|
Kadir
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Fuel save de euro dizel sınıfında mı peki. V-powerla aralarında kükürt miktarı açısından fark var mı?
|
|
|
|
Sufibey
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |