![]() |
|
arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lead38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 Saat 18:32 |
Merhaba arkadaşlar Arabam 2004 model pejo partner 1400 motor lpgli.Lavato gaz beyni var. Ben de bu arıza ışığından bıktım.Yanması neyse yanık dursun fakat araba belli bir süre hiç çekmiyor,çakılıp kalıyor.Olur olmaz yerde,genelde yüklü rampa çıkarken ışık yanıyor sanki araba felç oluyor.Bu arızayı lpgde yapıyor.Geçen Mersinden Kayseri yönüne Pozantı d lamba yandı çekiş bitti sağa zor çektim yarım saat bekledim çekiş biraz düzeldi Kayseriye öyle gelebildim. Katalizör tıkalı dediler.boşallttırdım yine ışık yandı demekki ondan değil.Özel servise gittim arıza lambası yandı,bilgisayarda lambda sensörü arızası var dediler fakat bunu değiştirelim yine yanar dediler çünkü beyin lpgyi tanımıyor dediler yani lpg araca uygun değilmiş.Normalde ışık yanmazken arabamın çekişi çok iyi Çoğu arabayla yarışır.Benzini shell den gazı da akpet alıyorum.Yalnız farkettim aygaz alınca arıza ışığı daha çok yanıyor.Usta dediki rampaları benzinle çık o zaman yapmaz dedi. Şimdi benim ne yapmam lazım.İyi bir lpg ustası ince bir ayar yaparak bu işi çözer mi (fakir karışım falan olabilirmi) Bazıları benzin çeyrek depodan az olmasın demişler.Benim çoğunlukla depoda çok az benzin oluyor.Bundan olabilirmi. Beni rezil ediyor bu arızanın illaki bir çözümü vardır yardımcı olabilirmisiniz.
![]() |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rampayı benzinle çık diye bir şey mi var ayıptır nasıl bir ustaymış :) Servisten zaten lpg için uyumsuz demişler. allah kolaylık versin umarım aynı sorunu yaşamış ve çözüm bulmuş bir arkadaş bilgi verir.
|
|
![]() |
|
lead38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Allah razı olsun
|
|
![]() |
|
bu forumun ustaları yokmu
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Katalizoru bosalttirdiginiz icin oksijen sensoru hatasini almaniz gayet normal. Yaniltici taktirmadiginiz surece o hata surekli gelecektir. Ayrica muayeneden de gecemeyebilirsiniz.
Aracinizin bilgisayara baglanip sorunun ne oldugunun gorulmesi gerekiyor. Bu olayi benzinde yapmadigina gore sorun LPG donanimindadir. Iyi bir LPG ustasinin sorununuzu cozebilecegine inaniyorum. Ayrica yeni uyelerimizin konu acmadan once kendilerini tanitmalari gerekiyor. Imzamdaki linke bir ugrayiveriniz lutfen. Düzenleyen koliva - 01 Eylül 2012 Saat 05:53 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |