![]() |
|
yetkili servis-yansaniyi parça |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 12:41 |
|
selamlar,
dün akşam arabamı arkadaşıma emanet vermiştim,kırmızı ışıkta beklerken arkadan başkabir aracın çarpması sonucu tampon ve bagaj kapağı mahvolmuş bagaj altındaki stepne sayesinde çarpmanın şiddeti daha ileriye gitmeden durmuş bu arada stepnenin bir faydasını daha öğrenmiş oldum,arabayı sabah buradaki yetkili servise götürdük sadece kaskoyla anlaşmaları olduğunu trafik sigortalarıyla anlaşmaları olmadığını bu sebebten dolayı experlerin orjinal parça kullandırtmadıklarını ve değişecek parçaların yansaniyi takılacağını söylediler.
böyle birşey olabilirmi? bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
|
||
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
boyle bı hakkı olamaz kı yan sanayı parca gıbı bı seceneklerı olamaz orjınal servıste bence sıgortayla gorusun sıze soyledıklerını anlatın ve yapılırkende basında durun
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynı şey beniarkadaşımın basına gelmişti biraz expere ve sigorta şirketine bagırdı cagırdı ve orjinal parçayla degiştirdiler parçaları malesef oluyor böyle şeyler burası türkiye herseş üzülerek söylüyorumki olması gerektigi gibi olmuyor geçmiş olsun
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
![]() |
||
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
birde arabayı yaptıktan sonra parayı benden alacaklarmış ben sonra ki artık nekadar sonra olursa sigortadan paramı alacakmışım böyle bir uygulama çok saçma değilmi sadece buradamı böyle yoksa heryerdemi böyle? |
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Parayı senden alırlar,sen kimbilir ne zaman alırsın sigortadan artık paranı.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yetkili serviste yan sanayi parcanin isi neymis. O zaman ismi niye yetkili servis, tamirhane diye gecsin
![]() Sigort isi burada da oyle. Siz once yaptirirsiniz sonra paranizi alirsiniz ki aylar surebilir. Ancak siz tamire vermeden once sigortadan bir onay yazisi geliyor odeyeceklerine dair. O kagit zaten sizin guvenceniz oluyor. Bilmiyorum Turkiye'de de boyle mi. Düzenleyen koliva - 21 Temmuz 2012 Saat 14:36 |
||
![]() |
||
|
yetkili bayanla tekrar tekrar görüştüm,sigorta parçayı kendisi gönderiyormuş yani siz alın takın demiyormuş,servise sadece işçilik ödüyormuş bayanda ben size şimdiden söyleyeyim nerede yaptırırsanız yaptırın sigorta şirketi size yansanayi parça gönderecektir diyor.bende anlamadım ama görünen başka çare yok,ama anlayamadığım ilkdefa benimmi başıma geliyor bu olay? |
||
|
||
![]() |
||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
|
geçmiş olsun öncelikle. geçenlerde arkadaşımın başına geldi. park halindeyken çarpmışlar.tutanak tutuldu. yetkili servise gittik. servis eğer trafik sigortasından yapılacaksa parayı arkadaşımın ödeyeceğini daha sonra sigortadan alabileceğini ve işlemlerin daha uzun süreceğini söyledi. ama kendi kaskosundan yapılırsa işlemin daha kısa süreceğini,cebinden para vermeyeceğini ayrıca kaskonun bozulmayacağını söyledi. kasko parayı trafik sigortasından alıyormuş.arkadaş ile kasko şirketine gittik oradaki ilgili kişi servisteki elemanın söylediğini doğruladı. ayrıca servis parça kullanılacak olursa orjinal olacağını söyledi.araç honda buarada görüştüğümüz de honda servisi. eğer kaskonuz varsa kasko şirketi ile ve servis ile bir daha görüşün. en azından cebinizden para çıkmaz. birde 30 gün süresi varmış tutanak tarihinden itibaren. bu arada arkadaşımda arabasını ödünç vermişti. arabayıda ödünç verirken iki kere düşünmek lazım sanırım.
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
maalesef kasko her iki araçtada yok trafik sigortasından yapılacak.kasko orjinal parça kullanabilir amatrafik sigortasıda orjinal parça kullanmıyormuş.
|
||
|
||
![]() |
||
|
selamlar,konu hakkında forumdaki çok az kişinin bilgi sahibi olması bana ilginç geldi ilk defa kaza yapan benim sanki :)))))
biraz önce peugeot genel merkezi aradım buradaki servisin yansanayi parça kullanacağını ve bunun doğru olup olmadığını sordum temsilci bu uygulamanın kanunla düzenlendiğini tüm türkiyede ve tüm trafik sigortalarında yansanayi parça kullanıldığını söyledi teşekkür edip kapattım.
|
||
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
basımıza gelen bır olay; kaza yaptık ve %100 haklı cıktık trafık sıgortasından yapılcaktı arac bızde servısten aldık orjınal parcalarını dısarıdakı bır servıse verdık aracı yapıldı hersey hos guzel paraya gelınce ıs polıcelerde yazıyo gercekten aracın yan sanayı parcası bulunmasında zorluk cekılıyosa ozaman orjınal parcası kullanılacak dıye bır ıbare var.. tabı bız aracımıza orjınal parcaları aldıgımızdan 1000 tl kusur tuttu yan sanayı parca fıyatı da 300 tldı.. sıgorta yan sanayı parca fıyatı uzerınden odedı bıze parayı ve daha fazla alamadık cok zararlı cıkmıstık bu ısten.. ve dısarda sıgorta ısını karıstırmadan yaptırsaydık aracı 500tl ye yaptırıyoduk(yan sanayı parcalarla)sıgortanın hıc bır avantajı yok.. onun ıcın trafık sıgortası yaptırıyoruz araclarımıza ama hıc bır koruyucu unsuru vs yok sadece trafık sıgortan var mı var okadar goruyorum artık bu olayı yasadıktan sonra.. ve 1ay sonrada trafık sıgortamın tarıhı doluyodu gıttım onu yaptırmaya arac kaza yapma olasılıgı yukseldıgınden trafık polıcesının fıyatı ilk odedıgım 300tl ıken 2.de 680tl odedım.. dıyebılırım kı hepsı para tuzagı..
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |