![]() |
|
Kontak kapalıyken ayak freni |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2012 Saat 11:57 |
Disk olmasi gerek. Emin misin kampana olduguna? |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet calismali cunku vakum aracin motorundan alinir. Fren sistemlerindeki mantik dizel ve benzinli araclarin her ikisinde de aynidir ancak ufak bir fark vardir aralarinda. Benzinli araclarin calisma prensibinde vakum vardir ama dizel araclarda vakum yoktur. Ornek olarak simdi peugeot 307 1,6 benzinli ve dizel araclardaki vakum olayina bir bakalim. Benzinli: ![]() Dizel: ![]() Gordugunuz benzinli aracta vakum borusu(6 numarali parca) aracin motorundan geliyor. Dizel araclarda ise motorda vakum olmadigindan dolayi ekstra bir vakum pompasina ihtiyac vardir ki sekildeki A parcasi oluyor. Düzenleyen koliva - 13 Temmuz 2012 Saat 11:54 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracın arkalar kampana diye biliyorum, bunun bir etkisi olmaz mı Koliva hocam? |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bildiğim kadarıyla araç stop ettiğinde özelliğini hemen kaybetmiyor frenler o nedenle sizin durumunuzda tutması normal. Kontağı kapattıktan hemen sonra tutar sonrasında ise aynı işlemi yapmak istediğinizde olmaz. Ayrıca bu durumda frene sert basmakta işe yarar diye duymuştum daha güçlü bir şekilde basmak gerekli olabilir.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
İlginç bir mekanizma sanırım. Mesela bir kez kontak kapalıyken yanlışlıkla frene dokundum kaya gibi sertti, o sırada araç vitesteydi. Ama yine kontak kapalıyken boşa alıp bastığımda da kaydı gitti :) Ama çalışır durumdaki araçta debriyaj+frene basılıyken vites boşta sanıp debriyajdan ayağımı çektiğimde, stop etti ancak fren tutmaya devam etti. Allah korusun bizi :)
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Kısacası : el freni mekanik aksama sahiptir, disk freni ise daha komplikedir ve koliva ustamın dediği gibi ekstra güce ihtiyaç duyar çalışması için ve motor çalışır duruma gelince vakum olur ve sizin fren pedalına basmanızı bekler frenleri kitlemek için.
Not: Ben de tecrübe ile öğrendim :) Biraz ürkütücü bir tecrübe oldu ama otoparkın duvarına çok az kalmıştı bu nedenle o günden sonra hep çalıştırıp aracı düzeltiyorum ucu falan.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
peugeot22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2010 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot22
Benim araçta 4 tekerlekte disk fren ve bir keresinde araçta giderken benzinim bitti ve yolun ortasında stop etti motor ve aynı şekilde frenlerde çalışmadı şansıma işlek bir yol değildi ve ayak freni tutmayınca araç yavaşlayınca el freni ile durdurmuştum.
Sanırım anahtarın kontağa takılı olmasıda yetmiyor yani mutlaka araç çalışmalı mı sizce ayak freni tutması için?
|
|
206 CC (2004)1.6 otm
|
|
![]() |
|
Ben memnuniyetle bu konu hakkinda biraz bilgi vereyim.
Eskiden kampanali frenler vardi. Bu fren sistemleri yapilari geregi yardimci gucu bir miktar kendileri uretme kabiliyetine sahiptiler. Bu sistemler hala kullaniliyor ancak on tekerleklerde artik disk frenler kullaniliyor. Disk freni ise ekstra guce ihtiyac duyar. Eger bu guc olmazsa frene basmak cok cok zor olur tipki sizin bahsettiginiz durum gibi. Bu olay olusuyor cunku motor calismazken fren servosu calismaz ve vakum olusmaz. Vakum olmadigi zaman ise master silindire uygulanacak guc sadece sizin ayaginizla uyguladiginiz gucle sinirli kalir. |
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Arkadaşlar yine merhaba,
Burda bi acemi forumu olmadığı için acemice sorularımı burda sormak durumunda kalıyorum :) Geçen aracı park edip indim sora baktım biraz yolda kalmış. Park yeri de hafif rampaydı. Birazcık daha yanaşıyım diye arabaya bindim, zaten rampada diye kontağı hiç açmadan vitesi boşa alıp el frenini indirdim. Frene basınca durur sandım ama debriyaj gibi kaydı gitti ayağımın altından :) El frenine yapışmasam aynen trafiğe giriyodum :) Yani kontak kapalıyken fren tutmaz mı? Ama rampada stop ettiğimde tutuyor? |
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |