![]() |
|
Tesisat kabloları hakkında takıldığım nokta |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 Saat 15:43 |
aklımda bir soru var nette araştırdım bu konu ile ilgili birşey bulamadım. kablo kitlerinde 4ga 8ga 16ga diye ayrım var acaba bu nedir ? hangisi daha iyidir ? bu ga(gauge)'ler neyi belirtiyor ?
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim,
Gauge bir birimdir. Kablonun kalınlığı arttıkça gauge değeri düşer. Mesela piyasada satılan çoğu güç kablosu 8 awg(american wiring gauge) dir. Ama 8 var 8 var . İçindeki teldeki bakır yoğunluğu ve telin kalınlığı çok öenmlidir. vibe ın 8 awg si ile forwellin 8 awgsi bir tutulamaz. forwell 8 awg ile max. 500w rms çekerken, vibe ile 1000 w rms çekebilirisn. Ben bir kaç kez sigorta ve kablo yakınca 2 awg ye döndüm. 2 awg baş parmak kalınlığında oluyor. ve içindeki tel piyasadaki 8 awg kablolardan daha kalın bir şekilde. Kablo ve sigorta sistemin can damarıdır. kesinlikle düşük fiyata kaçma arabana ve kendine zarar verebilirsin. Aşağıdaki resim benim kabloların resmi. Kalın olan 2 awg şase kablosu yanındaki ise eski kullandığım 8 awg kırmızı güç kablosu. ![]() Sistemini ölç 500-1000 w rms için kaliteli 8 awg veya iyi bir marka 4 awg kullanabilirsin. Tabiki kutup başı-sigorta-anfi girişi bu kabloya uygun olacak. Benim anfinin girişi biraz dardı ben kabloyu incelttim. |
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
![]() ![]() ![]() ![]() |
kendim için değil kuzenim için soruyorum, bende ses sistemi var hiç araştırma yapmadan satın aldım ve arabayı çalıştırdığım zaman kolonlardan motorun çalışma sesi geliyor kuzenimde de aynı problem olmasın diye araştırma yapalım dedik ama bu konu hakkında hiç bir şey bulamadık ya bu konu hakkında pek bilgi yok ya da biz araştırma yapmasını bilmiyoruz.
ses sistemi özelliklerine gelince araç partner tepee 2012 eski kasa sierra family 1000watt 250rms amfi henüz bulamadık kolonlar orjinal kalacak amfiyi sadece s.b(subwoofer)'a bağlayacağız bu sisteme uygun bir kablo kiti tavsiye edebilirmisiniz ?
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Motorun calisma sesinin hoparlorlerden gelmesinin altinda yatan en buyuk sebep kotu ya da yetersiz sasi baglanti noktalaridir. Farkli bir yerden sasi alirsaniz sorununuz buyuk ihtimalle cozulecektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
şasi'yi arka koltuk altından yaptık motora çok uzakta :( fakat yinede arabayı çalıştırırken çok fazla çıkıyor normalde mute'ye basınca motorun sesi geliyor. Acaba amplifikilatör için kullanılan güç kablosundan mı kaynaklanıyor :(
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Arka koltuk alti mi. Neden o kadar gittiniz anlayamadim. Sasi kablosu teorik olarak 45 santimi gecmemesi gerekiyor. Uzun sasi kablosu da bu gibi cizirtilara sebep olur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
tesisatçı öyle yaptı ben bilmiyorum açıkcası :) amfi'de arka koltuğa monte durumda
|
|
|
![]() |
|
E peki tesisatci size tesisati bu halde mi teslim etti? "Abi ben bunu taktim ama hafif cizirti var. Cok fazla sorun etme bunu olur, bu modeller hep boyle" mi dedi ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
tesisatçı teslim ettiğinde öyle bir sıkıntı yoktu sonradan çıktı bu problem, sanayide bir ustaya gittim geçenlerde yan çıtaları ve kapı kollarını boyatmak orda ki usta demişti zamanla daha çok çoğalacak bu ses diye harbiden zamanla ses daha belirgin olmaya başladı kablo kitini değiştirmem gerekiyor sanırsam ama nasıl bir kablo kiti alayım ki yine aynı problemle karşılaşmayayım ?
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
O ses aykut abinin de dediği gibi şase sorunu.
Sesi yapan adam baya kötü işçilik yapmış veya malzeme çok kötü. Ben kendim tesisatı çektim gram ses yok. Arka bagaja koydum amfiyi ta önden sigorta kutusundan aküye + kablo çektim. şasesiyde arka lambaların şase aldığı nokta var oradan aldım mis gibi çalışıyor. Yalnız bu sese sebep olan en büyük etken RCA (teypten veya dönüştürücüden amfiye giden sinyal kablosu) kablolarıdır. O kabloların kalitesi çok önemlidir. Hatta tesisat sırasında o kabloları özel bir bez ya da elektrik bandı ile sarmak gerekir. Araç kasasına temas ederse aracın devrini duyman normal. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
büyük olasılıkla RCA kablosundan çünkü tek tel dışındaki plastik neredeyse hiç yok yeni sağlam bir RCA kablo almam gerekiyor heralde
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |