![]() |
|
ABS IŞIĞI -FREN BALATASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 08:34 |
|
arkadaşlar ara sıra abs ışığı yanıp sönüyor bu fren balatasının azalmasından olabilirmi yaklaşık 2,5yıldır balata değiştirmedim yani balata azaldığında bu araçlar böyle hata veriyor diye duymuştum doğrumu acaba
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
savior07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence balatanı değiştirmen gerekiyo durum acil yanıp sönüyosa değiştir balatan bitmiş
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Evet fren balatalariniz sona dayanmis. Bir an once degistirmenizde fayda var.
|
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
anladım arkadaşlar yani fren balatası azaldığında bu lamba yanıyor dedikleri doğru?
|
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Aslinda azaldiginda degilde cok azaldiginda demek daha dogru olur ![]() Muhtemelen metal metala surtme sesi de duyuyorsunuzdur fren uygulayinca. Eger bir suredir bu sekilde kullaniyorsaniz diskleri de degistirmeniz gerekebilir. Frenler ihmale gelmez. Daha fazla aracinizi kullanmadan degistirseniz iyi olur. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
zaten şöyle oluyor frene basıyorum normal sert fren yapmadığım sürece bişey yok ama araç kayacak şekilde yaparsan fren pedalındada az bir metal sürtmesi gibi bişe hissediyorum yani özellikle toprakta filan ogarip sürtmeden sonra abs ışığı yanıyor ama bazende hiç yanmıyor dün sabah yandı köy yolundaydım ve çok fren kullandım ondan sonra yandı ama ankaraya gelırken 100km yol yaptım yanmadı :) öyle yani
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
+1
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Yeni konu açmayayım istedim arkadaşlar, umarım konuyu açan arkadaş bir şey demez. Bende sadece ve sadece yokuş aşağı inerken firene basınca bir şeye sürtme gibi bir şey hissediorum ama hiç bir ikaz ışığı yanmıyor ve sanki ön firenlerden geliyor gibi bu ses. Aynı durumda olma ihtimalimiz var mı arkadaşla? Teşk.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Bu ses kabinin icine geliyor mu yoksa cam acikken mi duyuyorsunuz? Birde en son ne zaman degistirdiniz balatalari-diskleri? |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Sesten ziyade firen pedalında ayağımda bir sürtünme hissediyorum. Çok kısa süreli olduğu için kabin içinde hissedilmiyor bile.
Ne zaman değiştiklerini malesef bilmiyorum, ben alalı 9 ay oldu sanırım. En kısa sürede bir baktırayım diyorum zaten size bahsetmiştim Sayın koliva, triger olayı da var arabanın götürmüşken firenlere de baktırayım, bu yazılanları okuyunca korktum diskler bitmiş falan yazmış arkadaşlar. |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Peki on lastiklerinizin durumu nasil? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Ön lastikler yeni, 3 hafta oluyor yazlıkları alalı. Michelin Energy Saver modeli var üzerinde.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Ve bu dediginiz mesele yeni lastiklerinizde de oluyor? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Evet ama sadece yokuş inerken oluyor, çok kısa süreli de olsa sanki birşeye sürtünme varmış gibi oluyor.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Zannimca bir sekilde ABS calisiyor ve ayaginizda hissettiginiz titreme de ABS'nin vurmasindan kaynakli oluyor. Eger boyle ise gayet normal. Ozellikle yol yuzeyi cakilli veya kaygan ise bunun olmasi olasi. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Hmm, olabilir evim yokusta ve aylardır yol çalışmasından dolayı yokuş aşağı çakıllar dökülmekte ve hergün bu tekrarlanmakta. Peki arkadaşların dediği bir sinyal yanmaz mı ABS çalıştığında ? Bu arada şimdiye kadar hiç ABS yi çalıştırmadım o duruma gelecek bir duruş meselem de olmadı
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
ABS devrede iken herhangi bir sinyal ya da lamba yanmaz. Sadece pedaldaki titresimden anlayabilirsiniz. Isterseniz soyle birsey yapin. Yine o rampadan inerken ortam musait iken bu sefer Allah ne verdiyse frene basin. Eger cakil varsa ABS devreye girecektir ve ayaginizda bunu hissedeceksinizdir. Bakin bakalim bahsettiginiz titresimle ayni mi degil mi. Ayni ise ABS'dir ve calisiyordur. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Çok teşekkürler ilginiz için, söylediğinizi mutlaka deneyeceğim. Işıkla ilgili soruyu konunun başlığı ABS ışığı olduğu için sormuştum :)
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
|
abs lambası bende de dönem dönem yanıp sönüyordu.yakın zamanda sürekli yanmaya başladı.ara sıra söner oldu.fren disklerimde balatalarımda bitiyordu.gittim değiştirdim komple arkalarıda.abs müşürlerini de temizlettirdim.velhasıl lamba sönmedi.aynı tas aynı hamam ara ara sönüyor.lamba yandığında abs kısmen devre dışı bazen abs tutuyo bazen kızaklıyo. usta elektrikçiye tesisatı kontrol ettireceğini tesisatta sıkıntı yoksa abs beyninde sıkıntı olduğunu söyledi.elektrikçiye gidemedim henüz doluydu.sorun nedir?nasıl çözülür?
konuyu açana teşekkürler bi çok kişiye derman oluyo |
||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
||
![]() |
||
|
Aracinizi bilgisayara baglattiniz mi? |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |