![]() |
|
Motor Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 Saat 23:16 |
Arkadaslar hepinize merhaba. İmzamdaki aracin motor sesini bu aralar iceriden cok duyuyorum. Ayrica arac calisirken isiklarda beklerken titreme yapiyor. Titremeden dolayi camin ordan ses bile geliyor. Rolanti on binin az altinda genelde sabit duruyor. Motoru ilk calistirdigimda d konumuna getirip ilerledigimde aractan muslugu acarsinizda bi ses gelir ya vanadan onun gibi ses geliyor binevi islik sesi gibi. Ses uc saniye icinde kendi kendine kesiliyor. Araca gaz verdigimde hizli giderken ugultu sesi geliyor. Bu sorunlar yaklasik iki aydir var belkide daha fazla ancak benim hic dikkatimi cekmedi. Sadece arabama ilk defa binen bir arkadasim motor neden arabayi sarsiyor motoru bi goster dedi. Acaba rolantide gaz ayarinda mi bir problem var yoksa konu motorla mi alakali. Camin ordan gelen ses kapinin dosemesinin ordaki dubelin yerinden cikmasindan ondan eminim ama motorun sesli calismasi beni dusunduruyor. Cok acil yardimlarinizi rica ediyorum.
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracım 156.000 km de. Sabah aracımı motor ustasına gösterdim. Enjektörlerden gelen bir ses sorun yok dedi. Araç P konumundayken ve boştayken son gaz verip motor sesini dinledi devir 6000lere çabuk ulaşıyor sesde en ufak bir problem gözükmüyor dedi. Motorun gaza basınca çıkan ıslık sesinede motor soğukken kısa mesafe yapıldığı için olabilir ısınınce ses kesilir dedi. Durum gerçektende öyle ısınınca ses kesiliyor. Ama ben yinede sizlerin yorumlarına göre hareket etmek istiyorum. Başka bir yere daha götürmemi tavsiye ederseniz götüreceğim.
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
o titreme bendede var ama ıslık sesi filan yok özellikle ışıklarda durduğumda vites d de iken bayağı titriyo p ve n de sıkıntı yok ama göstermedım hıc
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Titremelerin sebebi lpg ayarından olabilir.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
ıslık sesı derken gaza basıncamı gelıyo bu otomatık sanzıman demı araban
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
bu ıslık sesi nedir gerçekten ben de devar. motor ısınınca düzeliyor. rolantide de gaza basınca da ses devam ediyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
arkadaslar aracınız otomatıkmı fışş dıye bı ses gelıyo gaza bastıgınızda
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Evet hocam arac otomatik motor sogukken geliyor gaza basildiginda islik sesi anladigim kadariyla problem teskil eden bir durum yok arkadaslar herkez normal diyor
|
|
|
|
![]() |
|
sizden bısey ıstıcem motor ısındıktan sonrada dıkkat edın bı duvar kenarından sesı net duyabılcegınız bı sekılde gaza basınca fışş dıye ses gelmeye devam edıyosa sanzımanda tork konvertorunde sorun var demektır
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Tamam hocam yarin deneyecegim peki dediginiz sorun onemli birsey mi herhangi bir maliyeti var mi gerci maliyeti mutlaka vardir ama onemli olan sorun teskil eder mi sorun buyur mu
|
|
|
|
![]() |
|
hocam sole sımdı eger tork konvertorunun ıcı dagıldıysa araba bı sure sonra cekısten duser bu ısmını verdıgım parca bıldıgınız koca bır pervane sanzımana ıtme ve basınc gucunu veren benım basıma geldı komple dagılmıs pervane yokusta kaldım gaza sonuna kadar bastım ama gıtmedı mecbur degıstık servıste sıfır fıyatıı 1500 bu parcanın cıkmacı kazalı arabadan aldım ben saglam tamır gormemısı 300 lıra verdım servıste takdırdım
|
|
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
bilgilendirme için teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Hocam malesef herhangi bir ses duyamadım.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |