|
Motor iç temizliği |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 11:07 |
||||
Arkadaşlar merhaba ,
ne zamandır aracıma motor iç temizliği yapmak istiyordum. Hazır yağ değişimide gelmişken onuda aradan çıkarayım dedim. Muhakkakki pek çok forum üyemiz biliyordur fakat bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme yapayım ( bu arada konu ile ilgili daha detaylı bilgisi olan arkadaşlarımızda görüşlerini yzarsa sevinirim ) motorumuzda yağın gezdiği yerlerde zamanla tortu ve yağ kalıntıları birikmekte bunlarında uzmanlar araç performansını düşürdüğünü söylemekteler. Würth den bir oto motor iç temizleyici sıvısı aldım. Direkt motorun yağ haznesine döküp aracı rolantide 20 dk. kadar çalıştırdım. ( uygulama öncesi motor sıcak olmalı yapmadan önce motoru gezerek biraz ısıtın ) sonrasında arç lifte kaldırılıp tapa sı açıldığında akan yağı görmenizi isterdim resmen katran aktı bu kadar bir sökme beklemiyordum açıkçası eski yağ tamamen süzülünce yeni yağı koydum. Aslında tavsiyler bu işlemi yaptıktan sonra muadil bir yağla motoru 15-20 dk. çevirip öyle asıl yağınızı koymanız. Sonuç motor sanki biraz daha açılıp serileşti bunu rahatlıkla hissedebildim. Bu arad aracım 307 1.6 otomatik benzinli 71000 km. |
|||||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||||
Bu arada kimyasalın fiyatını soran arkadaşlar olabilir piyasada daha ucuz muadil pek çok ürün olmasına rağmen ben würth ün ürününü tercih ettim 41 ytl. fiyatı , würth sitesinden motor iç temizleme ürünü olarak bakabilirsiniz.
|
|||||
1973 - Bursa |
|||||
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
bende denemek isterim açıkçası... Ustalara gelince bir faydası yok diyor...
|
|||||
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||||
vallahi karterden akan pisliği o zift görünümdeki eski yağı bir görsen resmen katran gibi aktı.
|
|||||
1973 - Bursa |
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
Wurth un urunlerı her zaman endustrıde en ıyılerdendır. Dolayısıyla bıraz daha pahalıdırlar...
Bende dun aksam Wurth un balata temızleyıcı spreyını aldım. Gayet kalıtelı. Wurth un urunlerınden hıc suphe etmem sahsen...
Gule gule kullan Hakkı abım.
Yalnız bu motor ıc yıkamayı her yıkamada yapmaya gerek yok. 1 kere yaptıysanız aracın yagını kalıtelı kullanıp duzenlı degıstırırsenız uzun sure gerekmez kanaatındeyım...
|
|||||
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||||
tşk. ederim Cem , sizlerin sayesinde çok şey öğrendik bu forumda.
|
|||||
1973 - Bursa |
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
Estagfurullah sagolasın sayın abım
|
|||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
bak ben bilmiyordum, ozaman bende şimdiden alayım. yetkili servisteki arkadaş tanıdık iki dakka ona teslim ederim iyice temizler motorun içini çokda iyi olur. temizleme imkanımız varken neden motora eziyet edelim dimi arkadaş (: |
|||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
Bunu kendınde yapabılırsın. Evden cıkıp servıse gıdecegın sure ıcınde motorunu temızleyebılırsın.
Evden cıkarken motora eklersın. Sakin olarak dusuk devırde servıse gıdersın. Onlar dırekt yagı ındırırler
|
|||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
abi ozaman evden çıkarken değil de köprüyü falan geçince ekleyeyim, peugeot berke'ye gidiyorum da yaklaşık 50 km kadar.
|
|||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
Berke mı Umarım anlamıssındır
|
|||||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
||||
Ben anladım :D
|
|||||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
abil ilk olarak buradaki hiç bir yetkili servis lpg li diye aracı almıyor,
ikincisi güzel indirim yapıyorlar
üçüncüsü oradaki servis elemanı ile iyi anlaşıyoruz. zaten fiyatlarına bakacam ona göre giderim yoksa ne işim olur.
|
|||||
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
Neyse sen bılırsın. Ben senı yolundan cevırmeyeyım...
|
|||||
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||||
Metin bence hemen yaptır hiç durma , resmen motorum nefes aldı , içinden boşalan eski yağı görsen resmen zift gibi aktı.
|
|||||
1973 - Bursa |
|||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
bende denicem abi bakalım benimkinden ne çıkıcak
|
|||||
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||||
Kenan ben böyle bir temizliği açıkçası beklemiyordum , işlem sonrası boşalttığımız yağ ile beraber ne varsa sökmüş kalıntı , tortu kir vs. Motorun ise resmen açıldığını hissediyorsun.
|
|||||
1973 - Bursa |
|||||
toga406
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||
çok iyi fikir puntoma da uygulamayı düşünüyorum hemen alıp yağ değişimine gitmeden koyacağım ve bakalım sonucu ne olacak
|
|||||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |