Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Vites kolunda titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Vites kolunda titreme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vites kolunda titreme
    Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 01:24
Arkadaşlar bu problemi de yeni farkettim vites kolu seyir halinde özellikle 4. viteste bariz şekilde titriyor hatta sallanıyor bile diyebilirim o kadar fazla yani. Daha önce de bu sorunu yaşayanlar varmış ama net bi sonuca ulaşamadım, aranızda başına gelen, duyan vs var mı? Ya da bi fikri olan? Ne kadar masraf açar bilmiyorum umarım çok sorun çıkarmaz ama büyük ihtimal şanzımanda problem var.Angry
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 02:06
vites boştayken gaza basınca titreme yapıyorsa normal midir bende bunu merak ediyodumda
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 02:20
aynı sorun bende de vardı sol aks tan kaynaklanıyordu aks değişince sorun ortadan kalktı aks a baktırmanı öneririm eğer boşluk varsa ordan kaynaklı olabilir
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 03:02
Orjinalini yazan: 206xs 206xs Yazdı:

aynı sorun bende de vardı sol aks tan kaynaklanıyordu aks değişince sorun ortadan kalktı aks a baktırmanı öneririm eğer boşluk varsa ordan kaynaklı olabilir

anladım hocam, bakıma gircek zaten yakında ona da baktırırım, zaten arabada bi ses vardı, sağ arkadan gelen, tonk tonk diye. Ustaya gösterdik aks pabucundaki lastikler mi ne hasar görmüş bitmiş, öyle bişey demişti. sanırım akslara baktırmak gerek bi.

var mı başka bi fikri olan?

bu arada benim boştayken gaz verince titreme yapmıyor. 4de ve bazen 1de yapıyor.
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 03:30
motor kulaklarına da baktır bu olay özellikle motor kulaklarından yani takozlarından ve akslardan oluyo kışın sorunu bulmak için çok parça değiştim en son motor takozunu değiştim biraz düzeldi ama asıl sol aks değişince sorun kalktı Thumbs Up
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 10:46
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

Arkadaşlar bu problemi de yeni farkettim vites kolu seyir halinde özellikle 4. viteste bariz şekilde titriyor hatta sallanıyor bile diyebilirim o kadar fazla yani. Daha önce de bu sorunu yaşayanlar varmış ama net bi sonuca ulaşamadım, aranızda başına gelen, duyan vs var mı? Ya da bi fikri olan? Ne kadar masraf açar bilmiyorum umarım çok sorun çıkarmaz ama büyük ihtimal şanzımanda problem var.Angry

Sorunun kaynagini net olarak soyleyebilmek icin bilmemiz gereken onemli bir nokta var. 4. viteste oldugunu soyluyorsunuz. Sadece 4. viteste mi oluyor yoksa 4. viteste o anda gittiginiz hizda mi? Yani sorum su: Sorununuz 4. viteste mi oluyor yoksa 50-60 km/h veya 4. viteste hangi hizda gidiyorsaniz o hizda mi ortaya cikiyor. O hizlarda farkli viteslerde deneyerek sonuclari buraya yazarsaniz adim adim cozum yoluna gidebiliriz. Saniyorum sorununuz 4. viteste degilde blirli bir hizda olusuyor.
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 11:27
benmde 4.viteste abartılı bir şekilde salanıyor bende bunun sebebini vites takozunda olduğunu düşünüyorum aksla alakası olduğuna inanmıyorum.vites takozu değişirse sorun ortadan kalkar ben takmıyorum kafama zararı lacak bir durum değildir diye düşünüyorum.vites geçişlerimde hiç bir problem yok yani şanzımandan kaynaklı bir durum değildir gibime geliyor bende 2 seneden beridir var bu durum 4. viteste bariz sallanıyor ama boştayken gaza basınca hiç denemedim.aracım dizel olduğu için ses ve gürültüye takılmıyorum
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 15:32
Orjinalini yazan: 206xs 206xs Yazdı:

motor kulaklarına da baktır bu olay özellikle motor kulaklarından yani takozlarından ve akslardan oluyo kışın sorunu bulmak için çok parça değiştim en son motor takozunu değiştim biraz düzeldi ama asıl sol aks değişince sorun kalktı Thumbs Up

Zaten dediğim gibi akslarla ilgili bir ses sorunum da vardı belki bunu yapan da aynı problemdir hocam baktırcam bakalım en yakın zamanda Smile

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

Sorunun kaynagini net olarak soyleyebilmek icin bilmemiz gereken onemli bir nokta var. 4. viteste oldugunu soyluyorsunuz. Sadece 4. viteste mi oluyor yoksa 4. viteste o anda gittiginiz hizda mi? Yani sorum su: Sorununuz 4. viteste mi oluyor yoksa 50-60 km/h veya 4. viteste hangi hizda gidiyorsaniz o hizda mi ortaya cikiyor. O hizlarda farkli viteslerde deneyerek sonuclari buraya yazarsaniz adim adim cozum yoluna gidebiliriz. Saniyorum sorununuz 4. viteste degilde blirli bir hizda olusuyor.

Aslında evet haklısınız detaylı bir inceleme yapmadım sadece 4. viteste çok bariz sallandığı için ona dikkat etmiş olabilirim ama diğer viteslerde de titreme yapmıyor değil. Aynı hızda 3 ve 5i falan da bi deneyeyim o zaman, ya da 4. viteste değişik hızlarla deneyeyim, daha net bilgi vereyim buraya Smile

hepinize de yardımlarınızdan ve ilginizden dolayı teşekkür ederim :)
Yukarı Dön
enmerkar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı enmerkar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 22:09
aynı sorun bendede var hatta şöyle diyim bozuk yolda gittin zaman titreme yapmıyor(deneme imkanın olursa bak göreceksin) ama düz yolda gittiğinde titreme hissediliyor özellikle 4. viteste..arabayı yokuş aşşağı boşa aldıgındada bazen vites bariz bir şekilde titriyor..diğer viteslerde rahatsız edici bir titreme olmuyor... bende şanzıman takozu veya akslardan yapabileceği kanısındayım .. gittiğim ustanın birtanesi tekerlerinden oluyodur dedi, birisi akstan yapar eğilmiştir dedi birisi bilyeden olur dedi birisi alt motor kulagından dedi birisi salıncaktan olur dedi vs....bende anlamadım bitürlü...bulunduğum yerde usta sıkıntısı çekiyorum bi çözüm bulursanız paylaşırsanız sevinirim bende söylerimde ona göre yaparlar.....

Düzenleyen enmerkar - 14 Nisan 2012 Saat 22:57
peυɢeυт ѕervιѕιɴιɴ ve αɴlαyαɴıɴıɴ olмαdığı yerde
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 22:33
...........

Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 14 Nisan 2012 Saat 22:34

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 22:34
Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

vites boştayken gaza basınca titreme yapıyorsa normal midir bende bunu merak ediyodumda

Gti için normal.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 862 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 431 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 256 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 872 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6234 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2082 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1163 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7412 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1196 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1383 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3678 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5887 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 504 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1452 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5049 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40690 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 898 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20305 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6324 7 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English