Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pp2000 için obd - II kablo yardımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pp2000 için obd - II kablo yardımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 6789>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 17:18
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

tamam kardeşim oto elektirikçisine sorayım ona göre kablo alayım birde ilk bsi ye kabloyu cekip bilgisayara aracı baglayıp fren sensörünü gördügüne emin olduktan sonra ecuya bagamadan önce hız sabitleticisi çALISAbilirmi aceba bunun için bi test sürüşü yapıp sonra ecu işlemini uygulamak istiyorum senin fikrin nedir bu konuda

Calisacagini sanmiyorum ama deneyebilirsin tabi.
bir anda yanlış anladım çalışmıyacak diye insallah bi aksilik olmaz çalışır

Baglantilari dogru yaptiktan sonra ben calismamasina ihtimal vermiyorum. En azindan biz elimizden geleni yapiyoruz. Gerisi ECU'ya BSI'ya kalmis Kahkaha
bende çalısacak diye umut ediyorum ecu kısmı biraz daha karışık geliyor
bsı den sıkıntım yok ecuda yerini umarım dogrudur
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 Saat 17:21

kardeşim bagladım fakat sonuç nafile malesef çalışmadı motor beyni freni hala basılı pozisyonda görüyor

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 Saat 17:41

kardeşim bagladım fakat sonuç nafile malesef çalışmadı motor beyni freni hala basılı pozisyonda görüyor

benim sorunu ecu fren müşürünü görmüyor ecudaki baglantı yeri tam olarak tespit etsek aslında iş olacak bence
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 Saat 19:37

benim sorunu ecu fren müşürünü görmüyor ecudaki baglantı yeri tam olarak tespit etsek aslında iş olacak bence

ECU'daki yeri dogru bence. Hala dokuman ariyorum hatta yabanci tuning forumlarina yazdim hala cevap bekliyorum. Su andaki ECU'nun, fren musurunun ve BSI'a giden yolda yaptigin baglantinin bir fotosunu cekebilir misin?

Araca global test yap bakalim hata kodu dustu mu?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 Saat 23:54

ECU'daki yeri dogru bence. Hala dokuman ariyorum hatta yabanci tuning forumlarina yazdim hala cevap bekliyorum. Su andaki ECU'nun, fren musurunun ve BSI'a giden yolda yaptigin baglantinin bir fotosunu cekebilir misin?

Araca global test yap bakalim hata kodu dustu mu?
test yaptım bişe hatası berdi motor beynine taktıgım kabloyu sökünce düzeldi ama şimdi hata tam olarak aklımda degil
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 Saat 23:55
bsi beyninde frene basılınca bırakınca gösteriyodu bizim sıkıntımız motor beyniyle ilgili orada hala fren basılı pozisyondaydı
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 00:04
Son soylediklerinden pek bisey anlamadim. Keske o hatayi silmeden once ekranin bir kopyasini alsaydin.
Simdi kablolari soktun mu? Motor beyni dedigin herhalde ECU. ECU'nun frenle alakasi yok ki nasil basilip birakinca gosterebiliyor onu da anlamadim. Su testleri yaparken senden ricam klavyedeki print-screen tusu ile ekranin kopyasini al ve onu bilgisayarinda bulunan Paint gibi bir programa yapistir. Sonra kaydedip buraya yolla. En azindan nerede yanlis yaptigimizi anlayabiliriz.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 00:14
tamam kardeşim resimleri çekip koyucam
pp2000 de motor beyninde parametrelere girdigim zaman orada fren sessörünü basıp bırakınca gösteriyor
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 10:41

selam kardeşim nasılsın son bi kaç gündür araca kendi kendine stop etmeye başladı arasıra gazı hafiften kesiyor bilgisayara bagladıgımda ise enjektör kumandaları enjektörün kumandası artıda kısa devre veya sase hattında kısa devre olarak gösteriyor aceba bu yaptıgımız işlemde ecuya bagladıgımız kablodan dolayı olmuş olabilirmi veya neden olabilir sence tşk ederim

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 10:52

selam kardeşim nasılsın son bi kaç gündür araca kendi kendine stop etmeye başladı arasıra gazı hafiften kesiyor bilgisayara bagladıgımda ise enjektör kumandaları enjektörün kumandası artıda kısa devre veya sase hattında kısa devre olarak gösteriyor aceba bu yaptıgımız işlemde ecuya bagladıgımız kablodan dolayı olmuş olabilirmi veya neden olabilir sence tşk ederim

Merhaba. Tesekkur ederim iyiyim. Haberler sende. Resim bekliyorum hala Gülme
Cektigin kablo bagli mi su anda yoksa cikardin mi?

Düzenleyen koliva - 11 Ekim 2011 Saat 10:52
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 11:03

kabloyu aynıgün çıkarmıştım aracın bu durumuna biraz canım sıkıldı o yuzden askıya aldım biraz kardeşim kusura bakma
iyi bi usta arıyorum bu arızaya bakacak bu arada hız sabitleyicisinede baktırayım diye düşünüyorum cecoli ibrahim ustayı tavsiye etmişti ona gitmeyi düşünüyorum ama bir türlü vakit bulamadım iş güçten
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 11:06

kabloyu aynıgün çıkarmıştım aracın bu durumuna biraz canım sıkıldı o yuzden askıya aldım biraz kardeşim kusura bakma
iyi bi usta arıyorum bu arızaya bakacak bu arada hız sabitleyicisinede baktırayım diye düşünüyorum cecoli ibrahim ustayı tavsiye etmişti ona gitmeyi düşünüyorum ama bir türlü vakit bulamadım iş güçten
bu araçlarda ne var böyle anlamadım ben sanayının içinde oldugum halde kimse bu araçların eletrik işlerine girmek istemiyor bir iş yaptıracagız rica minnet yaptırmaya çalışıyoruz
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 12:20
Muhtemelen taktigimiz kablodan dolayi vermistir o hatayi. pp2000 ile hatayi sil ve tekrar dene. Birde hatayi gordugun ekrana onaylarsan hatanin detaylarini ve ozellikle hata kodunu gorebilirsin.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 Saat 15:35

Muhtemelen taktigimiz kablodan dolayi vermistir o hatayi. pp2000 ile hatayi sil ve tekrar dene. Birde hatayi gordugun ekrana onaylarsan hatanin detaylarini ve ozellikle hata kodunu gorebilirsin.
hatayı sildim kardeşim ve detayda enjektör artı nkablosunda veya sassede kısadevre oldugu yazıyordu sildikten sonra tekrar motor arıza lambası yandı daha sonra baglamadım fakat gaz keserek yandı arıza lambası muhtemelen tine aynı arızadan dolayı oldu sanıyorum işlerim biraz yogun bbusıra boş vaktim olmuyor nete de giremiyorum fazla alakan için çok tşk edrim
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:14
selam arkadaşlar  aracım 120 km hızda belli bi kısa bi süre gittikten sonra gazı kesiyor pp2000 le baktık bir kaç tane turbo basıncı yüksek ve alcak ve ce egr ölülen oranı gösteriyor ynlış parça degişmemek adına serviste çalışan bi ustayı aradı benim ustam bizden hata kodu istedi bizde bu hata kodunu bulamadık pp2000 de hata kodunu nasıl görücez bilen varmı bana yardımcı olabilirse sevinirim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:20

selam arkadaşlar  aracım 120 km hızda belli bi kısa bi süre gittikten sonra gazı kesiyor pp2000 le baktık bir kaç tane turbo basıncı yüksek ve alcak ve ce egr ölülen oranı gösteriyor ynlış parça degişmemek adına serviste çalışan bi ustayı aradı benim ustam bizden hata kodu istedi bizde bu hata kodunu bulamadık pp2000 de hata kodunu nasıl görücez bilen varmı bana yardımcı olabilirse sevinirim

Tam su anda hatirlayamiyorum ama saniyorum hatanin uzerine tikladiginda ya da alttaki butonlardan birine bastiginda hatanin detaylarini veriyor ve orada hangi saatte, kac km/h hizla giderken ve hata kodu gibi bilgileri bulabilirsin.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:28
tşk edrim kardeşim bakıcam
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:39

tşk edrim kardeşim bakıcam

Bulamazsan ben benimkini takip bakar soylerim Wink
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 20:38
kardeşim bulamadım ben sana zahmet olmazsa müsait zamanda bi bakarmısın nasıl arıza kodunu görcez
Yukarı Dön
muratozhal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratozhal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 Saat 16:47
bende link alabilir miyim kablo elimde mevcut

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 6789>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 24 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60996 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 561 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 222 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13152 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1437 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 418 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50738 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34824 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2764 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6145 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 214 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English