![]() |
|
206'ma yay aldım değerlendirme yapıyırum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 22:56 |
arkadaşlar uzun zamandır gözüme batan leylek gibi duran 206'ma yay takmaya karar verdim ve 5mm yay alıp ustanın yolunu tuttum yaklasık 2 saat montajı surdu, ön taraf güzel düstü, arka torsyonu zaten benden onceki sahibi indirdigi icin dokunmadık ikisi de esit hale geldi. görüntü mükemmel oldu. taaa ki yola cıkana kadar, komforum bozuldu diyebilirim en ufak girinti cukura bile girsen iceri yansıtıyor darbeyi, tumsek ya da cıkıntıdan gecince ise zıp zıp zıplıyorum. 130 tl yaya verdim ,100 lirada usta aldı. göz zevkim yerine geldi fakat komforumdan oldum napacamı bilmiyorum. söktürsem yaya verdigim paraya mı acıyacam yoksa bir daha iscilik parası verecegime mi yansam :/ lütfen yorum yapın konusalım, moralim bozuldu ya :/
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 cm yayı orjinal amartisörlerle kullanmadınız inşallah
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
normal amartisörler duruyor üzerinde
|
|
![]() |
|
black_rock ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Mart 2011 Konum: KONUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı black_rock
bende düşürmeyi düşünüyodum ama bu yazdıklarından sonra vageçtim,yol durumları malum çakır çukur...
|
|
206 X-Line 2004 benzin+lpg
|
|
![]() |
|
Dostum valla arabadan sogudum, binmek istemiyorum. Bana yay takicaksan amartisorlerle takim olarak degistir demislerdi, orjinal amortisorlerle olmuyormus bu is hakikatten. Gidicem ustaya para verip, orjinallerime donecem gibi geliyor:/ |
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
normal amartisörlerle 5 cm yay olmaz arkadaşım, 3.5 den sonraki yay gruplarında spor amartisör kullanman lazım.
|
|
![]() |
|
Kesinlikle haklisin dostum yine kendi bildigimi yaptim, pisman oldum. Demekki insanlar bosuna soylemiyormus. Of ya aile ile misafirliye geldik babam noldu bu araba tak tak vuruyor kasislerde servise baktir dedi, yay takti desem kim bilir neler derdi bana :/ |
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Bu spor amortisör fiyatları nedir? Benim arabadada yay var ama amortisörler orjinalmi spor mu hiç bakmamıştım şimdiye kadar
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Koni 1000 tl den başlar
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Ahanda bi anda soğudum spor amortisörden :)
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
bende 220 TL ye 5 mm yay almıstım ama cok memnunum hemde üzerinde orjinal amortisorleri duruyo. ama ilk 7 hafta cok kotuydu ondan sonra birden cat diye kuvvetli bi ses geldi o gun bugundur hiç bir sorun yok ne vurma nede baska birsey. bende arkaları dusurecektim ama ustam kesinlikle dusurme araba odun gibi olur dedi onun lafını dinledim dusurmedim.iyikide dusurmedim. araba böylede cok guzel duruyor. benden tavsiye arkayı orjinale dogru kaldırın.emin olun cok ama cok fark edecek memnun kalacaksın
|
|
![]() |
|
Dostum merhaba,, valla agzindan bal damliyor 7 hafta sonra duzeldi demissin, bir alisma sureci mi var acab, bikac hafta denesem mi ki diye dusunmedim degil simdi |
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
yay konusu benimde çok kafamı kurcalayan bi konuydu.ha taktım ha takıcam derken 'yolu olmayan' lanet bir yere taşındık (akçabat-trabzon) bu leylek haliyle bile dikkat etmezsem lip sürtüyo.hal böyle olunca yay işi rafa kalktı.ki şu halde bile alt takım ses yapmaya başladı.
bende aynen sizin gibi 5lik yay takacaktım ancak araştırmalarım sonucunda konfordan kaybetmek istemiyorsan eibach al dediler. 120tl'ye ne marka yay aldın arkadaşım? bir de anladığım kadarıyla sadece ön yaylar değişti arkaya dokunulmadı,clionun 4 yayını 50tl'ye değiştirdik,ustanı bi gözden geçirmeni tavsiye ederim,ha orası istanbulsa bilemem tabi :) eğer yaylarını söktürürsen sırf o kazığı bende yemek için yaylarına talip olabilirm. aracının öncesi ve sonrası şeklinde 2 fotoğrafını paylaşabilirmisin?emsal olması açısından |
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
dostum 206larda önlerde yay var, arkaları torsiyon oluyor. yani orada yay sistemi yok, ayar yapılıyor araç yay hizasında indiriliyor. ben yaylara 130TL verdim markası FK, sıkıntı yayda değil aslında, orjinal amortisörlerim ile kullanmaya çalıştığım için rahatsız ediyor, görüntüye laf edemem Allah için 10 num oldu. cok spor duruyor ama rahatım gitti, babam bile arabaya ne oldu dedi yani. neyse uzun lafın kısası, yarın bakım yaptrımak icin gittigim eski pejo ustama gidecem, orjinal yaylarımı geri taktırmak istiyorum inşallah. eğer işine yarayacak biri olursa forumda, yayları uygun fiyata bırakırım artık.. |
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Öncelikle dikkatimi çeken bi kaç husus oldu
1- 100 tl 2 yay değişmesi için gerçekten pahalı ederi 50 liradır bunu bilin.. 2- 120 tl ye aldım demişiniz muhtemelen yayınız fk dır.. fk da öyle konforsuz bir yay değil ucuz ama ideal bir yay ve sizdeki bu konfor değişimini anlayamadım bende spor yay kullanmış biriyim ama dediğiniz vuruntuların hiçbirisi olmadı.. ya abartıyorsunuz yada kullanımınızda bi sorun var.. bendeyken haliyle süspansiyon vs sertleşmişti bunu zaten kabullenmemiz lazım.. birazcık sert ve basık olduğu için virajlarda önden dağılmayı engelleyecektir.. ayrıca aracı bastıktan sonra kullanım tarzınız değişmeli ki zaten zamanla değişecektir.. mesela ben çukurlarda acayip yavaşlarım arkadaki araçlar korna çalacak duruma gelir bu alışkanlık eski aracımdan kalma bir kullanım tarzı.. eski aracımda 50 mm eibach sportline vardı.. ama bu sefer fk 50 mm alacam mayıstaki muayenemden sonra.. demem o ki şu anda memnun olmayabilirsiniz ama aracı tekrar kaldırırsanız bence satarsınız göz zevkiniz bozulur :) zamanla bu duruma alışırsınız ve daha nazik kullanırsınız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.. şunuda göz önüne tutun yaylar ilk haftalarda sert olur arabanın ağılığı bastıkça preslenir hatta 1 cm dahada düşebilir.. böyle derler ne derece doğru bilmem :) |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
yayların fk olduğunu belirtmiştim zaten, abartman yok aynen yazdım. ustam amortisorleri yersin o yaylarla dedi ve cevremdeki herkez abi yaptıgın is değil 5cm cok naptın sen diyorlar. göz zevkim bozulacak ama elimde değil alısamadım ben tıkırtı tukurtulu yolda resmen bobrek tası dusurtuyor adama bu arada cevabın icin tesekkur ederim her gorusu dinlemeye acık birisiyim saol |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
sana tavsiyem 2. el koni ara 400-450 tl ye alırsın, yayları takarken ustan hortum geçirdimi başlıklarına geçirmediyse hortum geçirsin bu şekilde takırtı gelmez ama denilen gibi spor yayın iyi yanı yol tutuş ve görüntüdür, kötü yanıda konforsuzluktur, ikisi bir arada olmuyor onun için ya konfor yada performans seçimi sen yapacaksın :)
|
|
![]() |
|
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
spor yay taktırdıysan konforu unutacaksın arkadaş!. Aracı ilk aldığım zamanlar 3.5 cmlik apex yay aldım ve senin hesap 1-2 ay sonra tekrardan değiştirdim. tabi o zamanlar orjinal jant ve lastiği vardı aracın üzerinde. yaklaşık 5 ay önce kadar 16x9 borbet jant-lastik takımı aldım. ve tekrardan spor yaylarımı taktırdım, şimdi ise ilk taktırdığımdan daha sert oldu ve böcek ezilse aracın içinden sesini duyuyorum hesabı...
![]() |
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
valla bende orjinal amortisorleri kullanarak 5 cm lik yay taktırdım arabaya 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum ve arac daha güzel esnemeye başladi ki bide üstünde 16 jant var hiç oturma sonradan ses azalma cogalma olmadı arka torsiyonları ellemedim bence senin ya yayda yada arabanda bi sorun var araç o kadar rahatladı ki anlatamam esneyince arac bükülmez hem görüntü güzel olur hemde arabaya faydalı bence maraksıda eibach kırmızı olanlarından
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
bende 206 cc de kullanıyorum yerdekı en ufak cukuru içeri tasıyor keske orjınallıgı bozmasaydım dıyorum ama araç bu kezde havada duruyo yazın gir altına yat :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |