|
benzin gösterge sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
salihata
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 Saat 12:15 |
|
arkadaşlar 307 lerde yada fransız araçlarında benzin göstergesi tekerleğin dönüşüne göre mi düşer, yoksa lpg ye mi uyar ? lpg li aracımda benzin var var oldugunu da biliyorum deponun ancak fuel level low olarak uyarı vermesi canımı sıkıyor ,ayrıca yine bir gün fuel level low a inanmayıp aracı kullanmaya devam ettim içinde hakkatten benzin yokmuş lpg de çalıştırdım aracı neyseki lpg vardı içinde. ama yani böyle emin olmadıkça her lpg aldığımda 50 lira da benzin atmak zorundamıyım o zaman ne anladım ben lpg li araçtan bu benzin sadece aracı calıstırmaya yaramıyo mu? ayda 500 km yapan birisiyim zaten ayda 1 20 tl lik benzin atsam beni götürmez mi 1 ay yada bunun baska bir caresi yok mu ?
|
||
___KxL___
1. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Benzin göstergesi tekerleklere bağlı doğru.O yüzden gazda da gitsen araba benzinde gidiyo gibi algılıyo ve depondaki benzin bitmiş gösteriyo.Fakat azalan çok az bi miktarıdır.Zaten depon eğer çeyrek deponun üzerindeyse ibre normal olması gereken yere tekrar geliyo.Çeyrek deponun altına düştükten sonra düzelmiyo.Araç benzinle çalışır motor belli bir sıcaklığa geldiğinde gaza geçer bu esnada biraz benzin harcanır.Her gaz aldığında almana gerek yok.Ayda 1 kere ya da 8-10 depo gazdan sonra 75-100 TL'lik benzin alman yeterli olur.Ben öyle yapıyorum en azından, bi sıkıntıda yaşamadım çok şükür.Bununlada uğraşmak istemiyorum diyosan da PSA Modülü diye bir cihaz var BRC bayilerinin taktığı.fiyatı 100 TL'ydı sanırım.Montajı çok kısa sürüyo.Aracı her çalıştırdığında şamandırayı resetliyo ve göstergen gerçek benzin miktarını gösteriyo.
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
salihata
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teşekkürler cevap için birde gazın km de ne yaktığı nasıl hesaplanır mesela 35 liralık gazla geçen gün 75 km yol gittim bu 0.46 kuruş eder bu çok fazla daha yeni değiştirdim atikerden büyük filtremi küçük filtreyi değiştirmedim yazılım attılar falan 35 kuruşa kadar düştü hızlı da kullanmıyorum aracı en fazla 90 yani düşününce her bilmem kaç binde filtre değişimi sürekli yazılım atılması benzin yokken aracın çalışmaması falan derken keşke hiç lpg takılmasaydı diye düşünüyor insan.
|
||
___KxL___
1. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
|
|
46 kuruş değildir o benzinde bile o kadar yakmaz korkma.Ortalama 22-25 kuruş yakar.Çok net olmamakla birlikte nete yakın anlamak istiyorsan önce gaz deposunu fullemen lazım.Km yi sıfırlarsın gaz tam bittikten sonra depoyu tekrar fullersin.Gazı aynı istasyondan al hatta mümkünse aynı pompadan. Dolduktan sonra tutarı yaptığın km ye böler km de ne kadar yaktığını bulursun.En sağlıklı ölçümü bu şekilde yapabilirsin.
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
aynı sorunu 5 liraya halledebilirsin hadi ustayada 10-15 verdin diyelim 25-30 lira
100 lira vermeni gerektirecek bi durum yok sistem aynı şekilde çalışıyor zaten...formda detaylı anlatımı mevcut http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
salihata
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sistem harikaymış , yalnız bende bunu yapabilecek yetenek yok sanırım ustalara mecburum
|
||
C@GL@R
2. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
yazın 10 liralık benzin bile sizi götürür.. şimdi söyle bir durum var aracınızda ceyrek deponun altında benzin varsa araç benzinde gidiyormuş gibi ibreyi düşürür..ama ceyrek depo üstü benzin varsa ibre düşmez..arç hem lpg hem benzin tüketmez yani hesaplamada bir yanlışlık yapıyorsunuzdur..
|
||
salihata
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
işte şikayet ettiğim konu da bu ben sürekli çeyrek depo üstü benzin alacaksam neden lpg var aracımda , ibre düşmesin diye sürekli benzin almam gerekiyorsa benzinli araç kullanırım en azından kafam rahat olur, performans iyi olur , 90 lira lpg depo dolduruyorum 80 lira da çeyrek depo benzin alsam 170 lira , 170 liraya gideceğim km hepsini benzin doldursam da 90 lpg 80 benzin doldursam da aynı km değil mi ? ben mi yanlış düşünüyorum ? çok ta fazla anlamıyorum ama merak ettiğimden soruyorum.
|
||
ByHack
1. Vites 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
maalesef 307 ler yakıt miktarını aracın hareketinden bağımsız ölçmüyor ve 7,5 lt 'nin altındaki yakıt değişimlerinde yakıt miktarını resetlemiyor. eğer 7,5 litrenin üzerinde yakıt alırsan veya tek seferde(motor stop etmeden:) 7,5 litrenin üzerinde yakıt harcarsan kontağı kapatıp açtığında yakıt bilgisi güncellenecektir. PSA modüle gelince, bu zımbırtı aracın LPG ye geçtikten sonra benzin pompasını kapatır, böylelikle hem pompa boş yere çalışmamış olur, hem de yakıt filtren durduk yere heba olmaz ki 307 lerin yakıt filtresinin pompaya entegre olduğunu ve arıza durumunda birlikte değiştiğini unutmayalım:) son olarak LPG de yakıt göstergesinin düşmesi çoğu araçta hatta sıfır arabalarda da vardır, bazılarının göstergesinde bazılarının yol bilgisayarında gerçek yakıt bilgisini gösterir, sorun çıkarmayanların çoğu kontağı her açıp kapattığında yakıt miktarını güncellemektedir. Sen en iyisimi LPG alırken bi 50 liralık ta gaz al, malum havalar da soğuk, sıralı sistem olduğu için motor ısınıncaya kadar baya benzin harcar)
|
||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
|
aynı sorun bende de var. Bazı arkadaşlar 2002-2003 sonrası araçlarda diye söylemişler ama aynı sorun 2000 model 206 gti aracımızda da var. benzin alıyorum lpg'de gitmeme rağmen benzin ibresi düşüyo. bu sorunu taktırdığım lpg ustasınada söyledim "olmaması lazım, benzin enjektörleri kaçırıyodur" cevabını almıştım.Geçenlerde de tesadüfen aracın aküsü bitmiş, takviye falan yapıp aracı çalıştırdığımda benzin ibresi yerine geldi ve şaşırdım. Demekki benim araçtada sıfırlanması gerekiyo dedim kendimde ve olaya kendim bi modul yapacam nasip olursa.
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bu olayi artik sagir sultan bile biliyor sizin ustanizin bilmemesini garipsedim acikcasi. |
||
scorpions_64
1. Vites 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
|
bilmiyor olabilir saygıyla karşılıyorum zaten. adamın işi sırf peugeot, citroen, değilki. her marka ve model araçlara lpg takıyor. ona bakarsanız bende geçenlerde öğrendim bu durumu...demekki tek sağırlar duymuyormuş...
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |