Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracım Birden Elektrik Kesti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracım Birden Elektrik Kesti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracım Birden Elektrik Kesti
    Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 16:22
Merhaba Arkadaşlar,

1999 Model 206 1.4 XR Prence Otomatik Benzin/Lpg aracım var. Aracımla yaklaşık olarak 3 km gittikten sonra P konumuna getirip, dörtlüleri yakıp stop ettim. Kapıları kilitledim ve bakkala sigara almak için girdim. Aracımın tekrar başına geldiğimde kapıları açtım ve kontağı taktım. Arabayı çalıştırmaya çalıştığımda aracın tüm ışıkları söndü ve benzin göstergesi full konumununda üstüne çıktı. Bu durum haliyle beni çok korkuttu. Bir kaç defa marşa basmak için kontağı çevirdiğimde rabaya hiç elektirik gelmedi. Elektiriksel sıkıntı olduğunu düşündüğümde kaputu açıp akü kutup başlarıyla oynadım ve dörtlüler kendiliğinden tekrar yanmaya başladı. Daha sonra arabamı çalıştırıp yoluma devam ettim. Şuan için sorun yokmuş gibi gözüksede bu durum beni endişelendiriyor. Seyir halindeyken bu durumun tekrarlanması, aracın stop edip elektriği kesmesi fren sistemini olumsuz etkileyeceği gibi, direksiyonuda kilitliyecektir. Sizce sorun aküde mi? Değişme zamanı mı geldi? Aracı alalı 3 ay kadar oldu. Dolayısıyla akü ne durumdadır bilemiyorum. Ayrıca radyoyu açtığımda code yazılı bir ekranla karşı karşıya geldim. Şuan teybin ekranında ERROR 3 hata kodu almaktayım. Bu sanırım code yazan şifreyi üç kez yanlış girmemden kaynaklandı. Teybin şifresini nerden temin edebilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 16:27
öncelikle formumuza hoşgeldiniz.Direksiyon kitlenmesi kontağa bağlıdır.Yani mekanik bir işlemdir.Kontağı kapatıp anahtarı çıkarmadıktan sonra kitlenmez Allah'ın izniyle korkmayın.Kutup başında oksitlenme olabilir.KOdu bulabilmede yrdımcı olacak abim KOLİVAdır.Aykut abi görürse yardımcı olacaktır.Wink
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 19:06
Merhaba ,

Teyp kodu için Göral yetkili servisini aradım. Aracımın şasi numarasının son sekiz hanesini istediler ve teyp kodunu verdiler. Kodu girmek için aracıma gittim ve teybi açtığımda ''Error 3'' uyarısı hala aktif durumdaydı. Internetten yaptığım araştırmalara göre kod ekranının tekrar aktif olabilmesi için teybin iki saat açık kalması gerektiği bilgisine ulaştım. Bende bu bilgi doğrultusunda teybi açık konumda bıraktım. Sabah inşallah kod tekrar aktif hale gelir ve servisin vermiş olduğu şifreyi girdiğimde herşey normale döner. Kutup başlarında gözle görülen bir oksitlenme bulunmamaktadır. Ama sabah yine internetten yaptığım araştırmalara göre akü kutup başlarına sıcak su uygulaması yaptıktan sonra kutup başlarının üzerine birer adet küp şeker koyup her iki kutup başınında eriyen şekerden faydalanmasını sağlayacağım. Daha sonrada vazelin uygulamasına geçeceğim. Gelişmeleri yarın sizlerle paylaşacağım.

Bilginize sunarım.

Saygılarımla.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 20:20
vazelin yerine wd 40 kullanın.Sıcak suya falanda gerek yok wd 40 alın yapı marketten ve onu kullanın.Wink
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 20:23
Koçtaş Yapı Marketler Ankara Ankamall şubesinde Müşteri Hizmetlerinde çalışıyorum yarın dediğiniz ürüne bakacağım
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 20:25
Orjinalini yazan: yigiteroglu yigiteroglu Yazdı:

Koçtaş Yapı Marketler Ankara Ankamall şubesinde Müşteri Hizmetlerinde çalışıyorum yarın dediğiniz ürüne bakacağım

Thumbs Up
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 21:14
Merhaba Değerli Forum üyeleri,
Servisin vermiş olduğu kodu teyp üzerinde tuşladım ve teyp aktif hale geldi.:) Yarın oksitlenme içinde gerekeni yaptığımda sanırım sorun kalmayacak. Artık gönül rahatlığıyla Muhteşem Yüzyılı izleyebilirim.:)
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 21:15

Merhaba Değerli Forum üyeleri,
Servisin vermiş olduğu kodu teyp üzerinde tuşladım ve teyp aktif hale geldi.:) Yarın oksitlenme içinde gerekeni yaptığımda sanırım sorun kalmayacak. Artık gönül rahatlığıyla Muhteşem Yüzyılı izleyebilirim.:)
Hadi geçmiş olsun o zaman.Smile
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 21:55
sorunun çözülmesi güzel haber. bizimle paylaşmanız artı güzel burda sorununu halledipte paylaşırsa arkadaşlar forum daha bir şenlenir ilerde aynı sorunu olan arkadaşlarada yardımcı olmuş olurlar
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 22:12
Kesinlikle bu konuda çok haklısınız. Aynı sorunu yaşayan çok kişi var fakat çözüm bulduklarını düşünüyorum ama malesef nasıl çözdüklerini açıklamadan forumları terk etmişler. Bence böyle güzel forumlar sadece sorunu araştırmak için kullanılmamalı bilinen bütün bilgiler paylaşılmalı unutmayalım ki bilgi paylasınca daha da yararlı olacaktır. Bunlar klinik ortak sorunlardır. Çözümler birçok kişinin derdine deva olacaktır.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 22:16

Kesinlikle bu konuda çok haklısınız. Aynı sorunu yaşayan çok kişi var fakat çözüm bulduklarını düşünüyorum ama malesef nasıl çözdüklerini açıklamadan forumları terk etmişler. Bence böyle güzel forumlar sadece sorunu araştırmak için kullanılmamalı bilinen bütün bilgiler paylaşılmalı unutmayalım ki bilgi paylasınca daha da yararlı olacaktır. Bunlar klinik ortak sorunlardır. Çözümler birçok kişinin derdine deva olacaktır.

Bizde öyle diyoruzda anlayan kim? Çoğu arkadaşımız çözümü bulur bulmaz kaçıp gidiyor.Yahu bilader bir dur bakalım ne oldu halloldumu,doğru oldumu.Nereye gidiyon bir sonucu yaz ama kimin umrunda.Ouch
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 23:18
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Bizde öyle diyoruzda anlayan kim? Çoğu arkadaşımız çözümü bulur bulmaz kaçıp gidiyor.Yahu bilader bir dur bakalım ne oldu halloldumu,doğru oldumu.Nereye gidiyon bir sonucu yaz ama kimin umrunda.Ouch

Aynen katılıyorum Clap cevabı alan kayboluyor yüksek ihtimal sorun çözülüyor sorun çözülünce irtibat

kesiliyor.En azından sorunun nasıl çözüldüğü forumda paylaşılsa herkes bilgi sahibi olmuş olur.WinkGeek
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 Saat 23:24

Koçtaş ı severim.Wink

Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 25 Ocak 2012 Saat 23:24
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 00:01
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Aynen katılıyorum Clap cevabı alan kayboluyor yüksek ihtimal sorun çözülüyor sorun çözülünce irtibat

kesiliyor.En azından sorunun nasıl çözüldüğü forumda paylaşılsa herkes bilgi sahibi olmuş olur.WinkGeek

abi birde çoğusu teşekkür etmediği gibi hakaret ve laf sayma gibi şeylerle bitiriyor muhabbeti.Kızmıyorum çünkü insanlar birbirini sevmeli.Wink
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 21:51
Iyi akşamlar değerli forum üyeleri. Bugün aracıma nano teknoloji bor motor yağı katkısı ekledim. Koçtaş oto bölümünde çalışan arkadaşlarım çok övdü. Aracım 150.000km de. Bakalım ne gibi yararları olacak. Bugün teybin yazılarının ara ara silindiğini gördüm. Kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar açtığımda yazılar eski haline dönüyor net gözüküyor ancak yaklaşık üç beş dk teyp açık kaldıktan sonra tekrar yazılarda sönüklük oluşuyor. Acaba diyorum benim sorunum akü mü? Yeni akü alma vakti geldi gibi gözüküyor.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 22:43
katkı konusunda yorum yapmak istemiyorum.SmileAma teybin sorunu akünyle değilde teybin kendisinin ısınmasıyla ilgili olabilir.WinkBir oto teyip tamircisi halledebilir.Araba çalışırken akü lambası falan yanıyormu?
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 23:30

Iyi akşamlar değerli forum üyeleri. Bugün aracıma nano teknoloji bor motor yağı katkısı ekledim. Koçtaş oto bölümünde çalışan arkadaşlarım çok övdü. Aracım 150.000km de. Bakalım ne gibi yararları olacak. Bugün teybin yazılarının ara ara silindiğini gördüm. Kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar açtığımda yazılar eski haline dönüyor net gözüküyor ancak yaklaşık üç beş dk teyp açık kaldıktan sonra tekrar yazılarda sönüklük oluşuyor. Acaba diyorum benim sorunum akü mü? Yeni akü alma vakti geldi gibi gözüküyor.

ben bu katkıları çok araştırdım ustama danıştım (motor konusunda 1 numara ) bana dediği abi bakımlarını zamanında yap kaliteli yağ kullan orjinal parça kullan gerisini merak etme yeni nesil motorlarda pek hatırlayamadığım bir sistem söyledi katkı maddesi orada sıkışıp kalıyor ve ilerde sorun bile açıyormuş sonuçta tüm benzin ve dizeller artı motor yağları katkılı bu tür şeyler hem psikolojik hemde gereksiz bence yinede siz bilirsiniz
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 Saat 20:14
Merhaba Arkadaşlar,

Şuan itibari ile bor motor yağı katkısının bir faydasını görebilmiş değilim. Belkide birşey söylemek için şuan çok erken. Deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Teyb sorunu kendi kendine düzeldi. Yazılar bir yanıp, bir sönüyordu ama şuan itibari ile yaklaşık bir buçuk saat süren Ankara trafiğinde teybdeki yazılar netliğini hiç kaybetmedi.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2012 Saat 23:57
Bence bor tamamen hikaye:))
Yukarı Dön
serommm Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serommm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2012 Saat 13:28
Reklam yapmak gibi olmasın ama Motorsilk kullandım ben.

Hem çekişinde gözle görülür artış hemde motor sesinde baya azalma oldu.

Kullandığınız markaya göre değişir ama ben memnun kaldım.Eğer aracınız çok eski deilse ve parçalarda çok aşınma yoksa pek bi faydası olmuyor zaten ama eski araçlar için birebir.

Birde bor maddesi belli bir km yol yaptıktan sonra kendini gösterir diye biliyorum.umarım yanlış bilmiyorumdur :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 17435 7 konfor
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 346 7 Saramago
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 1140 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 622 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 451 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1053 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6431 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2265 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1202 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7597 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1222 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1393 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3870 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 6089 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 508 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1644 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5052 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40713 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 905 0 barisF
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Onlinewolf 4
Saramago 4
konfor 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English