![]() |
|
Debriyaj hk |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 14:37 |
|||
Merhaba iyi günler.
Dün aracımla trafikteyken 3. vitesten 2. vitese geçiş yaparken vites geçmedi. bir kaç kere geçiş yapmayı denemiş vites geçmeyince de durdum. sonrasında kalkış esnasında sanki gaza basmıyormuşum gibi araba yalpalıyor kalkışlarda ve bunu diğer vites geçişlerinde de tekrarlamakta. ayrıca ayağımı debriyajda tuttuğum zaman sesler gelmekte. Bahsettiğim ses sadece debriyaja bastığım zaman gelmekte. bir kaç kişi balatanın bitmiş olduğunu söyledi. sorun tam olarak ne olabilir. yarın sanayiye götürücem ama bu şekilde sanayiye gitmek bile işkence. zira kalkışlarda, vites geçişlerinde motor kavramıyor sanki gaza basmıyormuşum gibi davranıyor. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen atakanka - 22 Ocak 2012 Saat 14:40 |
||||
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
kardeş kalkışta kavramıyor bağırıyorsa yada çok sarsıntılı kalkıyorsa debriyaj balatası bitmiş demektir. o şekilde zaten gidemessin sanayiye muhtemelen. çekici vs. halledersin. kolay gelsin.
|
||||
![]() |
||||
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
|||
valla dostum kalkışlar o şekilde akşam eve kadar geldim bir şekilde. sabahta işe geldiğim için araba yatıyo evin önünde. yarın çalıştırıp götürebilirsem götürücem olmadı dediğin gibi bir çekici ile falan çektiricez artık. :/
|
||||
|
||||
![]() |
||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|||
büyük ihtimal balatayı bitirmişsiniz.Arabayı bu şekilde kullanmayın.Ücretsiz çekici hizmetiyle tamir ettireceğiniz yere çektirin.Masrafınız katlanmasın.Geçmiş olsun.
|
||||
![]() |
||||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|||
debiryaj balatası bitmişse kalkışlarda araba titreme yapar,yolda gaz verirsin araba bağırır ama gitmez,debriyaj pedali yukarda kavrar sertleşir,çekişten düşer,vites geçişleri zorlaşır sitenin sponsoru ile iletişime geç ben balata setini ordan aldım hem çok uygun fiyat hemde orjinal parça
Orjinal Yedek Parça 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com |
||||
![]() |
||||
|||
ama şimdi şöyle bir şey var gerçekten balata mı bitti yoksa başka bir sorun mu ? ona göre şahin peugeot ile zaten iletişime geçicem. :)
|
||||
|
||||
![]() |
||||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|||
siz iletişime geçtiğinizde sorunu anlatırsanız size yardımcı olurlar ama sizin anlattığınıza göre debriyaj balatası aracınız kaçbinde modeli ve benzinlimi dizelmi paylaşırsanız elimden gelen yardımda bulunurum
Düzenleyen djchaos - 22 Ocak 2012 Saat 21:55 |
||||
![]() |
||||
|||
Aracım 2004 XR 307 model ve 165.000 km'de ve Dizel. İlk mesajda anlattığım gibi güne normal başlayıp daha sonra seyir halinde eve dönerken böyle bir şey yaşadım. Trafik ışıklarına yaklaşırken 3. vitesten 2. vitese geçmek istediğimde debriyaja tam basmama rağmen vites geçmedi. Yavaş ilerlediğim için boşa alıp durdum fakat kalktığımda gaza fazla basmama rağmen debriyaj kavrama noktasında sanki hiç gaza basmıyormuşum gibi davranıyor ve araba kütür kütür sesler çıkartıp kalkıyor. Bu 2. ve 3. vites geçişlerinde de aynı şeyi yapıyor. Neyse ki eve gelene kadar sabit hızda getirdim araç kapının önünde şu an. Yarın sanayiye götürmeden önce bir iki tanıdığa hareket ettirmeden göstericem. Eğer dediğiniz gibi balataysa parçayı Peugeot Efe den alıp sanayide yaptırmayı planlıyorum.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
balatanızı sizde test edebilirsiniz
aracın el frenini çekin, vitesi 3 ya da 4 e alıp kalkış yapmaya çalışın. eğer araç hemen stop ediyorsa balatanız henüz sağlamdır. eğer stop etmeyip, bağırıyorsa balata bitmiştir. vitese geçme sorunu
senkromençlerden de olabilir yani hemen hemen her halükarda şanzıman sökülecek zaten o esnada aracın baskı balatasınıda görmüş olursunuz rulmanlara dişlilere baktırtın artı paspasa dikkat edin debriyajın altına girmişse tam basamamışta olabilirsiniz.
|
||||
![]() |
||||
|||
Şimdi şöyle bir şey var. Motor çalışırken sadece debriyaja basılı tuttuğum zaman garip sesler geliyor. Pas pasın sıkışmış olacağını düşünmüyorum zira sürekli paspası geri çekiyorum arabaya her binişimde. Yani o ses normal değil kesinlikle debriyaj da bişi var ama anlamadığım için ne olduğu hakkında fikrim yok.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
tam bilmiyorum ama dizellerde 1.4 veya 1.6 larda oynar volant var diye biliyorum sadece balata değişmekle olmaz eğer sabit volantsa balatyı değişirsiniz volantı temizler üstündeki çapaklar ve kir giderilir balata takılır ama oynar volant ise malesef hem volant hemde baskı balata değişecek
|
||||
![]() |
||||
|||
peki ortalama ne kadar bir maliyet çıkar bana sizce ?
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
oynar volant ise 700 800 arası parça tutar sabit volant ise 200 300 arası tahmini fiyat servisi arayıp aracınızın durumunu öğrenebilirsiniz vey sponsorumuzu aracınızın şase numarasından yardımcı olurlar
307 1,6 HDİ 110HP DEBRİYAJ SETİ
http://www.peugeotmarket.com/307-16-HDI-110HP-DEBRIYAJ-SETI,PR-11.html burdaki fiyatı 220 tl indirimli 307 1,6 HDI 90HP DEBRİYAJ SETİ
|
||||
![]() |
||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|||
abi yukarda belirttiğim yöntem bitmemiş balatayı bile bitirir çok yanlış bir yöntemdir.Abi sen kendi aracında bile bunu deneme zarar görebilirsin.
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
uzun süre zorladıysanız balata bittikten sonra volantında işlem görmesi gerekebilir.Aracı hareket ettirmeden sigorta şirketinin ücretsiz çekici hizmetiyle yaptıracağınız yere götürün.Sürmeyin aracı.Zarar görmezsiniz böylece tabi uyarsanız bu tavsiyeye.
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Sanayiye kadar aracı çektiricem ama çektirmeden önce bir bilene göstericem. Peki aracı çalıştırmamın bir sakıncası olur mu ? Bahsettiğim sesler sadece debriyaja basılıyken motordan gelmekte.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
bence hiç ellemeyin direk götürün yoksa başka zararlar meydana gelebilir.
|
||||
![]() |
||||
|||
ayrıca yarım debriyaj hiçbir zaman yapmayın.Balatanın işini bitirir tez zamanda.Araba kalktıktan sonra kesinlikle ayağınızı debriyaj pedalının üzerinden kaldırın ve bunu alışkanlık haline getirin.İyi şöförler ayağını araba giderken debriyajın üzerinde tutmazlar.
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
boşa atmak yerine debriyaja basılı tutarım durumunda. ışıklarda araç vitesteyken ayak debriyaja basılı konumda debriyajın ömrünü kısaltır
|
||||
![]() |
||||
|||
boşa atıp debriyajdan ayağı çekmek gerekiyorki bilya zarar görmesin.
![]() |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |