![]() |
|
bosch car service hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kapetan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 Saat 00:05 |
arkadaşlar herkese iyi akşamlar.aracın 60 bin bakımı için bosch car servisinden fiyat aldım uygun geldi.fakat işçilik nasıldır ve kullanılan parçalar kadar güvenlidir?sizin görüşleriniz nelerdir?daha önce bu serviste bakım yaptıran arkadaşlar varsa görüşlerini yazarlarsa çok memnun olurum.
|
|
2006 model peugeot 407 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hangi tur parca kullandiklarini bilmiyorum ancak ben yerinizde olsam parcalarimi sponsorumuz Sahin Peugeot'tan ismarlardim ve gider herhangi bildigim bir ustaya taktirirdim. Bu sayede hem parcalari ucuza almis olursun hem de aklinda en ufak bir soru isareti kalmamis olur. Istersen aldigin parca fiyatini birde Sahin Peugeot'tan al bakalim ne kadar fark olacak. Zaten o sana soyler bu fiyata orjinal parca olmaz ya da iyidir diye.
|
|
![]() |
|
kapetan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
ilginize çok teşekkür ederim.geçen akşam da forumda bir konu vardı.şahin peugeot servis randevusu için 1 gün önceden msj yazın diye.oraya msj yazmama rağmen hiç bir cvp gelmedi.herhalde yoğundu murat abi.dükkanı aradaım bir arkadaş çıktı.göztepeden gelicem tarif edebilirmisiniz dedim,o da kısmet olmadı.bende tam bilemiyorum cevabını alınca mecbur olarak bende ondan sonra aradım diğer servisi.hiç fikir sahibi olmadığım içinde sizlerden görüş istedim.murat abi'nin parçaları malum çok uygun.ama işçilik ne kadar tutar bilemiyorum.örneğin ben triger seti ve ön disk ve fren balatalarını sordum.bosch'ta bu parçaların komple değişmesi halinde 400-450 tl arası tutacağını söylediler.aynı işlemi yıldırım peugeot (yetkili servis)1450 tl !!!! fiyatla yaparız dedi.eğer daha uygun yaptıracağım güvenebileceğim bir yer varsada tavsiyelerinizi beklerim.tekrar teşekkür ederim ilginize
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ben Turkiye'de olmadigimdan ne servis ne de fiyatlar konusunda birsey soyleyemeyecegim. Turkiye'de olsaydim kesinlikle yukarida belirttigim sekilde bakimlari yaptirirdim. Aksi halde yetkili servise yaptirmadiginiz her durumda orjinalliklerinden suphe duyacaksiniz ki duymaniz da gerekir. Cok buyuk ihtimalle ozel bir servisin orjinal dedigi herhangi bir parca degildir. Cok basit bir ornek vermem gerekirse, bujiler konusunda her ne kadar Peugeot orjinal olarak Bosch marka buji kullansa dahi disaridan Bosch kutusunda alacaginiz bir bujiye orjinal diyemezsiniz. Orjinal diyebilmeniz icin o bujinin(Bosch olsa dahi) Peugeot amblemli kutusunda olmasi ve parca referans numarasinin kutu uzerinde yazmasi gerekiyor. Yani sunu demek istiyorum, Bosch Car servisi bir buji degisiminde orjinal diye Bosch marka buji taksa bile siz kutusunu gormeden o bujinin orjinal olup olmadigini anlayamazsiniz. O yuzden parca takilmadan once mutlak kutusunu gormeniz gerek. Bu da ancak ve ancak parcalari guvenilir bir yedek parcacidan aldiginizda olur. Ben burada buji ornegini verdim ama bunu trigger veya herhangi bir parca ile degistirebilirsiniz. Butun parcalar icin bu soyledigim gecerlidir.
Murat Bey buyuk ihtimalle yogundur. Isterseniz kendisinin basligi altinda yeni bir konu acarak sorunuzu sorun. Belki digeri gozunden kacmistir. Simdiden gecmis olsun. |
|
![]() |
|
söyledikleriniz gayet mantıklı.ben konunun bu boyutunu hiç düşünmemiştim.malum bosch'un takacağı kutunun içindeki parçanın orjinal olduğunu bilemem kendi adıma.pazartesi günü bir kez daha şansımı deneyip arayacağım şahin peugeot'u.inşaallah bu sefer halledeceğim.bu arada bende mesleğim icabı gemi ile çok geldim belçikaya özellikle antwerp limanına. en son gelişimde yine antwerpte ayrılıp türkiyeye brüksel üzerinden gelmiştim.bir çok türk yaşıyor orda.tekrar sağolun.
|
|
|
|
![]() |
|
Rica ederim. Ben gecici olarak buradayim ama dediginiz gibi bayagi bir Turk var. Tekrar gelirseniz ve ben buralarda olursam beklerim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |