![]() |
|
otomatik vites d de kalıyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 Saat 06:53 |
arkadaşlar bende 2002 307xt var aracım havalar soğuduktan sonra 2kez şöyle bir şey yaptı: aracı çalışıtırıyorum ısıtıyorum dye alıyorum sanki geçniyomuş gibi oluyo gaza bastığımda zor hareket ediyor sonrasında sıkıntı yok durduğumda boşa geçip tekrar d ye geçmiş gibi bir sirkelenme oluyor yine zor kalkıyor triptoniğe geçtiğinde ise d de kalıyor ayrıca 2.yaptığında 1 kez automatic gear hatası verdi durup tekrar çalışıtırdığımda sorun ortadan kalkıyor ayrıca herzamanda olmuyor genelde gece -5 -6 derecelerde çalıştırdığımda oluyor
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzuman yağı en son ne zaman değişti ?
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ben aracı 14.05.2010 tarihinde aldım 113.000km aldım şuan araç 133.000km filan sanırım ben hiç değiştirmedim benden önce değiştimi bilmiyorum?
|
|
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Ozaman şanzuman yağını değiştirmenizde fayda var
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ya çok büyük sıkıntım yok sorun yaratırmı bilmiyorum formda okuduğum kadarı ile bu işlemi yaptıran arkadaşlar çeşitli sıkıntılar yaşamış sizce yaptrımalımıyım? bir sıkıntı olmaz değilmi?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Yağ değiştirmenin neyi zararlı olabilirki aksine yararı var.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ok. bu iş için servis en mantıklısıdır edeğilmi?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
İllede yetkili bayi olması şart değil işin usta birine giderseniz yardımcı olacaktır.
|
|
|
|
![]() |
|
bayelektronik ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
Arkadaşım bu sorunu daha önce yaşamış ve kronik bir sorun olduğu için diyorum ki yağ ile birlikte elektrovana yada diğer ismiyle selenoid valfleri de değiştir.sorunun tamamen ortadan kalkar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
sizdede aynı sıkıntı vardı sanırım dediğiniz doğru yağ özelliğini kaybettiği için soğuk havalarda tam işlev görmüyo sanırım çünkü araç ısındıktan sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun ortadan kalkıyor bu şekilde kışı geçirsem çok fazla zarar veririmi acaba şanzımana?
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yagı hıc degısmedıyse degıstırmekte fayda var tabıkı ve bılgısayara baglatıp selenoıd basınclarını olcturun aracınız eskı kasa 307 ıse ve hıc selenoıdlerı degısmedıyse yenı tip selenoıd yoksa ustunde degıstırmenızdede fayda var
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
gravis_pro ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1977 Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2011 Konum: B.Düzü/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gravis_pro
Benim 2000 model Scenic de de aynı sorun vardı. Micropilot denen zıkkımlardan mış. Zamanında 2.000 TL sıkışmış dediler. Maslak sanayide otomatik vites ustası birini tarif etmişlerdi. İnşallah bu kadar masraflı değildir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
eski kasa 307 lerden valla değişip değişmediğinden haberim yok bi kaç ay daha biniyimde baktırcam havalar biraz ısındı duzeldı zaten yınde :)
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger yeni tip valf var ise cizirti duyarsiniz. Eski tiplerde bu cizirti gelmiyor. Bu cizirti arac icinden pek duyulmaz ama aracin disindan bariz duyulur. Bosta ikinde olmaz
![]() Düzenleyen koliva - 19 Kasım 2011 Saat 12:13 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |