![]() |
|
Peugeot 206 Tekleme Sorunsalı... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 Saat 21:45 |
Arkadaşlar aracımda nedenini anlayamadığım bir sorunla karşı karşıyayım; Aracım Peugeot 206 1.4 benzinli, tiptronik şanzıman, atiker LPG kit uygulanmış, 37k km'de, 1 ay önce 3. yıl rutin bakımları yetkili serviste yapılmış, yine LPG bakımları 1 ay önce yapılıp, LPG filtresi değişmiştir. Kısaca aracımın durumundan bahsettikten sonra gelelim sıkıntımıza; aracımı sabah işe gitmek çalıştırıp yola çıktıktan 5 dk, yaklaşık 6 km sonra, aynı yokuşta 2 kez gaz yemeyerek, verdiğim gazlara tepki vermeyerek stop etti ve tekrar marşa basıp aracı çalıştırmak istediğimde araç marş alıyor fakat devir saati 0,8 rpm'de kalmayıp düşüp, araç tekrar stop ediyordu, tekrar tekrar bastığımda yine aynı şeyler oluyordu. Yaklaşık 10 dakika bekleyip marşa bastığımda sorunsuz şekilde araç çalışıp gaz tepkisinde sıkıntı olmadan yoluna devam ediyordu. Daha önce bı sıkıntıyı yaşadığımda direkt LPG'den şüphlenip LPG ustama götürdüm aracı, inceledi gereken yerlere baktı LPG ile ilgili herşeyin normal göründüğünü, ateşleme ile ilgili bir sıkıntıdan şüphelendiğini, yetkili servise gidip bilgisayara bağlatmamı önerdi, akabinde gidip yetkili serviste bilgisayara bağlandığında ise araçta bir sıkıntı, bir hata okunmadı. Arkadaşlar şimdi bilmek istediğim, bu tür bir sıkıntıyı daha önce yaşayanınız oldu mu, sizce neden kaynaklanabilir, ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum, pazartesi günü aracımı yetkili servise incelenmek üzere bırakacağım, cahil bir şekilde gitmek istemiyorum...
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rölanti valfi arızalanmış olabilir. Gaz yoğunlaştırıcısı ısınmadan (erken) çalışıyor olabilir. Bence LPG yoğunlaştırıcı. Su ile ısınan sisteme su gitmiyorsa yahut uygun sıcaklıkta gitmiyorsa soğuk olarak sisteme giren gaz tekleme ve stop sorunu yapar. Gaz ustana tekrar gitmeden aracı yerinde çalıştırıp ısınmasını bekle, yoğunlaştırıcının üzerine elinle dokun sıcak değilse vana kapalı yahut sistemde su yok.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Aracı 100 km'dir benzin ile kullanıyorum, bu sabah da benzin ile çalıştırıp ısınmasını bekleyip hareket ettim yine aynı şekilde tekleme, gaz yememe ve stop etme sıkıntısı yaşadım, LPG ile çalışırken tekleme sarsıntısı benzine göre daha az oluyor, sıfır değil ama hissedilir derecede daha az, bunlar neden olabilir? |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Enjektörlerden olabilir , aracın kendi enjektörleri . Daha basitinden hava filitren tıkanmış olabilir benzin daha çok havaya intiyaç duyar
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Bir çok sorun olabilir. Bunlardan biri ateşleme yapmayan bir buji. Bozuk bir bobin. Rölanti valfinin kirli olması. Kirli bir kelebek. Yakıt pompanda bir arıza. Enjektör tıkanıklığı. Yakıtı en son nereden aldın mesela ?
Düzenleyen Kemanyak - 12 Kasım 2011 Saat 22:37 |
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
Hava filitresinin tıkanmış olabileceğini düşünmüyorum ki 1 ay oldu bakımdan çıkalı, filitreler değişti. Eğer enjektörlerden olsa aracın arıza uyarısı vermesi gerekmez mi ya da en azından serviste bilgisayara bağlandığında bunu görebilmemiz lazım değil mi? Benim şüphelendiğim şey ise ateşleme bobini, bobin arızasından böyle bir durum olabilir mi ki diyelim ki öyle bu arızayı aracın arıza uyarısı olarak vermesi gerekmez mi ???
|
|
![]() |
|
Arıza lambası yanmıyorsa duruma yakıt yahut kelebek sebep olabilir. Aynı zamanda yakıt pompan da arızalı olabilir.
|
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
Bu gibi durumlarda araç neden arıza olarak uyarı vermez buna şaşırıyorum işte, bujilerim sağlıklı görünüyordu bakımda. Yakıt aldığım yerler değişmez, LPG olarak aygaz ve shell, benzin olarak da opet 95 oktan tercih ederim her zaman.
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Benim aracta lpg de stop ediyor halen bulamadım bir çözümünü ama benzinde hiç birşey yok , lpg ise ayamı gaza koyuyorum 2 sn sonra gaz alıyor falan anlamadım gitti , gaz kelebeğini temizledim saten açtımdada pek pis değil kökten sökmedim gerçi
|
|
![]() |
|
İşin garibi benimkinde tekleme LPG'de daha az oluyor, benzinli kullanırken daha çok hissediliyor. Sabahları yola çıktıktan 5 dk sonra stop ettiğinde LPG'de oluyordu hep, 2 gündür benzinli kullanıyorum, bu sabah yine yaptı aynısını, bi 10 dk çalışmıyor, sonra hiç birşey olmamış gibi marş alıyor ve sıkıntısız, tekleme bile olmadan yola devam edilebiliyor. Acaba bir yerler ısınıyor da marş almasına izin vermiyor, geçen 10 dakikada da soğuyunca normale mi dönüyor gibi bir soru oluştu kafamda ama çok iyi teknik bilgim olmadığı için netleşmiyor hiçbirşey :S
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Benim aklıma devirokuyucu geldi , bu meret bozulunca araç ısınınca stop ederde. Benzinde lpg fark olmaz . Bekleyince çalışıyor diyorsun eski karböritörlü arac olsa boğuluyor derim , bence sizin sorununuz elektiriksel bir sorunda işte o sorun ney
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aracının hava akışmetresini ve gaz kelebeğine bir baktır bu durum bu ikisinden olur.
tabi gazın temiz ise,bujilerin ve buji kabloların temiz ve sorunsuzsa,benzin otomatiğinde sorun yoksa, aracının suyu tamamsa ve lpg sistemine su gidiyorsa bu durum sadece üstteki iki sebepten olabilir diye düşünüyorum unuttuğum bişey varsa arkadaşlar eklesin.
|
|
![]() |
|
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, bakalım nelere malolacak bize bu durum :S
|
|
![]() |
|
B-Devi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Bu sorunun aynısını eski aracımda yaşamıştımç Gaz ayarı yaptırdım, sorun çözüldü. Bilgin olsun |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Sorunu buldum yakıttanmış , başka benzinlikten alınca stop etmedi
![]() |
|
![]() |
|
Akadaşlar cevaplar için çok teşekkür ediyorum hepinize, aracımı servisten almış bulunuyorum, sizlerden de almış olduğum bilgilerin de katkısı bulunarak şüphelendiğim her unsur dahil olmak üzere aracım 2 iş günü serviste incelendi, bütün ateşleme aksamları, yakıt aksamları ve sorunuma sebep olabilecek ustanın da şüphelendiği her türlü unsur kontrol edildi, herhangi bir parçada bir arıza tespit edilmedi, aracımın beynine yazılım güncellemesi yapıldı ustanın her türlü test sürüşünde (tespitime göre 43 km), ve benim aracı servisten alışımdan sonraki kullandığım sürede ( şu an için 100 km'yi geçti) henüz bir sıkıntıya, teklemeye
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |