|
Lpgde stop etme sorunu. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:40 |
Öncelikle herkese iyi geceler , yeni üye oldum siteye hemende konu açtım umarım soru sormak için üye olmuş gibi olmaz , zira niyetim bu değil.
ARACIM : Aracım Peugeot ' un 306 serisinin griffe modeli , sürücü hava yastığı , klima , hidrolik direksiyon vs... olup 98 model hatchback 5 kapı modeli ARACIMDAKİ SORUNUM : Aracım bugünlerde lpgde stop ediyor , benzinde ise bu olayı yapmıyor. Stop etme olayı şu şekilde gerçekleşiyor ; Araç düzde giderken sorun yok , vites geçişleri arasında yani boş konumda iken rolanti saati yukarı, aşağı hareketlerle dengesiz hareketler yapıp sonunda stop ediyor . Aracı stop ettikten sonra tekrar çalıştırıyorum , sistem gereği benzinde çalışıyor ama stop etme yada rolantide dalgalanma yaşanmıyor . Mesajımı okuyup ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum . |
|
mhakan71
1. Vites 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
boğaz kelebeğini temizletin
|
|
by_imp
1. Vites 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben lpgden anlamam ama sorun sadece lpgde yapıyorsa yakıt sisteminde olabilir yani lpg yakıtını dengesiz alıyor olabilir daha önce deng gelmiştim böyle bir konuya lpg tesisatını kontrol ettir bence
|
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
lpg rölanti ayarını hava girişlerini ve en önemlisi bujileri kontrol ettirin.bunun yanı sıra aracınızın suyunun eksik olmamasına özellikle dikkat edin.
|
|
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
suyu arac hiç eksiltmiyor saten vede yeni 3 litre antifiriz ile 3 litre su konup kapattık kapağı . Yarın lpg servisine bi gideciğiz bakılım . Benzinde hiç olmuyor hatta şöyle deim soğuk olduğunu bile anlamıyorum arabanın '' pısır pısır'' çalışıyor
Düzenleyen Üçyüzaltı - 01 Kasım 2011 Saat 01:07 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o zaman lpg sistemini gözden geçirip sistemin ayarlarını bir göster.bütün lpg sistemleri yılda iki defa gözden geçirilmeden tam randımanlı verim alınmaz.haliyle yaz sıcak ve lpg genleşiyor kış soğuk ve genleşen lpg geriye daralıyor sistemın uyum sağlama olasılığı kalmıyor.kolay gelsin.
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Sağolun , ilgi ve alakanız için ayriyetten teşekkür ederim .
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
her zaman yardımcı olurum.lafı bile olmaz ben teşekkür ederim
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorunu aracımı ilk aldığımda bende yaşadım. CeCoLi kardeşimizinde önerileriyle aracıma LPG Bujisi taktırdım ve Gaz Kelebeğinide temizlettim. Bunları yaptıktan sonra sorunum kalmadı. Seninde denemeni tavsiye ederim. Bazen aldığımız kalitesiz LPG de bu sorunu malesefki yaşatabiliyor bize, bu konuyada dikkat etmeni öneririm...
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Evet saten samsun yolu üzerinde daha önce hiç duymadığım bir yerden aldım lpgyi sonra bunlar oldu.
Lpg bujisi nasıl birşey oluyor ? Düzenleyen Üçyüzaltı - 01 Kasım 2011 Saat 11:53 |
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Araca bugün belediye benzinliğinden lpg aldım araba bir süre (500 mt ) gidince kendiliğinden düzeldi . Umarım tekrarlamaz sorunu
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tekrarlarsa eğer dediğim gibi Buji lere yönelt dikkatini öncelikli olarak. Bosch Car servislerden BOSCH Platinium-Iridium Buji bulup aynı serviste taktırabilirsin.
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
" Bosch Car servislerden BOSCH Platinium-Iridium Buji " bu dediğiniz Çorum'da yoktur sanırım
Düzenleyen Üçyüzaltı - 01 Kasım 2011 Saat 19:52 |
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Arac sorunu tekrarladı soğuk havalarda yapıyor , bu dediğiniz bujilerin fiyatları ne kadar ve netten getirte biliyoruzmu ?
|
|
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
4 tanesi 100 tl civarıydı sanırım tam emin değilim boğaz kelebiğinide temizletirseniz sorununuz geçer.
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
http://www.boschservice.com.tr/tr/en_yakin_bcs
bu adresten bakabilirsin servise. Ben baktığımda Çorum da olduğunu gördüm. Bujiler sana servis hizmetiyle beraber ortalama 50 TL gibi bir rakama mal olur. Ama Gaz Kelebeğinide temizletmeni kesinlikle öneririm... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayrıca lpg nın butun aksamları kontrol edılmelı... Hortumun agzındakı kelepceden nozullerın kenar ızolasyonuna kadar. Rolantıde bır dalgalanma veya duzensızlık var ıse ıyıce bakılmalı. Bırde ayarlarındakı parametreler kontrol edılmelı. Bazen puskurtme ayarının yanlıs secımınden dolayı bunlarda yasanabılıyor. Bazı ustalar bızım motorlarımızı tanımıyorlar. Full grup calısması gereken motoru tam sıralı ayarladıkları zaman hep problem yaratıyor. Senın motorunda full grup calısır bılgın olsun. Duzgun calısan bır motorun puskurtme ayarını degıstırdıgınız anda rolantıde bozulmaya baslıyor vs vs
Soylemekten gercekten bıktım ama 1 kez daha soyleyeyım. Bu tarz problemler motorun, lpg yakıtının veya lpg donusum kıtının sucu olmayabılıyor. En buyuk ve en bas suc "ustadadır"... Düzenleyen CeCoLi - 04 Kasım 2011 Saat 07:18 |
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
İyimiş burda olmasına sevindim bizim yukarı sanayiyi tarif ediyor gidim bir bakıyım , bilgi için teşekkürler.
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Bugün lpg servisine gittim , bakan usta aracın ısındığı zaman düzeldiğini gördü bana ısısını yükseltecez dedi. Daha önce gittiğimde ise sizin dediğiniz gibi pc bağladığında pc de açılan programda listeler vardı ve orda sıralı yazıyordu usta grup olarak değiştirdi . Şimdiki aracın sıcaklığı 25 derece bunu 35 yapacağız , ben aracı aldığımdan belli buji değiştirmedim en kısa zamanda arkadaşların dediği bujiden takacağım . İyi geceler...
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Arkadaşlar stop etme sorunum halen devam ediyor, arabayı hep benzinde kullanır oldum
bu stop etme sorunu antifiriz koyduktan sonra oldu , daha sonrasında sorunu aşmak için ; termostadı değiştirdim hava filitresi değiştirdim kendim filitrenin olduğu kazanı oraya gelen boruları hepsini temizledim yeni gibi oldu bujileri değiştirecektim usta bujilerin iyi dedi , onlarıda biraz temizledik taktık lpgye geçiş sıcaklığını 35 yaptık Gaz kelebeğini temizlettim ... vs uğraşıp duruyorum ama hala stop ediyor ,aracın üstünde ne yazıkki voltran var burda sadece bir yer bakıyor oda herşeye enjektör değişecek diyor amaç parça satmak . Daha öncede araba benzine geçiyordu onada parça değiştirecekti emiş hortumu patlamış düzelttik geçti . Arabanın yakıtından gidişinden oldukça mennunum ama stop etmesi yokmu... Ve bunların hepsi antirifiz sonrası oldu ya bir alakası var yada denk geldi . Lpg konusu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |