![]() |
|
1.4hdi yakıt sizce nasıl? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
teoman_40 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: BİTLİS/AHLAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teoman_40
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 Saat 21:21 |
|
Arkadaşım merhaba. Ben 2004 1.4 HDI 307 XR sahibiym arabayı alalı 1 ay oldu.Benim temel 2 sorunum var:
1. Yakıtı çok ama çok yakıyor bunun nedeni ne olabilir sence? Uzun yolda ortalama 90 km civarı hızla 6.5lt./100km. . ( arabayı aldığımda yağ,yağ filtresi,mazot filtresi,hava filtresi,ısıtma bujileri gibi şeylerideğiştirdim ve arabayı devirli kullanan birisiyim. ) Şehir içinde hesaplamalarımda km. de 35-37 kuruşları gördüm:( 2. Turbodan ıslık sesi duyuluyor yeni başladı.Özellikle 2000-2400 devirler arasında.Turbo için ne yapılabilir bu bir sorun mudur? sorun ise turboyu değişmeden halledilebilir mi?Şimdiden teşekkürler. |
||
![]() |
||
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
206 HDi 1.4 aracımla rüzgarlı havada ve düz yolda max. 165 gördüm. lastik ebatları da 195/55/R15 uzun yolda 1 depoyla 1200 km görmüştüm daha lamba yanmamıştı.ama sakin kullanımda tabiki.standart 2200 devir kullandım.uzun yoldaki genel süratimde 90-100 kmydi.yolun 3te birini 120 civarı seyrettim.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
De-javu yaşıyorum:)
Keşke olmasaydı ama öyle gerekti sanırım.. Millet 5.4 lerden bahsediyor ben 7 lt/100 km lerde kullanıyorum arabayı, çok yüklenmem sakinimdir ama rampa şu bu imkanı yok düşmez sanırım burada:)
|
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bune yaw herkes guest :)
|
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
tuci ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
|
bugün 195,91 tl mazotla 785 km yapmışım. buda km de 0.249 yapıyor şehir içi dışı karışık sizce nasıl...
|
||
![]() |
||
arap_aydin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arap_aydin
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bendede 1.4 70hp HDI dizel 307 var sehir icinde 7.15 litre dizel ile 110 km civari yapiyorum 110-120 km arasi ,
|
||
![]() |
||
|
araştırdım bayadır üstündeyim bu konunun;
1.turboya işinin ehli turbo ustası baktı maşallah derim başka bişe dersem boş konuşmuş olurum dedi 2.motoru komple elden geçirdik yaklaşık 7 ay önce bir çok parça orjinaliyle değişti bloklar rektifiye edildi geriye enjektörler kalıyor gibi CarbonClean yaptırcam bayramdan sonra kısmetse bir kaç forumda okudum konularını yaptırıpta memnun olmadım diyeni görmedim inş kurtarırız durumu enjektöre işeme varsa halimiz duman |
||
![]() |
||
|
O zaman kesin bişi var. Tamam kasa büyük lastik geniş ama 1.4 turbo dizel gitmesi lazım
|
||
![]() |
||
|
Sakin kullanıyorsunuz sanırım o zaman.Sıkıştırdım biraz arabayı dün gece 8deki buluşmaya yetişmek için 7 gibi çorludan çıktım nişantaşına uğradım ordan güngörene geçtim yolda gittiği kadar bastım 120kmden sonrası şehir içi zaten ama enjektörlerde problem olabilir arabam istediğim gibi gitmiyor 225 taban lastik 18 jant var etkisi vardır illaki ama bu kadar olmaz diye düşünüyorum yakıttada çekiştede.Düzde zorla 150 anca görmekte arabam çünkü
|
||
![]() |
||
|
1,4 dizel 307'de
2000-3000 arasında tutuyorum normal kullanımda. 2000'den aşağı düşmem. 3000'de vites yükseltirim. Nadiren de olsa çok gerektiğinde (sollamada, yokuşta vs.) 3500-3600'e çıkarım.
|
||
![]() |
||
|
devir kaça geldiğinde vites yükseltiyosunuz ve sabit hızda kullanıdığınız devir kaç oluyor genelde min? Düzenleyen HuseyinTurk - 31 Ekim 2011 Saat 00:12 |
||
![]() |
||
|
Aşırı fazla bence. Aynı araçla 4,3-4,4 şehirdışı, en fazla 5,5 karma tüketiyorum.
|
||
![]() |
||
|
onu bende tam bilmiyorum ama arabanın performansını ölçüyolar ona göre motorun verimine bakıyolar yakıtın ne kadarı tam yanmış ne kadarı çiğ atılmış ona göre işlem yapıyolar.bizim meclis üyesindede 307 var dizel o yaptırdı biraz masraf etti ama arabanın performansı çok değişti yakıtta.
|
||
![]() |
||
|
yarı şehir içi yarı uzun yol.euro dizelden şaşmam kesinlikle ama önceden yani araç babamdayken kullanmış olabilir hatta kaçak bile koymuş olabilir bi kaç seferliğine.Bende temiz kaçak mazot alıyorum buldummu ama avrupa mazotu alıyorum şeffaf şişede rengine bakmadan mazotu 3 gün dinlendirmeden koymam arabama zaten o mazot türkiyedeki mazottan daha kaliteli olduğundan bir zararı olacağını sanmam.Çekişte düşme var turboya baktırdım usta sağlam bişe yok dedi enjektörden olabilir. Bu enjektör ölçtürme nasıl bir işlem oluyo rica etsem açabilirmisiniz biraz daha? |
||
![]() |
||
|
hesabına göre 25,8 krş yakıt yakmış kilometrede bu şehir içi o lastikle kullanırsan normal sayılır ama uzun yolda yaktıysa bu biraz fazla bence aracın çekişinde düşme varsa enjektörlerini bir ölçtür derim ben en azından temizletirsin.ama unutmadan normal mazot kullanıyosan oda etkiler sistemini.sen ne olursa olsun euro dieselden başka yakıt kullanma.
|
||
![]() |
||
|
3000de kullanmakla 3500de kullanmak arasında yakıt çok fark ediyor haliyle 2000de seyredersekte baya düşer ama riskli bir durum dizel araba deviri sever yağlanma daha iyi olacağından
|
||
![]() |
||
|
En fazla 80 km lik uzun yol deneyimim oldu oda bizim köye. düzlükte 5. vites 2500-3000 devir arası yokuşlarda 3-4 düşüp yine 2000devirin üstünde tutuyorum. Tabi yol bilgisayarına da bakıp duruyorum. ![]() |
||
![]() |
||
|
meraktan soruyorum sadece uzun yolda devir kaçta seyrediyosun sabit hızda? |
||
![]() |
||
|
Tabi o da büyük bir etken :D
|
||
![]() |
||
|
otobanda ortalama hızım 130 5.vites devir 3000 civarı kullanıyorum yokuş aşa vs 150 gördüğüm oldu bir kaç kere lastiklerde 225 jantlar 18 olunca fark etmesi normal o kadar sanırım ![]() Düzenleyen HuseyinTurk - 30 Ekim 2011 Saat 21:43 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |