Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pp2000 için obd - II kablo yardımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pp2000 için obd - II kablo yardımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 12:56
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

bakıcam kardeşim çok teşekkür ederim yardımların için

Rica ederim. Insallah sonu guzel biter.

Birde dikaktimi cekti. Aracin 2005 olmasina ragmen gosterdigin fotograflarda pedal kismi felan bana cok basit geldi. Benimki 2003 olmasina ragmen cok daha temiz ve duzgun. Acaba diyorum avrupa yapimi ile Turkiye'de yapilan peugeotlarda farkliliklar var mi? Bilgisi olan var mi bu konuda?
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 15:56
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

bakıcam kardeşim çok teşekkür ederim yardımların için

Rica ederim. Insallah sonu guzel biter.

Birde dikaktimi cekti. Aracin 2005 olmasina ragmen gosterdigin fotograflarda pedal kismi felan bana cok basit geldi. Benimki 2003 olmasina ragmen cok daha temiz ve duzgun. Acaba diyorum avrupa yapimi ile Turkiye'de yapilan peugeotlarda farkliliklar var mi? Bilgisi olan var mi bu konuda?
benim aracım biraz fazla hor kullanılmıştı aldıgımda çok kurcalanmıştı ondan olabilirmi acaba
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 16:29

benim aracım biraz fazla hor kullanılmıştı aldıgımda çok kurcalanmıştı ondan olabilirmi acaba

Belkide. Diger arkadaslarin bilgisi vardir diye sordum ama herhalde bu basliga ikimizden baskasi ugramiyor Kahkaha
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 12:42

selam kardesim yazında bir yanlış anlama olmaması için tekrar soruyorum kusura bakma giren mavi ile çıkan kırmızı kabloyu ölçmemi söylemişsin kırmızı kablo fren sensöründen direk olarak (sarı baglantı noktasına ugramadan) gidiyor fren sensöründen çıkan beyaz kablo sarı baglantı noktasında 1 kırmızı 1 gri olmak üzere 2 kabloyla birleşiyor ölçü aleti bir arkadasımda var o azçok anlıyor aletten buna göre müşürden çıkan kırmızı kablo ile sarı baglantı noktasındaki mavi kablodamı baglantıya bakıcam yoksa fren müşüründen baglantı noktasında birlesen mavi kablonun birbirine baglantılarınamı yanlışlık olmasın tekrar açıklarmısın lütfen

Evet haklisin kablolar karisti Embarrassed Tekrar yaziyorum.

Sari baglanti noktasina giren mavi(kalin) ve gri (ince). Cikan beyaz(kalin)
Senden olcmeni istedigim sey, bu kablolarin birbirleriyle iliskisi. Benim dusunceme gore mavi giren beyaz olarak cikiyor yani birbiriyle baglantili ama gri orada sonlaniyor. Bundan emin olmak icin bu uc kablonun uzerinde bir centik ac ve olcu aletini buzzer konumuna getirerek sirasiyla bu noktalara tut. Olcu aleti oterse tuttugun kablolar birbirleriyle baglantili. Ama otmezse baglanti yok. Bu durumda mavi giren ile beyaz cikanda otecegini dusunuyorum ama gri ile beyazin otmeyecegini dusunuyorum (umuyorum Kahkaha). Hadi kolay gelsin.
selam kardeşim oto  elektirikçi arkadaşım var ona gittim ve söyledigin kabloları öçtürdüm her ikisindede beyaz kabloya baglantısı çıktı birde başka bi arkadaşa ölçtürecegim tşk ederim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 13:33

selam kardeşim oto  elektirikçi arkadaşım var ona gittim ve söyledigin kabloları öçtürdüm her ikisindede beyaz kabloya baglantısı çıktı birde başka bi arkadaşa ölçtürecegim tşk ederim

Umdugum gibi cikmadi yani. Peki neden o iki kablo orada birbiriyle baglanmis, dusundurucu. Olctur bakalim diger arkadasina ne cikacak.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 10:39

Umdugum gibi cikmadi yani. Peki neden o iki kablo orada birbiriyle baglanmis, dusundurucu. Olctur bakalim diger arkadasina ne cikacak.
günaydın kardeşim dün aksam diger arkadasada ölçtürdüm kabloları durum aynı her hangi bi degişiklik olmadı ilk ölçtürdügüm gibi çıktı fakat benim de o kabloları neden orada neden 2 kablo olarak çıkıyor aklım almadı bu kablonun nereye gittigini ve ne işe yaradıgını nasıl ögrenebilirim bilgin varmı bu konuda yukarıda 206 ya hız sabitliyicisi takılırken motor beynine bi koblo çekilmesi konusunda bilgi vermiştin aceba diyorum bu bilgideki motor beynine çekilen koblo benim araçtaki bu kablo olabilirmi bunu ögrenmek için nasıl bir yol takip etmeliyim eger motor beynindeki bu giden kabko oysa ki bence o gibi diger tarafa köprü atsam (1 numara ile 3 numaraya) çalışabilirmi yoksa o kabloyuda 4 numaralı yeremi yasımam gerekir bu icraatı yaparken yanış yapmış olurmuyum vearacın tesisatına zarar verme ihtimalim nedir sence nasıl  bir yol takip etmem gerekiyor sence bu konuda bilgin varmı ne dersin sence yapayımmı ??
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 12:08

günaydın kardeşim dün aksam diger arkadasada ölçtürdüm kabloları durum aynı her hangi bi degişiklik olmadı ilk ölçtürdügüm gibi çıktı fakat benim de o kabloları neden orada neden 2 kablo olarak çıkıyor aklım almadı bu kablonun nereye gittigini ve ne işe yaradıgını nasıl ögrenebilirim bilgin varmı bu konuda yukarıda 206 ya hız sabitliyicisi takılırken motor beynine bi koblo çekilmesi konusunda bilgi vermiştin aceba diyorum bu bilgideki motor beynine çekilen koblo benim araçtaki bu kablo olabilirmi bunu ögrenmek için nasıl bir yol takip etmeliyim eger motor beynindeki bu giden kabko oysa ki bence o gibi diger tarafa köprü atsam (1 numara ile 3 numaraya) çalışabilirmi yoksa o kabloyuda 4 numaralı yeremi yasımam gerekir bu icraatı yaparken yanış yapmış olurmuyum vearacın tesisatına zarar verme ihtimalim nedir sence nasıl  bir yol takip etmem gerekiyor sence bu konuda bilgin varmı ne dersin sence yapayımmı ??

O makaledeki ECU ile senin ECU farkli. Orada BOSCH ME 7.4.5 versiyonu kullanilmis oysaki sendeki yanlis hatirlamiyorsam EDC16C32 versiyonu. Dogru mu hatirliyorum?
Bu versiyonu onayladiktan sonra bir arastirayim bakalim bacak baglantilarina.
Hasar verme konusuna gelince, kopru atmayi emin olmadikca yapmamalisin. Ayni sensore giren kablolara kopru atilabilir ancak ve ancak bu sensor sadece anahtar vazifesi yapiyorsa. Diger durumlarda kopru atma ile aklina gelebilecek her turlu arizayi aracina verebilirsin. O yuzden kirk olcup bir bicmemiz gerekiyor. Zaten arastirmasini yapariz, olmayacak gibi ise zaten olmaz deriz birakiriz. Eger olacaksada, aday baglanti noktalarini olcmeden hareket etmemelisin. Gerekirse osiloskop kullanmalisin.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 12:39

O makaledeki ECU ile senin ECU farkli. Orada BOSCH ME 7.4.5 versiyonu kullanilmis oysaki sendeki yanlis hatirlamiyorsam EDC16C32 versiyonu. Dogru mu hatirliyorum?
Bu versiyonu onayladiktan sonra bir arastirayim bakalim bacak baglantilarina.
Hasar verme konusuna gelince, kopru atmayi emin olmadikca yapmamalisin. Ayni sensore giren kablolara kopru atilabilir ancak ve ancak bu sensor sadece anahtar vazifesi yapiyorsa. Diger durumlarda kopru atma ile aklina gelebilecek her turlu arizayi aracina verebilirsin. O yuzden kirk olcup bir bicmemiz gerekiyor. Zaten arastirmasini yapariz, olmayacak gibi ise zaten olmaz deriz birakiriz. Eger olacaksada, aday baglanti noktalarini olcmeden hareket etmemelisin. Gerekirse osiloskop kullanmalisin.
tekrar selam kardeşim ecunun versyonu EDC16C34 şimdi bktım yardımların için minntdarım sana
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 13:21

tekrar selam kardeşim ecunun versyonu EDC16C34 şimdi bktım yardımların için minntdarım sana

Merhaba,

Sundan emin ol ki aracina hiz sabitleme %100 takilir ve bunu bir sekilde yapacagiz. Ancak biraz isimiz var.
Polonya'da bir kullanici seninkiyle ayni ECU'ya sahip 206'sina hiz sabitleme taktirmak istemis ama herkes olmaz mumkunu yok demis. Bu kisi bizim yaptigimiz gibi kendisi arastirmis ve sonunda basarmis. Simdi onun gonderdigi resimleri inceliyorum. Muhtemelen ECU'ya baglanti noktasi onun yaptigi ile ayni olacak ama BSI kisminda biz farkli bir yere baglayacagiz sanki.

Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 13:22
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 17:18
tşk ederim kardeşim sana minnetdarım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 21:35

Oncelikle sunu belirtmeliyim ki ben burada sadece yardim etmeye calisiyorum. Her ne kadar birseyler arastirip bulabilsem de unutmamaliyiz ki her islemde bir hata yapma payi vardir. O yuzden burada yapacagin butun islemler kendi sorumlulugun altindadir. Ben burada semalari paylasirim, sana da mantikli gelirse denersin.

Simdi isleme baslayalim. 2120 ile gosterilen (kirmizi ok) fren sensoru. Bunun 1 ve 2 numarali bacagina zaten hali hazirda kirmizi ve beyaz kalin kablolar giriyor. Bu kablolar kontak ile BSI arasinda iletisime yariyor. Bize lazim olan kismi 3 ve 4 numarali bacaklari. 3 numarali bacak BSI’a gidecek, 4 numarali bacak ise ECU’ya gidecek. Giden kablolar BSI’da 9 numaraya, ECU’da E4 numaraya gidecek. Olay bu kadar basit ancak ince iscilik gerektiriyor.

Bu bacaklari nerede nasil bulacagini buradan uzaktan anlatamam ki ben de cok detayli bilmiyorum. Bundan sonrasini istersen oto elektrikcisi arkadasina yaptirabilirsin.

Bu makalede ECU'da farkli bir noktaya baglanti yapildi ama sokup takmada yardimci olacaktir.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359

Guzel haberlerini bekliyorum.

Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 21:36
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 21:53

Oncelikle sunu belirtmeliyim ki ben burada sadece yardim etmeye calisiyorum. Her ne kadar birseyler arastirip bulabilsem de unutmamaliyiz ki her islemde bir hata yapma payi vardir. O yuzden burada yapacagin butun islemler kendi sorumlulugun altindadir. Ben burada semalari paylasirim, sana da mantikli gelirse denersin.

Simdi isleme baslayalim. 2120 ile gosterilen (kirmizi ok) fren sensoru. Bunun 1 ve 2 numarali bacagina zaten hali hazirda kirmizi ve beyaz kalin kablolar giriyor. Bu kablolar kontak ile BSI arasinda iletisime yariyor. Bize lazim olan kismi 3 ve 4 numarali bacaklari. 3 numarali bacak BSI’a gidecek, 4 numarali bacak ise ECU’ya gidecek. Giden kablolar BSI’da 9 numaraya, ECU’da E4 numaraya gidecek. Olay bu kadar basit ancak ince iscilik gerektiriyor.

Bu bacaklari nerede nasil bulacagini buradan uzaktan anlatamam ki ben de cok detayli bilmiyorum. Bundan sonrasini istersen oto elektrikcisi arkadasina yaptirabilirsin.

Bu makalede ECU'da farkli bir noktaya baglanti yapildi ama sokup takmada yardimci olacaktir.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359

Guzel haberlerini bekliyorum.
iyi aksamlar kardeşim bunu deneyecegim sanıyorum bu verdigin numaralar bsı ve ecunun üzerinde yazıyormudur bilgin varmı bu konuda ve bu yerler boşmu olması gerekiyor sence fren müşüründen gelen ve fazla olan 1 kablo bsi veya motor beynine gidebilirmi bu kabloların herhangi çekecegimiz kablonun birinin yerine

Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 21:54
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 22:12

iyi aksamlar kardeşim bunu deneyecegim sanıyorum bu verdigin numaralar bsı ve ecunun üzerinde yazıyormudur bilgin varmı bu konuda ve bu yerler boşmu olması gerekiyor sence fren müşüründen gelen ve fazla olan 1 kablo bsi veya motor beynine gidebilirmi bu kabloların herhangi çekecegimiz kablonun birinin yerine

Iyi aksamlar. Numaralarin yazip yazmadigindan pek emin degilim. Oto elektrikcisinin bildigini dusunuyorum.
ECU kablosundaki yerin bos olmasi gerekiyor cunku semada herhangi bir baglanti yok. Ama BSI'a girecek olan kablonun yeri doludur. Bunu nereden soyluyorum hemen aciklayayim.

Yukaridaki resimde fren sensorunun 2 numarali bacagindan cikan kablonun uzerinde E210 yazan bir yer var. Bu noktayi acarsam eger su resmi goruyorum. Zaten uzerinde crimp yaziyor. Crimp, pres yeri, ek yeri demek. Asagi resimden anlasiliyor ki, o ek yerinden cikan ince gri kablo BSI'a gidiyor.

Senin BSI'a baglayacagin kablo uzerinde de ayni baglantidan var. Muhtemelen icerde bir yerde o baglanti noktasindan bir tane daha var. Asagidaki resim ise EC18 baglanti noktasini yani senin baglayacagin noktayi gosteriyor. Bu baglanti noktasini bulmanin bir kolay yolunu buldum. Bu baglanti noktasini 3 tane kablo girmis olacak. 1 tanesi senin ekleyecegin kablo(resimde CE18C), digeri(CE18B) motor sogutma suyu seviyesinin musurunden geliyor, bir digeri(CE18D) ise debriyaj pedalindaki sensorun 2 numarali yerinden cikan kablo. Iste bu noktada sen debriyaj pedalinin sensorunden yola cikarak BSI'ya kadar takip edebilirsin, zaten yakinlar. Muhtemelen ek yerini goreceksindir diye dusunuyorum.

Umarim yeterince aciklayici oluyordur.

Kolay gelsin.

Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 10:45
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 22:47
tşk ederim çok bu şemalardan yola çıkarak tesisatı çok iyi inceleyerek yapmaya çaışacagım müsait zamanımda çok saol
sonuçtan seni haberdar ederim
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 23:06

Iyi aksamlar. Numaralarin yazip yazmadigindan pek emin degilim. Oto elektrikcisinin bildigini dusunuyorum.
ECU kablosundaki yerin bos olmasi gerekiyor cunku semada herhangi bir baglanti yok. Ama BSI'a girecek olan kablonun yeri doludur. Bunu nereden soyluyorum hemen aciklayayim.

Yukaridaki resimde fren sensorunun 2 numarali bacagindan cikan kablonun uzerinde E210 yazan bir yer var. Bu noktayi acarsam eger su resmi goruyorum. Zaten uzerinde crimp yaziyor. Crimp, pres yeri, ek yeri demek. Asagi resimden anlasiliyor ki, o ek yerinden cikan ince gri kablo BSI'a gidiyor.

Senin BSI'a baglayacagin kablo uzerinde de ayni baglantidan var. Muhtemelen icerde bir yerde o baglanti noktasindan bir tane daha var. Asagidaki resim ise EC18 baglanti noktasini yani senin baglayacagin noktayi gosteriyor. Bu baglanti noktasini bulmanin bir kolay yolunu buldum. Bu baglanti noktasini 3 tane kablo girmis olacak. 1 tanesi senin ekleyecegin kablo(resimde CE18C), digeri(CE18B) motor sogutma suyu seviyesinin musurunden geliyor, bir digeri(CE18D) ise debriyaj pedalindaki sensorun 2 numarali yerinden cikan kablo. Iste bu noktada sen debriyaj pedalinin sensorunden yola cikarak BSI'ya kadar takip edebilirsin, zaten yakinlar. Muhtemelen ek yerini goreceksindir diye dusunuyorum.

Umarim yeterince aciklayici oluyordur.

Kolay gelsin.
şimdi bişey daha ormak istiyorum sana kusura bakmazsan şimdi fren senserünün 3 numaralı ayagından debriyaj pedalının 2 numaralı kablosuna baglantı yapsak bı ile baglantımız yeterli olacakmı yoksa bsiye direkt olarak baglantı yapmakmı gerekir sence

Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 07:04
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 Saat 23:13
birde motor beynindeki takılacak yerin şemasınıda ekleyebilirmisin
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 07:12

şimdi bişey daha ormak istiyorum sana kusura bakmazsan şimdi fren senserünün 3 numaralı ayagından debriyaj pedalının 2 numaralı kablosuna baglantı yapsak bı ile baglantımız yeterli olacakmı yoksa bsiye direkt olarak baglantı yapmakmı gerekir sence

Mantikli ama ben yine de yerinde olsam o ek yerini bulurdum. Sonra yine cekeceksem debriyaj sensorunden cekerdim kabloyu. Mantik olarak bakarsan, buyuk ihtimalle debriyaj sensorune, su seviyesi musurune, fren musurune giden bu ortak kablo uzerinde surekli sinyal var. Onemli olan sensorlerden donus yolu ki hepsi ayri ayri zaten. Bu arada, kablo uzerinde dijital sinyal olacagi icin, sinyalde azalmayi engellemek icin baglantiyi guzel yapman gerekir. O yuzden ek yeri en ideal nokta. Direk olarak BSI'ya baglama.

birde motor beynindeki takılacak yerin şemasınıda ekleyebilirmisin

Kullandigim yazilimda boyle bir bilgi vermiyor. BSI ile ilgili en ince ayrintiya kadar var ama ECU hakkinda yok. Arastiriyorum.

Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 07:13
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 10:21

günaydın kardeşim bsi ye giden kablonun ek yeri var orayı buldum balantıya başlamadan önce ecu ya girişi yapacagım soketi inceledim o baglantı noktasını bulduktan sonra bu iş tamamdır

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 10:21
ecu yu inceledim fakat her hangi bişe yazmıyor uzeinde
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 10:44

günaydın kardeşim bsi ye giden kablonun ek yeri var orayı buldum balantıya başlamadan önce ecu ya girişi yapacagım soketi inceledim o baglantı noktasını bulduktan sonra bu iş tamamdır

Cok iyi. Fotografini cekebilir misin oranin? Kayitlara gecsin boylelikle.
Sabahtan beri bende EDC16C34 baglantisini ariyorum ama henuz pek birsey bulamadim. Bulacagiz Göz Kırpma

Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 10:54
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678 9>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 22 1 oguz03008
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 12766 6 by_bozkurt
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 57 0 ulas55
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 536 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 70 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 61048 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 114 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 567 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 231 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13169 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2680 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1442 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 430 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50755 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34832 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2776 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1562 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6148 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 204 0 Cakirm0
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
ulas55 3
MehMetC3 3
oguz03008 2
ylc78 2
kaya_suat 2
JACKAL1742 1
by_bozkurt 1
tugrullbey 1
Cakirm0 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English