|
pp2000 için obd - II kablo yardımı |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 45678 9> |
Yazar | ||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Rica ederim. Insallah sonu guzel biter. Birde dikaktimi cekti. Aracin 2005 olmasina ragmen gosterdigin fotograflarda pedal kismi felan bana cok basit geldi. Benimki 2003 olmasina ragmen cok daha temiz ve duzgun. Acaba diyorum avrupa yapimi ile Turkiye'de yapilan peugeotlarda farkliliklar var mi? Bilgisi olan var mi bu konuda? |
||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
|
||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Belkide. Diger arkadaslarin bilgisi vardir diye sordum ama herhalde bu basliga ikimizden baskasi ugramiyor |
||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Umdugum gibi cikmadi yani. Peki neden o iki kablo orada birbiriyle baglanmis, dusundurucu. Olctur bakalim diger arkadasina ne cikacak. |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
O makaledeki ECU ile senin ECU farkli. Orada BOSCH ME 7.4.5 versiyonu kullanilmis oysaki sendeki yanlis hatirlamiyorsam EDC16C32 versiyonu. Dogru mu hatirliyorum? Bu versiyonu onayladiktan sonra bir arastirayim bakalim bacak baglantilarina. Hasar verme konusuna gelince, kopru atmayi emin olmadikca yapmamalisin. Ayni sensore giren kablolara kopru atilabilir ancak ve ancak bu sensor sadece anahtar vazifesi yapiyorsa. Diger durumlarda kopru atma ile aklina gelebilecek her turlu arizayi aracina verebilirsin. O yuzden kirk olcup bir bicmemiz gerekiyor. Zaten arastirmasini yapariz, olmayacak gibi ise zaten olmaz deriz birakiriz. Eger olacaksada, aday baglanti noktalarini olcmeden hareket etmemelisin. Gerekirse osiloskop kullanmalisin. |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Merhaba, Sundan emin ol ki aracina hiz sabitleme %100 takilir ve bunu bir sekilde yapacagiz. Ancak biraz isimiz var. Polonya'da bir kullanici seninkiyle ayni ECU'ya sahip 206'sina hiz sabitleme taktirmak istemis ama herkes olmaz mumkunu yok demis. Bu kisi bizim yaptigimiz gibi kendisi arastirmis ve sonunda basarmis. Simdi onun gonderdigi resimleri inceliyorum. Muhtemelen ECU'ya baglanti noktasi onun yaptigi ile ayni olacak ama BSI kisminda biz farkli bir yere baglayacagiz sanki. Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 13:22 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
tşk ederim kardeşim sana minnetdarım
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Oncelikle sunu belirtmeliyim ki ben burada sadece yardim etmeye calisiyorum. Her ne kadar birseyler arastirip bulabilsem de unutmamaliyiz ki her islemde bir hata yapma payi vardir. O yuzden burada yapacagin butun islemler kendi sorumlulugun altindadir. Ben burada semalari paylasirim, sana da mantikli gelirse denersin. Simdi
isleme baslayalim. 2120 ile gosterilen (kirmizi ok) fren sensoru. Bunun 1 ve 2
numarali bacagina zaten hali hazirda kirmizi ve beyaz kalin kablolar giriyor. Bu
kablolar kontak ile BSI arasinda iletisime yariyor. Bize lazim olan kismi 3 ve
4 numarali bacaklari. 3 numarali bacak BSI’a gidecek, 4 numarali bacak ise ECU’ya
gidecek. Giden kablolar BSI’da 9 numaraya, ECU’da E4 numaraya gidecek. Olay bu kadar basit ancak ince iscilik gerektiriyor. Bu makalede ECU'da farkli bir noktaya baglanti yapildi ama sokup takmada yardimci olacaktir. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PID=283359&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control#283359 Guzel haberlerini bekliyorum. Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 21:36 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
Düzenleyen koliva - 06 Ekim 2011 Saat 21:54 |
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Iyi aksamlar. Numaralarin yazip yazmadigindan pek emin degilim. Oto elektrikcisinin bildigini dusunuyorum. ECU kablosundaki yerin bos olmasi gerekiyor cunku semada herhangi bir baglanti yok. Ama BSI'a girecek olan kablonun yeri doludur. Bunu nereden soyluyorum hemen aciklayayim. Yukaridaki resimde fren sensorunun 2 numarali bacagindan cikan kablonun uzerinde E210 yazan bir yer var. Bu noktayi acarsam eger su resmi goruyorum. Zaten uzerinde crimp yaziyor. Crimp, pres yeri, ek yeri demek. Asagi resimden anlasiliyor ki, o ek yerinden cikan ince gri kablo BSI'a gidiyor. Senin BSI'a baglayacagin kablo uzerinde de ayni baglantidan var. Muhtemelen icerde bir yerde o baglanti noktasindan bir tane daha var. Asagidaki resim ise EC18 baglanti noktasini yani senin baglayacagin noktayi gosteriyor. Bu baglanti noktasini bulmanin bir kolay yolunu buldum. Bu baglanti noktasini 3 tane kablo girmis olacak. 1 tanesi senin ekleyecegin kablo(resimde CE18C), digeri(CE18B) motor sogutma suyu seviyesinin musurunden geliyor, bir digeri(CE18D) ise debriyaj pedalindaki sensorun 2 numarali yerinden cikan kablo. Iste bu noktada sen debriyaj pedalinin sensorunden yola cikarak BSI'ya kadar takip edebilirsin, zaten yakinlar. Muhtemelen ek yerini goreceksindir diye dusunuyorum. Umarim yeterince aciklayici oluyordur. Kolay gelsin. Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 10:45 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
tşk ederim çok bu şemalardan yola çıkarak tesisatı çok iyi inceleyerek yapmaya çaışacagım müsait zamanımda çok saol
sonuçtan seni haberdar ederim
|
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 07:04 |
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
birde motor beynindeki takılacak yerin şemasınıda ekleyebilirmisin
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Mantikli ama ben yine de yerinde olsam o ek yerini bulurdum. Sonra yine cekeceksem debriyaj sensorunden cekerdim kabloyu. Mantik olarak bakarsan, buyuk ihtimalle debriyaj sensorune, su seviyesi musurune, fren musurune giden bu ortak kablo uzerinde surekli sinyal var. Onemli olan sensorlerden donus yolu ki hepsi ayri ayri zaten. Bu arada, kablo uzerinde dijital sinyal olacagi icin, sinyalde azalmayi engellemek icin baglantiyi guzel yapman gerekir. O yuzden ek yeri en ideal nokta. Direk olarak BSI'ya baglama.
Kullandigim yazilimda boyle bir bilgi vermiyor. BSI ile ilgili en ince ayrintiya kadar var ama ECU hakkinda yok. Arastiriyorum. Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 07:13 |
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
günaydın kardeşim bsi ye giden kablonun ek yeri var orayı buldum balantıya başlamadan önce ecu ya girişi yapacagım soketi inceledim o baglantı noktasını bulduktan sonra bu iş tamamdır |
||||
|
||||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
ecu yu inceledim fakat her hangi bişe yazmıyor uzeinde
|
||||
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Cok iyi. Fotografini cekebilir misin oranin? Kayitlara gecsin boylelikle. Sabahtan beri bende EDC16C34 baglantisini ariyorum ama henuz pek birsey bulamadim. Bulacagiz Düzenleyen koliva - 07 Ekim 2011 Saat 10:54 |
||||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 45678 9> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |