Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.6 benzinli 110 hp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.6 benzinli 110 hp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hasansinayan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.6 benzinli 110 hp
    Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 13:34
Arkadaşlar forumu arttırdım hatta google aradım ama göremedim .Sormak istediğim hava filtresi ile ilgili bir soru var aracımdahava filtresinin siyah dış kutusunun alttarfında 10 cm lik oval bir boşluk var.Yani oradan bakınca içerideki filtre gözüküyor.Burada bir kapakmı olması gerekiyor.Aynı genişlikten ona benzer birde radyatörün yanında var yoksa buradan oraya bir hortum veya boru tarzı bişeymi bağlıydı  arada bir apartmı vardı .ben bunalrı temin edemessem elimde  1 adet performans hava filtresi var bunu taksam yakıtımı ne kadar etkiler.Örn: 100 km normal filtre ile 50 lt performans filtresi ile 70 lt midir.Fİltre bu kırmızı hertarfı açık huni gibi olanlardan.
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+)

Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 13:40
gaz kelebegıne baglı bı hortum olması lazım bıde asagıya dogru bı hortum ıner hava fıltresının asagısından 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 13:46
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:00
Tamam bilmiyordum uyguladım şimdi konu açtım.
A Rh(+)

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:16
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

gaz kelebegıne baglı bı hortum olması lazım bıde asagıya dogru bı hortum ıner hava fıltresının asagısından 

Resim olarak görebilsem yada kafamda canlandırabilsem .işin ilginci bi pejo servisine gösterdim baktı baktı baktı durdu bişey diyemedi herhalde oda yeni benim gibi :) Olmadı bi pejo 307 bulup kaputu  açtırıcam adam abi 2dk bi bakabilirmiyim :p
A Rh(+)

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:20
Hafta sonu olacak büyük ankara toplantımıza katılın istemediğiniz kadar 307 var :D
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:22
Bir resim cekip buraya koyabilirseniz guzel olur.

Düzenleyen koliva - 22 Eylül 2011 Saat 14:23
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:26
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bende tam şimdi ona kalkıyordum en iyisi resim eklemek.
A Rh(+)

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:41
hasan bey hava filtresinin kutusunun altından bakınca içinin gözüktüğünü ve bu deliği kapak ile kapatmayı düşünmeyin.

hava filtre sistemi ressimdeki gibidir,

sırası ile ön panjurdan "8" numaralı parçadan hava içeri girer ve radyatörün kenarından farın altından dolaşarak "7" numaralı parçadan geçiyor, daha sonra sizin bahsettiğiniz "1" numaralı parçanın delik dediğiniz alt kızmı "7" numara ile bağlandığı için hava oradan "1" numaraya giriyor. İçindeki filtreden havadaki toz vs süzülerek temizlenen hava "4" numaralı parçaya oradan da motora giriyor.

şimdi merak ediyorum. filtrenin altında bulunan deliğin geçdiği ressimdeki "7" numaralı parça sizde yokmu?

açık hava filtresi taktırdığınızda ise yakıt artmaz aksine düşer. çünkü açık hava filtreleri orjinal filtreye göre daha iyi ve temiz hava çekerek motorda daha iyi yanma sağlar. Bu yüzden performans artar ve arttığı için gaza daha az basarız. bu sebeple yakıt düşer. Ama açık hava filtresi ötsün diye gaza basarsanız araç sürekli yüksek devirde çalıştığı için yakıt artar, zaten gaza basınca filtre olmasada artar bir fark yok yani kullanıma bağlı diyebiliriz.

kısacası açık hava filtresi takmadan önce nasıl kullanıyorsanız filtre taktıkdan sonrada aynı kullanırsanız yakıt değişmez hatta düşebilir bile. 
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:42

koliva yaşlandın artık hehe (:
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:48
Fİltre

Fİltrenin ALt Kısmı

Radyatörün sol alt köşe (Araba duruş yönüne göre) tarafında bulunan delik aşağı yukarı Filtre altındaki ile aynı.

Resimler bu kadar anlatabildiysem ne mutlu :) yani bana sanki iki delik arasında bu filtre borusu gibi  bir boru daha varmış gibi geldi.Mantığını    bilmiyorum ama.
A Rh(+)

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:54
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

hasan bey hava filtresinin kutusunun altından bakınca içinin gözüktüğünü ve bu deliği kapak ile kapatmayı düşünmeyin.

hava filtre sistemi ressimdeki gibidir,

sırası ile ön panjurdan "8" numaralı parçadan hava içeri girer ve radyatörün kenarından farın altından dolaşarak "7" numaralı parçadan geçiyor, daha sonra sizin bahsettiğiniz "1" numaralı parçanın delik dediğiniz alt kızmı "7" numara ile bağlandığı için hava oradan "1" numaraya giriyor. İçindeki filtreden havadaki toz vs süzülerek temizlenen hava "4" numaralı parçaya oradan da motora giriyor.

şimdi merak ediyorum. filtrenin altında bulunan deliğin geçdiği ressimdeki "7" numaralı parça sizde yokmu?

açık hava filtresi taktırdığınızda ise yakıt artmaz aksine düşer. çünkü açık hava filtreleri orjinal filtreye göre daha iyi ve temiz hava çekerek motorda daha iyi yanma sağlar. Bu yüzden performans artar ve arttığı için gaza daha az basarız. bu sebeple yakıt düşer. Ama açık hava filtresi ötsün diye gaza basarsanız araç sürekli yüksek devirde çalıştığı için yakıt artar, zaten gaza basınca filtre olmasada artar bir fark yok yani kullanıma bağlı diyebiliriz.

kısacası açık hava filtresi takmadan önce nasıl kullanıyorsanız filtre taktıkdan sonrada aynı kullanırsanız yakıt değişmez hatta düşebilir bile. 

Tamam işte bu çok net çok teşekkür ederim mantığım doğruyöuş ama dediğiniz gibi bende o 7 nolu parça yok:Doğru bildiklerimiz hep yalan oldu bizim aklımıza performans deyince hemen yakıt artışı geliyor  tabi :) ozaman hiç uğraşmadan diğer hava filtresini takayım.O parçaya daa artık denk gelirsek alırız kimsede yoktur şimdi o parça.Çok teşekkür ederim cevabınız için bu arada.
A Rh(+)

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:03
parça sponsorumuz şahin peugeot murat abide var, benimde 7 numaralı parçanın araca sabitlenen tarafındaki tırnak kırık  araştırmıştım 65 TL + KDV (:

ayrıca diğer filtreyi takacaksanız mutlaka filtrenin soğuk hava çekmesini sağlayın, motorda en iyi yanma soğuk havada gerçekleşir (Cem abiye saygılar). eğer motorun yanına radyatörün arkasına vs koyarsan sıcak havayı çekecektir bu sebeple performans düşecektir.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:04
Orjinalini yazan: hasansinayan hasansinayan Yazdı:

Tamam işte bu çok net çok teşekkür ederim mantığım doğruyöuş ama dediğiniz gibi bende o 7 nolu parça yok:Doğru bildiklerimiz hep yalan oldu bizim aklımıza performans deyince hemen yakıt artışı geliyor  tabi :) ozaman hiç uğraşmadan diğer hava filtresini takayım.O parçaya daa artık denk gelirsek alırız kimsede yoktur şimdi o parça.Çok teşekkür ederim cevabınız için bu arada.

anlaşılan sizde o parça yoksa araç filtre radyatörün arkasında olduğu için oradaki sıcak havayı olduğu gibi çekiyor. bu yüzden aracınız iyi çekmiyordur hatta yakıtıda yüksek olabilir.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:07
Cevabı görmemişim :)

Düzenleyen hasansinayan - 22 Eylül 2011 Saat 15:09
A Rh(+)

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:13

koliva yaşlandın artık hehe (:

Sensin yasli Dil Çıkarma

Aciklaman sahane. Dogru yolda gidiyorsun Geek
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:14
birde farkettim ki aracınızda motorun altında muhafaza yok, onu derhal taktırmalısınız. 307 lerin önü alçaktır çabuk sürter eğer karteri delerseniz çok masraf açar. bir an önce karter koruma alıp taktırmanızı tavsiye ederim.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:45

birde farkettim ki aracınızda motorun altında muhafaza yok, onu derhal taktırmalısınız. 307 lerin önü alçaktır çabuk sürter eğer karteri delerseniz çok masraf açar. bir an önce karter koruma alıp taktırmanızı tavsiye ederim.

Benimkinde de yok ama tabi buranin sartlari ile Turkiye sartlari bir degil Gülme
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:58

Benimkinde de yok ama tabi buranin sartlari ile Turkiye sartlari bir degil Gülme

Çok ayıp çok ayıp Dil Çıkarma
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 16:16
Hımm teşekkür ederim o korumayı da taktirayim masraflar çoğalıyor. :)Hadi hayırlısı bakalım
A Rh(+)

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 17367 7 konfor
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 262 7 Saramago
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 1088 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 573 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 402 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1025 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6387 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2215 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1198 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7551 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1219 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1392 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3822 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 6039 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 507 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1594 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5051 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40712 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 904 0 barisF
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Onlinewolf 4
Saramago 4
konfor 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English