![]() |
|
peugeot 307 ikaz lambaları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||||||||||||||||||||||||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2010 Saat 23:18 |
||||||||||||||||||||||||||
arkadaslar peugeot 307 de adını bilmediğim bir ikaz lambası yanıyor ve ekranda stop yanıp sönüyor. söz konusu ikaz lambası alt alta dalgalı iki çubuk ve üstünde kapaklı bir kutu biliyorsanız yardım edin lütfen mazotta su varlığı uyarı lambasına benzettim ben.
|
|||||||||||||||||||||||||||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
![]() |
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kullanma klavuzundan bakabilirsin, hem sitede var hem de www.peugeot.com.tr adresinde. Geçmiş olsun..
|
En iyisi senin olandır
|
![]() |
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
teşekkürler...
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
![]() |
araknit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadasim gecmis olsun öcelikle... antifirizin bitmis olmalidir surekli STOP yazisi yanip sönüyorsa suyunu kontrol et
|
![]() |
sirri99 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Kağıthane/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
aynı modelde aynı sorunu yaşıyorum. sorun kesin antifirizde midir acaba? benim arabam özellikle motor zorlandığı zaman yapıyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
|
![]() |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
sirri99 biz de forum kurallarını yerine getirirsen seviniriz.
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
![]() |
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Aracın suyu bitmiş kardeş dikkat et.
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
![]() |
hasan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2010 Konum: BURSA/Gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
su ikaz lambası suyuna bakı ver
|
2005 Peugeot
307 1,6 hdi xs 110 ps (A rh+) 545 449 00 77 |
![]() |
sirri99 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Kağıthane/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar biraz cahilim kusura bakmayın. o yüzden burdan sormak istiyorum. antifriz mi su mu eklemem gerekiyor? eğer antifriz ekleyeceksem hangi marka eklemem gerekiyor. bir de bunları tam olarak nasıl ekleyeceğim? yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler...
|
![]() |
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
antifirizli su ekle. hatta bazıları su yerine sadece antifriz koyuyorlar diye duymuştum. Bence marka önemli değil. ilk önce forum kuralları gereği kendini tanıtan bir başlık açmalısın. daha sonra profil bilgilerini eksiksiz doldurmalısın en sonra imza kısmına aracın marka model nonanım motor hacmici yazmalısın. mesela aracının ne olduğunu bilmediğim için suyu nerden ekleyeceğini söyleyemiyorum |
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
![]() |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sadece antifiriz nasil koyuyorlarmis merak ettim. Eger oyleyse burada yapilan muhtemelen bilgisizlikten ve duz mantik yurutmekten kaynaklanan buyuk bir yanlislik var. Biraz aciklamaya calisayim. Antifiriz dedigimiz madde etilen glikoldur(ethylene glycol). Bu madde kimyevi yapisindan dolayi donmaya karsi dayaniklidir. Bunun benzer birde dietilen glikol vardir ki ayni ozelligi gosterir. Bu madde de silecek suyu olarak kullanilir. Araclarimiza saf antifiriz aldigimizda icerisine su katmamiz gerekir. Bunun nedeni ise etilen glikol molekulleri ile su molekulleri ile bir araya geldiginde olusan bilesimin kati bir kristal yapiya donusmesidir. Bu yapinin olusmasi da bu bilesigin donma noktasini asagiya ceker. Bu arada saf antifirizin donma seviyesi -12 derecedir. Asagidaki tabloya baktigimizda, ne kadar su eklersek, bilesigimizin hangi donma noktasina sahip oldugunu gorebiliriz. Gorulecegi gibi %70 antifiriz, %30 su karisimi en dusuk donma noktasini verir(-51 derece). Ulkemizde -20 derece alti soguk pek olmadigindan dolayi genellikle %50 antifiriz, %50 su karisimi yapilir.
|
![]() |
öncelikle sorun suyunun bitmesiymiş. teşekkür ederim cevap veren herkese. ben antifriz koymadım. sadece su koydum. acaba bir sorun olur mu? ayrıca kendimi tanıtan başlığı dün ikinci mesajımdan önce açmıştım. yine de uyaran arkadaşlara teşekkür ederim. gerçekten buradan öğreneceğim çok şey var sanırım... :)
|
307 XT 1.4 HDI (ŞEYTAN KIRMIZI)
Galatasaraylılık bir din gibi bir mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Bunun için Galatasaray'ı tercih eder, Galatasaraylılığımla övünürüm. METİN OKTAY |
![]() |
Konum kısmında bulunduğun il yazmadığı için kışın soğuk derecesini bilmiyorum ama ortalama duruma göre bir miktar antifriz bulundurman gereklidir. Hem kireçlenmeyi önler hem de soğuk havada suyun donma derecesini düşürür.
|
![]() |
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mesela istanbul şartlarında bir depo da deponn 5 de 1 ı kdr koyuyorz zatn full antıfrz dolsursanz kokudan duramassnz ozellıkle sıcak havalarda :) camları yıkadıgınızda
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
![]() |
Yazın antifirizin bir önemi olmaz su olsada olur ama kışın en az yüzde 30u antifiriz olmalı istanbul şartlarında
|
![]() |
çok teşekkür ederim. antifriz ekleyeceğiz demek ki bir miktar.
|
307 XT 1.4 HDI (ŞEYTAN KIRMIZI)
Galatasaraylılık bir din gibi bir mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Bunun için Galatasaray'ı tercih eder, Galatasaraylılığımla övünürüm. METİN OKTAY |
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |