![]() |
|
106 Açık Hava Filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 Saat 22:51 |
Orjinal hava filtresiyle kullanmak istediğim için yeni aldığım quiksilver'ımdan açık hava filtresini söktürdüm. Kaliteli bir şeye benziyor. Üstündeki kapakta 106 vs yazıyor hatta. Fotoğraflarını yarın koyacağım. Aşağı yukarı ne kadar eder? O filtrelerin ederi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim bu konuda pek bir bilgi sahibi değilim.
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
30 40 tl den 200 300 tl ye kadar değişir markası aparatları varsa resimleri koydugunda daha detaylı bil vermeye çalışırız
|
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
bahsettıgın sey eger tahmın ettıgım sey ıse sıfırı 160 lıra olan orjınal dıye satılan 106 gtiların hava flıtre sıstemı ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
Düzenleyen Alicangulpinar - 26 Ağustos 2011 Saat 21:30 |
|
![]() |
|
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
evet 106 air intake kit pahalı bi malzeme 150-160 tl
|
|
2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı
26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında |
|
![]() |
|
Neden söktün bu kiti anlam veremedim. Normal devrinde kullanırsa yakıt tüketimini azalttığı bile söyleniyor.
|
|
![]() |
|
Bana da aldığım çocuk daha fazla yaktırıyor dedi :S audi'de mekanikçi diye ona güvendim. açık hava filtresi hakkında ağzı olan konuşuyor anlamadım ki ben de. Kimi diyor motora zararlı kimi diyor yağmurlu havada takma yok öyle yok böyle. Gerçekten bilen birini dinlemek isterim :( ona göre elden çıkarır ya da yeniden takarım.
Düzenleyen Alicangulpinar - 27 Ağustos 2011 Saat 00:02 |
|
![]() |
|
Millet sesi duymak için basıyor, öyle olunca da araç fazla yakıyor tabi. Normal kullanımda azalttığını söylüyor kullananlar.
|
|
![]() |
|
O zaman taktırırım yeniden ya :S bilmediğim için hata yaptım o zaman. Ben zaten gaza abanan biri değilim hız meraklısı da değilim. Motora bir zararı var mı peki yağmur kar çamurda ?
|
|
![]() |
|
yakıt konusunda fikirlerimi söylemek isterim ... açık hava filtresi ve abart egzozlarda ses almak için 3000 devir üstüne çıkarlar hep .... dolayısıyle ses şoförü cezbettikçe hep 3000 devir üstü gidilir ister istemez.. buda hangi araç olursa olsun aracın fazla yakıt harcamasına neden olur....
ayrıca açık hava filtrelerini kesinlikle radyatörün arkasına bakmayacak yani motor sıcağını çekmeyecek şekilde uygulanması gerekir... açık hava filtresinin sürekli temiz tutulması gerekir.. kapalı kutuda olmadığından çabuk tozlanır...bunuda açık hava filtresini söküp dikkatli bir şekilde hava tutulmasıyla yapabilirsiniz... bendeki nacizane bilgiler bunlar... bu konuya cecoli yorum katarsa sevinirim... şu an açık hava filtresi kullanıyor... mutlaka takip altına almıştır .. deneyimlerini ... ondan dinlersen daha güzel bilgi almış olursun sevgili dostum ... |
|
![]() |
|
Bu kit olduğu için, normal açık filtreden daha avantajlı. Konumu belli zaten direk kaputla tamponun arasına takıldığı için soğuk hava alıyor. Bende şuan nakit olsa direk bu kitlerden alır takarım.
Yağmurda çamurda bir sıkıntı olmaz ama için rahat etmeyecekse kışın normal filtreye dönersin.
|
|
![]() |
|
peki teşekkür ederim. Kendim takabileceğimi sanmıyorum kime taktırsam daha iyi olur ? oto aksesuarcılarda bu tarz şeyler satılıp takılıyor onlar anlar mı yoksa özel servise mi gitmeli?
|
|
![]() |
|
Ersın selamlar kardesım
![]() Bu acık fıltre ısınde bende nacızane kullanıyorum. Hemde benım kullandıgım deneme ıcın almıs oldugum ucuz bır fıltre ve sendekı gıbı bu sekılde bır kıt degıl. Basıt bır fıltre sadece...
Sendekı "cold aır ıntake kıt" dedıgımız profesyonel bır uygulamadır.
Gaza basmazsan yakıtında bır etkı gormezsın. Basarsan zaten orjınal fıltrede olsa yakacak...
Kısında oraya su gelıp gelmedıgıne bır bakmak gerek. Egerkı gelıyorsa fıltrenın ıslanıp donma ıhtımalıne karsı sokup orjınal kullanabılırsın.
Tozu tutma basarımından bahsedecek olursak orjınal fıltre kadar basarılı olmayacakları bıraz asıkardır. Gercı bu durum bıraz kalıteylede alakalı ama cok hassas bır dusunce yanı. Ona bakacak olursak orjınal kabınlerın ıcınede her zaman orjınal fıltremı takıyoruz ??? hayır... veya bazı parcacılardan aldıgınız fıltreler orjınal mı ??? hayır...
|
|
![]() |
|
Cem abiye bir alkışşş
![]() |
|
![]() |
|
değerli yorumun için teşekkür ederiz ..cecoli ...umarım alican kardeşimize yardımcı olmuşuzdur...
|
|
![]() |
|
Evet şimdi hava durumu ![]() ersin abi aynı televizyondaki spikerler gibi konuşmuşun
![]() Düzenleyen berkekk - 27 Ağustos 2011 Saat 00:25 |
|
![]() |
|
kimseye saygıda kusur etmeyelim dimi :)) dikkat etmek lazım konuşmalarımıza... geçenlerdeki emrahın bir harf hatası nelere gitmişti :)) o yüden ben çok dikkat edeceğim bundan sonra ...
|
|
![]() |
|
aynen abi
![]() |
|
![]() |
|
Ama ben en basından ısı cozmustum hatırlarsan
![]() r harfı yanlıslıkla b olmus dedım
![]() |
|
![]() |
|
Herkese teşekkür ederim. Satmaktan vazgeçtim. Fırsat bulur bulmaz taktıracağım hatta.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |