![]() |
|
arkadaşlar klima alacağım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 20:20 |
http://www.darty.com.tr/e_commerce/Klima/BAYMAK/18-CHS-ELITE-R410A-IC-UNITE-p-43628-c-89.htm
bun klima hakkında yorum yapacak yok mu?
|
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marka olarak bilmem de enerji sınıfına dikkat etmek lazım. Bizde bir klima var deli gibi elektrik harcıyor. A sınıfı almak lazım.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
abi sen iklimsaya git en iyisi
![]() |
|
![]() |
|
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
arkadaşlar BTU programını kurdum hesapladım 9000 btu çıkıyor ama bana yanlış gibime geldi. oda 4x5 boyutunda 2.5m yükseklik akşam üzeri güneş görüyor. yaşadığım yer osmaniye yani çok fazla sıcak oluyor. ortalama 5 saat falan çalışacak. 18000 btu luk bana fazlamı gelir sizce? |
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
bak ben de tam ondan diyecektim
![]() ![]() |
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
birde COP ve EER değerlerini mutlaka alacağın cihazda sorgula, çoğu firma bu değerleri yazmaz bunlar klimaların ısıtma ve soğutmadaki etkilerini tarif eder. Bir ünitenin
üretimi için gereken elektrik girişine oranla bir ünitenin sağladığı
ısıtma ve soğutma orantısını gösterirler. Böylece eğer bir klima 1kW'lık
bir elektrik girişinden 5kW'lık ısı elde ederse COP değeri 5.0'dır.
Benzer bir şekilde eğer bir klima 1kW'lık bir elektrik
girişinden 5kW'lıksoğutma elde ederse EER değeri de 5.0'dır. COP ve EER
ne kadar yüksek olursa cihaz daha çok enerji tasarrufu sağlar.
Eğer sen firmaya COP ve EER değerlerini sorarsan satıcıyı bile şaşırtabilirsin, ki bunları çoğu satıcı göz ardı ediyor. kolay gelsin. |
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
He, Sana dedim.
![]() |
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
bana mı dedin birader
![]() ![]() |
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Teşekkürler. Ben de iki ay kadar önce taktırdım. Çok araştırma yapmıştım. Faydalı olursa ne mutlu bana.
|
|
(B Rh+) |
|
![]() |
|
bilgi böyle verilir
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Öncelikle neye ihtiyacın olduğunu belirlemelisin.
-Klimayı hem ısınmak hem serinlemek için mi yoksa sadece serinlemek için mi kullanacaksın? -Klimanın montajının yapılacağı oda kaç metrekare? -Isı yalıtımı nasıl? -Ortalama olarak günde kaç saat çalışacak? Bu soruların yanıtlarına bağlı olarak; -Hem ısınma hem serinleme amaçlı kullanacaksan klimayı ve günün büyük bölümünde açık kalacaksa birazcık paraya kıyıp inverter özelikli iyi bir cihaz alman gerekir ki elektrik sarfiyatın makul düzeyde olsun. İnverter özellikli cizhazların dış ünitesi dur-kalk yapmaz. Deviri ihtiyaca göre ayarlayarak sürekli çalışır. Normal klimalar, oda sıcaklığı istenilen dereceye geldiğinde durur, bir süre sonra tekrar çalışır ve en çok elektrik sarfiyatı da bu dur-kalklar sırasında olur. Marka önerisi olarak +Daikin, +Mitsubishi Electric (Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy farklı firmalardır), +Toshiba (Kilmaları, Carrier firması tarafından üretiliyor ve bir çok modeli Carrier modelleriyle neredeyse tıpa tıp aynıdır. Carrier ve Toshiba'nın servislerini, servis ağı çok yaygın olan Alarko firması üstlenmiştir) +Carrier +Fujitsu +Baymak -Sadece serinlemek için kullanacaksan ve kısa süreler çalışacaksa, ucuz bulduğun herhangi bir markayı taktırabilirsin. Nasılsa hepsinin en az iki yıl garantisi var. Marka olarak Green'in (sanirim sadece Koçtaş satıyor), fiyatına göre iyi performans sağladığı söyleniyor. Onun dışında Arçelik vs. gibi markalar da işini görebilir. Cihazın kapasitesini de iyi belirlemek gerekir. Odanın metrekaresine, yalıtım özelliklerine ve yaşanılan yerin iklim şartlarına göre ihtiyaç duyulan BTU belirlenir. Bir kilmacıya girip kilima almak istediğini syle ve ücretsiz keşif talep et veya BTU hesabı hakında bilgi almak için burayı inceleyebilirsin: http://www.evofisdekorasyon.com/isitma-sistemleri/klima/klimalarda-btu-nedir-btu-nasil-hesaplanir.html Kolay gelsin. |
|
(B Rh+) |
|
![]() |
|
klimadan pek anlamam ama bizim evde daikin var. kuran adama "abi nerden buldunuz bu çöl klimasını, bu adamı dondurur" demişti. hakkaten de öyleymiş.
|
|
|
|
![]() |
|
Konu hakkında bilgisi olan yok mu?
|
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kombi hakkında olsa fikir verirdim ama klimalar hakkında hıc bı bılgım yok :)
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
arkadaşlar klima almayı düşünüyorum ve şuna karar verdim baymak elite 18000 chs sizce nasıl?
darty
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |