|
"no (TA)" hata kodu ne demek? |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
murat206
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 07:55 |
|
dün akşam araçda giderken yol bilgisayarı ekranında "(TA)" yazısı olduğunu farkettim, daha önceden böle bi yazı hiç çıkmıyordu. Sonra aracı durdurup, tekrar kontağı çalıştırdığımda da çok kısa bi süre ekranda "no (TA)" yazısı çıktı ve sonra normal ekrana geçince de ekranın bir köşesinde (TA) yazısı açık kalmıştı.
Acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
|
||
2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel
(şeytan kırmızısı), KME lpg kit |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
TA=Traffic Announcement yani Trafik Duyurusu demektir.
Radyonun uzerinde TA butonu vardir. Basarak aktif/deaktif edebilirsiniz. |
||
murat206
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ohh ii bari, neyseki kötü bişey değilmiş, ben korktmuştum iş çıkartacak diye :D
Çabuk cevap için çok teşekkürler
|
||
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Rica ederim. Birde RDS var. O tusa basinca da ekranda RDS yazisi gorunur. O da kotu bisey degil yani cikarsa meraklanma diye dedim RDS = Radio Data Systems = Radyo Veri Sistemleri Ornegin, RDS aktif durumda iken bir radyo kanalinda(eger destekliyorsa) calan sarkiyi soyleyen sarkicinin adi ekranda yazilabilir. Ya da herhangi birsey. |
||
murat206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çok Teşekkürler
|
||
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
koliva TA' yıda açıklarmısın. trafik duyurusu derken nasıl yani nedir neyin duyurusu |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ta; radyo,cd ne dinlerseniz dinleyin eğer trafikle ilgili güncel,önemli bir durum söz konusu ise o mesajın dinlenmesini sağlar.Denemedim deneyenler nasıl bir şey olduğunu açıklayabilirler..
Rds; dinlemekte olduğunuz radyo kanalının frekansının değişmesi halinde otomatik olarak o frekansı bulur ve frekans değişse bile siz o radyo kanalını dinlemeye devam edersiniz.Ama pek tavsiye edilmez özellikle frekansın değişkenlik göstermediği durumlarda bu özellik radyo kanalının kesik yayın yapmasına sebep olur.. |
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eger teybinizin TA fonksiyonu aktif ise, hangi kaynaktan dinleme yapiyorsaniz yapin (Cd calar, radyo ...vs) trafik duyurularini duyabilirsiniz. Eger gectiginiz bolgede yayinlanacak bir anons var ise, teybiniz otomatik olarak dinlediginiz seyi keser ve anonsu yayina verir. Turkiye'de ne derece calisiyor bilmiyorum ama burada sık sık dinlenilen muzigi kesiyor ve bildiginiz yollarda hicte nezih olmuyor. |
||
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Genel olarak uzun tünellerin hepsinde vardır bu anonslar. yavaş gidiniz hız limiti../h, tünelin uzunluğu ..km falan filan :))
Düzenleyen gozem - 13 Temmuz 2011 Saat 12:05 |
||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Teybin üzerinde var ama bilmediğimizden kullanmıyoruz. RDS şehirlerarası yolculuklarda çok güzel olur o zaman. |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi rds değilde ta nın uzunyolda daha iyi olacağını düşünüyorum.
bazen tünele girdiğimizde şu tünele hoşgeldiniz kemerinizi takınız vs gibi şeyler söylüyorlardı frekansa girip. geçenlerde yine geçtim bu sefer söylemiyordu demekki TA yı kapamışım.
uzun yolda eğer o bölgede sıkıntı varsa sürücüleri uyarmak için güzel bir sistem. bundan sonra TA açık seyehat edeceğim.
yanlız kafama takılan bişey var. rafyo çalarken frekansa giriyorlar ama cd çalarken girmiyorlar koliva sen her şekilde girildiğinden bahsetmişsin. bazende düşünüyorum yolda giderken kendiliğinden radyoya geçiyor acaba diyorum anons için önce cd den radyoya alıp sonra frekansa girip mi anons yapıyor diye düşündüm.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Evet, her ne dinliyorsan dinle kesilir ve TA devreye girer. TA bitiminde ne dinliyorsan oradan devam eder. Ben bu ozellikleri kapali tutuyorum cunku cok zirt pirt araya giriyor. Zaten kaza, yol yapimi vs. tomtom live(reklam yapmak gibi olmasin ) ile aninda ekraninda oluyor. O yuzden ben kullanmiyorum. |
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi bizde böyle anında görüntü yok sanırım. navigasyon kullanmıyorum ama kazaydı yol yapımıydı haberi olmuyor belkide vardır ben bilmiyordumdur. Ben eski sistem olarak TA' ya devam edeyim.
az önce sorduğuma cevap verirmisin abi. bazen cd den radyoya atlıyor ben hemen cd ye alıyordum. TA cd yi durdurup damı anons yapıyor yoksa radyoya alıp damı anons yapıyor onu merak ettim.
|
||
||
Saleeh
2. Vites 27 - Ağustos - 1987 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 427 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dolmabahçe - bomonti tüneline girerken radyo açıktı. Tünele girdikten sonra radyo yayını kesilip ibb trafik çıktı ve bu anonslar çıkmaya başladı. Güzel bir olaymış beğendim :)
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Dedim ya hangi kaynaktan olursa olsun keser ve anonsu yapar sonra kesilen kaynaktan aynen devam edilir. Yani bu Cd de olabilir radyo da farketmez. |
||
41as206
1. Vites 10 - Aralık - 1989 Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2011 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evet bnm basıma geldii mesala tunele gırerkenn cd calıyodu bırden radyoya gectıı tunel hakında hız bılgısı verdı tunelı cıktım kendısı dırek cd ye gecdıı kaldıgı yerden devam ettı
|
||
2010 peugeot 206 sedan 1.4 benzin tel 05395925826
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teşekkür ederim.
koliva merak ettiğim buydu işte. radyoya geçip mi anons ediyor yoksa radyoya geçmeden mi giriyor diye sormaya çalışıyordum işte sana :D
öğredim şimdi. yani bundan sonra kendiliğinden cd den radyoya geçerse hiç ellemicem bakalım ne olcak.
|
||
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sanirim bilmek istedigin aslinda su. Trafik duyurulari servisi radyo kanali uzerinden yapilir. Pioneer'den alintidir: The Traffic Announcement (TA) feature lets you receive traffic announcements automatically, no matter what source you are listening to. |
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evet koliva abi. merak ettiğim "cdyi pause yapıp mı anons ediyor yoksa cdyi durdurup radyoyu açıp mı anons yapıyor" du.
iyice anladım teşekkür ediyorum.
|
||
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |