![]() |
|
şanzıman yağı ile ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:50 |
|
selam arkadaşlar benim aracın baskı balata 1 ay önce değişti vites geçişleri ile ilgili problemim vardı, ustayı aradım şansıman yağı ne marka koydun dedim, total 80-90 koydum dedi, benim bildiğim 70 olması gerekiyormuş, değiştirmeme gerek varmı sizce
|
||
peugeot 307 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
service box dan baktım da orada 75W80W-EZL848-2Litre yazıyor "BE4 L MEKANİK VİTES KUTUSU" için
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
Arkadaşlar bende en son servise gittiğim zaman şanzıman yağı değişirmi dedim vites geçişleri zorlanmaya başlamıştı bende de onlar komple debriyaj değişeceği zaman olur dedi değişirmi şanzıman yağı normalde de ki??????????? |
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
ya bu şanzuman yagı ne surede degısır bellı bır zamanı varmı otomatık vıtesler manuel vıteslerde farklı zamanlardamı degısıyor
|
||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Vallahi ben bu Peugeot nun politikasını anlamadım.otomatik şanzımanı Alman tabanlı.Alman araçlarının %70 i 45.000 km de bir yağı değiştirilir ama Peugeot ömürlük diyor.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
sildim Düzenleyen kankam_743 - 24 Mayıs 2011 Saat 04:11 |
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar bilgisi olan paylaşsın bilgilenelim düz viteslerin ki hangi aralıklarda ve hangi marka
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Kullanma klavuzlarında çizgi olarak gösteriyor.Yani değişmez.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Metin yazmış ustacım.KM bazında 50 bin normaldir.75-80 sızıntı olmadığı sürece özellik kaybeden bir yağ değildir yapısı itibarıyla. service box dan baktım da orada 75W80W-EZL848-2Litre yazıyor "BE4 L MEKANİK VİTES KUTUSU" için |
||
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
bozulsunda geri gelsin diye uğraşıyorlar diye düşünüyor insan , 60bin km . değişmeli.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Allah yapısı bozuluyor, kaldı ki bunlar kul yapısı. En kötü ihtimalde debriyaj baskı balata değiştirirken değiştirilmeli. Altı ayda bir seviye kontrolü yapılmalı, 100.000 km kalmadan değiştirilmelidir. Bu söyledğim manuel (Türkçesi aklıma gelmedi) vitesler için. Ben önceki aracımda (1999 model 1.4 103.000 km Palio) 72.000 km de dğiştirdim. Çok faydasını gördüm. Hem vites geçişlerine hem de yakıtta. Şimdiki aracımı 172.000 km aldım. Yine değiştireceğim ama bu sefer baskı balata ile beraber.
|
||
![]() |
||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
benim şanzıman yağını boşalltığında pekmez gibi çıktı, yağ özelliğini kaybetmiş gibiydi
|
||
peugeot 307 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
|
bende sanzuman yagımı degıstırdım. degıstırmeklede ıyı etmısım. eskısıne nazaran daha rahat gecısler elde ettım.
2 LT Esso 75W-80 koydum
|
||
![]() |
||
|
ewet servis değişmez desede ben değiştim ve çok faydasını gördüm. Hatta katkılı bor atan bi arkadaşım var mükemmel dedi bilgilerinize.
|
||
![]() |
||
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
|
nasil bir yag koymaliyiz sanzimana,benzinli 2.0 gti 206 icin nasil koyulmali acaba
|
||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
||
![]() |
||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
|
arkadaşlar 19 mayıs günü samsunda peugeot servisine şanzuman yağ değişimi için gittim..Araçta zaman zaman küt diye ses olduğunu ve b u yüzden şanzuman yağının değişmesini istedim.Oradaki ustalar bana Şanzuman yağının değişmediğini ömürlük olduğunu söylediler..Bende kendilerine yaptığım araştırmalarda değişimi yapılan bir sürü araç olduğunu ve de ısrarla değişim yapılmasını söyledim.Aracı lifte kaldıralım bi bakalım kaçırma varmı diye ..ARaccı lifte kaldırıpaltına baktılar tertemiz..O zaman test sürüşüne çıkalım dediler ve aracı alıp teste çıktılar..Testen sonra vitesde hiç bir sıkıntının olmadığını gayet iyi olduğunu söylediler.Bende zaman zaman geri vitese geçerken P konumundan çıkmadığının söyledim Fren pedalının üzerindeki müşürü değiştirdiler.İlgi alaka gayet iyiydei lakin şanzuman yağını adamlara değiştirtemedim...Bide unutmadan iiyi pazarlık yaparsan baya indirim yapıyorlar.
|
||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||
![]() |
||
|
aracın teknık kıtapcıgından da bakabılırsın. benımkı ıcın yukarıda yazdıgım sekılde 75W-80 yag verıyorkı muhtemelen senınkıde aynı olabılır. esso, mobıl veya total koyabılırsın.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |