Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lpg taktırdım,,ilginç bir sorunla karşı karşıyayım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lpg taktırdım,,ilginç bir sorunla karşı karşıyayım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lpg taktırdım,,ilginç bir sorunla karşı karşıyayım
    Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:30
Arkadaşlar 2gün önce araca Atiker marka lpg taktırdım... Dün uzun yol yaptım.. Sorunum şu;  Giderken benzin ibrem full depoya yakındı lpg ile birlikte benzin ibreside düşmeye başladı.. Çeyrek depoya kadar indi ama lpg de bitti...

DAha sonra 20 lira benzin attım depo full gösterdi.. Ama tekrar inmeye başladı.. Nedir sorun :))

Birde Airbag fault hatası arıyorum arada kafasına göre.. Bazen ışık 1saat yanıyor.. bazen 3 saat boyunca yanmıyor.. Arada hata veriyo peşine kapanıyor ... Var mıdır sebebini bilen...

Çok şey sordum sabah sabah ya :))

Şimdiden tşekkürler
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:44
Orjinalini yazan: basistburak basistburak Yazdı:

Arkadaşlar 2gün önce araca Atiker marka lpg taktırdım... Dün uzun yol yaptım.. Sorunum şu;  Giderken benzin ibrem full depoya yakındı lpg ile birlikte benzin ibreside düşmeye başladı.. Çeyrek depoya kadar indi ama lpg de bitti...

DAha sonra 20 lira benzin attım depo full gösterdi.. Ama tekrar inmeye başladı.. Nedir sorun :))

Birde Airbag fault hatası arıyorum arada kafasına göre.. Bazen ışık 1saat yanıyor.. bazen 3 saat boyunca yanmıyor.. Arada hata veriyo peşine kapanıyor ... Var mıdır sebebini bilen...

Çok şey sordum sabah sabah ya :))

Şimdiden tşekkürler

burak öncelikle sormak istiyorum konu açmadan önce bu sorunları hiç forumda araştırdın mı?

şuanda sana benzin ibresinin düşmesi ile ilgili 3 tane konu bulabilirim. Bunu sende yapabilirsin.

Lütfen konu açmadan önce araştırınız forumda kirlilik oluşturuyor.

benzin ibresi beyine bağlı olduğu için düşüyor, depodaki şamandra benzin aldığın zaman "en az 7 litre" depodaki değişikliği bir kereye mahsuz ölçüp beyine iletiyor. daha sonra beyin gaza basma şekline gittiğin yol mesafesine vs yakıt tüketimini hesaplayarak benzin ibresini düşürmeye başlıyor. Sende lpg de gittiğin için araç benzinde gittiğini sanarak ibre düşmeye devam ediyor.

airbag konusuna gelincede, büyük ihtimal direksiyondaki airbag kablolarında oksitlenme olduğu için yapıyordur. özel spreyleri var sıkarsın biter.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
nteker Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nteker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:51
Arkadaşım LPG'li peugeot araçların hepsinde senin yaşadığın benzin gösterge sorunu vardır. Bunun nedenide benzin göstergenin yol bilgisayarına bağlı olarak değişmesidir. Tekerler döndükçe yol bilgisayarı yol gidiyoruz diye benzin göstergeni düşürür. Bunu halletmenin bir kaç yolu olduğu söyleniyor;

1) BRC'nin takmış olduğu PSA modül diye bir sistem
2) Yarım deponun üstünde benzin olursa kontağı açıp kapattığında benzin göstergeniz yerine gelir(ki senin söylediklerinden bunun işlemediği anlaşılıyor en azından sende)
3) Bir de arkadaşın şu bölümde bizlerle paylaştığı bir yazı var onada bak.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&KW=diren%E7&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:58
sağolun.. Haklısınız  Metin bey.. Cep telefonundan girdiğim için biraz kolaya kaçtım açıkcası.. Pardon...
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:59
Kontağı açıp kapayınca yerine gelir derken.. az önce ustayı aradım o da öyle söyledi.. Ama bunun süresi nedir hmen açıp kapatınca ya da 10 dk bekledim gelmedi..
Yukarı Dön
nteker Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nteker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 09:12
Süre olarak bir bilgim yok.
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 11:36
ben şimdi bakıcağım bir dğeişiklik olmuş mu.. öğleden sonra yazarım bilgileri...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 11:43
LPG olayını bilmem, Airbag fault için aracının Planet2000'e girilip, arıza kodunun silinmesi gerekiyor. 
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 11:52
Ya kafasına göre alarm veriyor sonra susuyor 2saat gidiyorum bişey yok tekrar veriyor.. Bazen sadece ışık yanıyor alarm vermiyor.. Bazen 2saat boyunca hiç sönmüyor.. 

Nasıl oluyor o olay masrfalı bir iş mi ??
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 12:16

uzun yoluda var pahalı yoluda var. secımı sana kalmıss :))  sonuc olarak 2 sıstemde de kontagı kapatıp acınca dogruyu gosterıyor...

onun harıcınde lpg dekı yakıt tuketımın nedır? herhangı bır sıkayetın varmı sımdıye kadar? arıza ısıgı yandımı? bırde hangı kıtı taktırdın? fast mı yoksa safe fast mı? bılemıyorsan lpg ecu sunun ustune bak yazar...

arac bılgılerını motor model lpg vs ımzana yazarsan ıyı olur

Düzenleyen CeCoLi - 18 Nisan 2011 Saat 12:18
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 12:29

Ya kafasına göre alarm veriyor sonra susuyor 2saat gidiyorum bişey yok tekrar veriyor.. Bazen sadece ışık yanıyor alarm vermiyor.. Bazen 2saat boyunca hiç sönmüyor.. 

Nasıl oluyor o olay masrfalı bir iş mi ??
Tanıdık servis varsa bedava da yaparlar. Normalde 20TL falan alırlar.
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 13:13
HAngi kit bilmiyorum.. Yakıt olayına gelince şöyle söylim haftasonu toplam 1200 km yol yaptım (git gel aynı yol)  600 km'sini tüpüm yokken yaptım ve 140 lira yaktı.. Dönüşü tüple yaptım 95 tl civarı yaktı

Onun dışında bir problemim yok. ŞİMDİLİK..
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 14:06

HAngi kit bilmiyorum.. Yakıt olayına gelince şöyle söylim haftasonu toplam 1200 km yol yaptım (git gel aynı yol)  600 km'sini tüpüm yokken yaptım ve 140 lira yaktı.. Dönüşü tüple yaptım 95 tl civarı yaktı

çok iyi yakmış.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
semih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı semih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 15:03
beyfendi gegçmiş olsun öncelikle ama tüpün beynini kontrol ettirmelisiniz(ecu).
                                                                                                                           saygılarımla.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 16:21
Orjinalini yazan: semih semih Yazdı:

beyfendi gegçmiş olsun öncelikle ama tüpün beynini kontrol ettirmelisiniz(ecu).
                                                                                                                           saygılarımla.

arkadasım tupun beynıyle ne alakası var??? aracın kendı yapısıyla alakalı oldugu yazdık. bu durumun lpg sıstemıyle alakası yoktur.........
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 16:25

hangı kıt oldugunu ogrenmek ıstıyorsan LPG ecusunun ustune bakmalısın demıstım... "fast" veya "safe fast" yazar!!! 

ayrıca tasarrufun %35 cıvarında. daha yenı olmasına ragmen gayet guzel. yakıt ılerıde bıraz daha dusebılır

Düzenleyen CeCoLi - 18 Nisan 2011 Saat 16:26
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 17:50
Rakamlar uzun yol rakamları galiba. Şehir içi ise çok çok iyi. Şehir dışı için iyi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16431 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 285 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 587 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4898 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2399 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4705 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 412 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7851 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 651 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 811 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 525 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5427 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 697 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 489 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 822 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 354 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 603 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2454 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English