![]() |
|
Lpg taktırdım,,ilginç bir sorunla karşı karşıyayım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 08:30 |
Arkadaşlar 2gün önce araca Atiker marka lpg taktırdım... Dün uzun yol yaptım.. Sorunum şu; Giderken benzin ibrem full depoya yakındı lpg ile birlikte benzin ibreside düşmeye başladı.. Çeyrek depoya kadar indi ama lpg de bitti...
DAha sonra 20 lira benzin attım depo full gösterdi.. Ama tekrar inmeye başladı.. Nedir sorun :)) Birde Airbag fault hatası arıyorum arada kafasına göre.. Bazen ışık 1saat yanıyor.. bazen 3 saat boyunca yanmıyor.. Arada hata veriyo peşine kapanıyor ... Var mıdır sebebini bilen... Çok şey sordum sabah sabah ya :)) Şimdiden tşekkürler
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
burak öncelikle sormak istiyorum konu açmadan önce bu sorunları hiç forumda araştırdın mı?
şuanda sana benzin ibresinin düşmesi ile ilgili 3 tane konu bulabilirim. Bunu sende yapabilirsin.
Lütfen konu açmadan önce araştırınız forumda kirlilik oluşturuyor.
benzin ibresi beyine bağlı olduğu için düşüyor, depodaki şamandra benzin aldığın zaman "en az 7 litre" depodaki değişikliği bir kereye mahsuz ölçüp beyine iletiyor. daha sonra beyin gaza basma şekline gittiğin yol mesafesine vs yakıt tüketimini hesaplayarak benzin ibresini düşürmeye başlıyor. Sende lpg de gittiğin için araç benzinde gittiğini sanarak ibre düşmeye devam ediyor.
airbag konusuna gelincede, büyük ihtimal direksiyondaki airbag kablolarında oksitlenme olduğu için yapıyordur. özel spreyleri var sıkarsın biter.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Arkadaşım LPG'li peugeot araçların hepsinde senin yaşadığın benzin gösterge sorunu vardır. Bunun nedenide benzin göstergenin yol bilgisayarına bağlı olarak değişmesidir. Tekerler döndükçe yol bilgisayarı yol gidiyoruz diye benzin göstergeni düşürür. Bunu halletmenin bir kaç yolu olduğu söyleniyor;
1) BRC'nin takmış olduğu PSA modül diye bir sistem 2) Yarım deponun üstünde benzin olursa kontağı açıp kapattığında benzin göstergeniz yerine gelir(ki senin söylediklerinden bunun işlemediği anlaşılıyor en azından sende) 3) Bir de arkadaşın şu bölümde bizlerle paylaştığı bir yazı var onada bak. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&KW=diren%E7&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm |
|
![]() |
|
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
sağolun.. Haklısınız Metin bey.. Cep telefonundan girdiğim için biraz kolaya kaçtım açıkcası.. Pardon...
|
|
![]() |
|
Kontağı açıp kapayınca yerine gelir derken.. az önce ustayı aradım o da öyle söyledi.. Ama bunun süresi nedir hmen açıp kapatınca ya da 10 dk bekledim gelmedi..
|
|
![]() |
|
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Süre olarak bir bilgim yok.
|
|
![]() |
|
ben şimdi bakıcağım bir dğeişiklik olmuş mu.. öğleden sonra yazarım bilgileri...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
LPG olayını bilmem, Airbag fault için aracının Planet2000'e girilip, arıza kodunun silinmesi gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Ya kafasına göre alarm veriyor sonra susuyor 2saat gidiyorum bişey yok tekrar veriyor.. Bazen sadece ışık yanıyor alarm vermiyor.. Bazen 2saat boyunca hiç sönmüyor..
Nasıl oluyor o olay masrfalı bir iş mi ??
|
|
![]() |
|
uzun yoluda var pahalı yoluda var. secımı sana kalmıss :)) sonuc olarak 2 sıstemde de kontagı kapatıp acınca dogruyu gosterıyor... onun harıcınde lpg dekı yakıt tuketımın nedır? herhangı bır sıkayetın varmı sımdıye kadar? arıza ısıgı yandımı? bırde hangı kıtı taktırdın? fast mı yoksa safe fast mı? bılemıyorsan lpg ecu sunun ustune bak yazar...
arac bılgılerını motor model lpg vs ımzana yazarsan ıyı olur Düzenleyen CeCoLi - 18 Nisan 2011 Saat 12:18 |
|
![]() |
|
Tanıdık servis varsa bedava da yaparlar. Normalde 20TL falan alırlar.
|
|
![]() |
|
HAngi kit bilmiyorum.. Yakıt olayına gelince şöyle söylim haftasonu toplam 1200 km yol yaptım (git gel aynı yol) 600 km'sini tüpüm yokken yaptım ve 140 lira yaktı.. Dönüşü tüple yaptım 95 tl civarı yaktı
Onun dışında bir problemim yok. ŞİMDİLİK..
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
çok iyi yakmış.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
beyfendi gegçmiş olsun öncelikle ama tüpün beynini kontrol ettirmelisiniz(ecu).
saygılarımla. |
|
![]() |
|
arkadasım tupun beynıyle ne alakası var??? aracın kendı yapısıyla alakalı oldugu yazdık. bu durumun lpg sıstemıyle alakası yoktur.........
|
|
![]() |
|
hangı kıt oldugunu ogrenmek ıstıyorsan LPG ecusunun ustune bakmalısın demıstım... "fast" veya "safe fast" yazar!!!
ayrıca tasarrufun %35 cıvarında. daha yenı olmasına ragmen gayet guzel. yakıt ılerıde bıraz daha dusebılır Düzenleyen CeCoLi - 18 Nisan 2011 Saat 16:26 |
|
![]() |
|
Rakamlar uzun yol rakamları galiba. Şehir içi ise çok çok iyi. Şehir dışı için iyi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |