|
stop etme |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
cash1912
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 20:42 |
|
arkadaslar lutfen yardım edın.aracı alalı 2 hafata oldu araba hareket halındeyken bı kac defa stop ettı lpg den sandım lpg bakımı yaptım (zavolı) sonra bujı lerı degıstım benzın fıltresını degıstım gaz kelebeklerını temızlettım.sımdılık stop etme durdu yanlız arac ılk mars ta almıyor sankı yakıt gelmıyor bıraz ugrastıktan sonra calısıyor. 1 saat kadar arac calısmasın tekrar calıstırmaya kalktıgımızda tekrar aynı seyı yapıyor sanayı de bulamadılar ve rolantı kendı kendıne ınıp cıkıyo cok az da olsa sarsıntı oluror.yardımcı olursanız sevınırm...
|
||
206 1.4 look 2004 zavoli lpg
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
pekı bu sıkıntıyı benzınde yapıyormu ??? oncelıkle problem motorda mı yoksa lpg sıstemınde mı bunu anlamak gerekır dıye dusunuyorum...
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11957&PN=1&title=307-si-olan-arkadalar-ne-olur-bi-bakn
linki incele benzer bi durum yaşıyodum 2, sayfada anlattım belki işine yarar |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
cash1912
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benzınde kullandım stop etmedı ama rolantıde oynama oluyo. lınke gıremedım arkadasım nasıl gırıcez.
|
||
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11957&PN=1&title=307-si-olan-arkadalar-ne-olur-bi-bakn
linke tıkla Düzenleyen kaan__ - 10 Nisan 2011 Saat 20:26 |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Abimin arabasında da hareket halindeyken stop etme oluyor. Özellikle yüksek devirden vitesi boşa çıkartıp gaz kestiğimiz anda arabanın devir saati çok hızla düşüyor ve stop ediyor. Araç rolantide çalışırken de titreme yapıyordu. Abim yakıt tasarrufu yapmak istediği için LPG taktırırken normalden daha küçük enjektör tattırmış anladığım kadarıyla. Yakıt az geldiği için stop ediyor. Performası da çok düştü arabanın.
Benim 206da LPGli ama stop etme olayı olmuyor. Abimin arabasında da benim arabada da yüksek devir kullanırsak LPG bitmiş gibi otomatikman benzine geçiyor. :) |
||
semih
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
geçmiş olsun
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Araç hareket halindeyken, ayağınızı gazdan çekince mi stop ediyor? Eğer öyleyse; (palioda başıma gelmişti) karbüratöre hava ileten borunun karşıdan bakınca "O" şeklinde olduğunu düşün. Bunun yarısını koli bandı ile kaptıyorsun.
şeklinde, bir taraf kapalı kalıyor, diğer tarafı açık bırakıyorsun.Sorun çözülüyor. Benimki çözülmüştü.
Düzenleyen badires - 11 Nisan 2011 Saat 16:04 |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ilginc bi yontem. Peki mantigi ne? Aracta hava akis metresi oldugu surece ne kadar tikarsaniz tikayin ayni hava miktarini motora gondermeyecek mi? |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Mantığını bilmiyorum. Ben ustaya sıkıntımı söyledim. O da direkt koli bandını kaptığıyla geldi. Ama hangi manyıkla yaptı bilmiyorum. Tek bildiğim arabam artık bayır aşağı giderken vitesi boşa alıp ayağımı gazdan çektiğimde stop etmiyordu.
|
||
boraa
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben demiştim bu araçlara (peugeot) LPG olmaz diye.ileride %90 sorun çıkartıyor demişti büyüklerimiz.umarım sende ciddi bir sorun çıkmaz.geçmiş olsun kardeş
|
||
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :) |
||
cash1912
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
gaz pedalından cekınce stop etmıyor normal seyrederken stop edıyor.
|
||
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
gulduruyorsun benı yaa :))
pekı pıyasadakı lpg lı olmayıpta arıza cıkaran pug lara ne dıyeceksın?? emınım yanlarından lpg lı arac gecmıstır dıye arıza yapmıslardır
|
||
azdek
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yanlarından lpl li araç geçti diye arıza olayına koptum süperdi cecoli ....
|
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
boraa
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kopmıza gerek yok dostlar.araçlarınız kopmasın o önemli ;) araçlarınızda lpg takılı ise lpg hakkına yapılan yorumlarada saygı duymanız gerekir ve hemen karşı cevap yazmanıza gerek yok..sizde arıza yapmaz ama diğerlerinde yapar.en ufağından örnek geçen hafka erkan isimli bir arkadaşım istanbulda lpd taktırmıştı araç sizin tabirinizle KOPTU..1000tl masraf çıktı.adam ağlıyor.küfürün bini bin para.bunlar sadece örnek.bu forumun amacıda iyi yada kötü tecrübelerimizi fikirlerimizi paylaşmak değilmi.yok makara yapmak isterseniz bu forumun makara yapma bölümlerini ziyaret ediniz.ha şuna eminim er yada geç LPG takılı peugeotlarda arıza çıkar çıkacaktır da.ben bunu duydum servislerimizden ustalarımızdan.bu benim fikrim.siz kopmaya devam edin.
|
||
Feline 2006
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Normal serederken nasıl stop ediyor. Gaz mı kesiyor? Yakıt tertibatında bir darboğaz var o zaman?Ayağını gazdan çekmeden gazı kesmesi bir de elektrik arızası akla getiriyor.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sende kendınce haklısın. cunku ıs bılmeyen ustaların yaptıkları montajlar yuzunden bırtek peugeot lar degıl butun araclar KOPUYORRR :))
ben ıddıa edıyorum... duzgun montaj yapılır ve duzgun kullanır bakımınıda aksatmazsan hıcbırsey olmaz.
senın duydugun sıkıntılarda suc lpg nın degıl....... onu montaj edenlerdeee :))
dıkkat edersen forumumuzda bır suru lpg lı pug sahıbı var. senın soyledıgın gıbı aman aman bır sıkayet yasayan yok... ama bu olmayacagı anlamınada gelmez. genel olarak duzgun montaj yapıldıgında herhangı bır sorun cıkmadıgının ıspatıdır daha ne dıyeyım. tutturmussun zararlı dıyıp duruyorsunn :)) sen bunu duydugun kısılerle sohbetını yap yanı... bız burda kullanıyoruz sen kullanmadan konusuyorsun. burda yanlıs yapıyorsun. kullanmıs olursunda konusursun haklısın dıyecegım... mesela kullanıpta konusan bır arkasımızda vardı. daha sonradan kendı aracında kotu montaj oldugunu anladı :))
|
||
boraa
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
O zaman şöyle diyelim '' peugeot araçlara LPG pek uyuyor ama arıza olursa araçın kendi özelliğinden değil kesin ustadan dolayıdır '' böylemi diyeceğiz. sen kendin kullandığın için yanlı taraftan bakıyorsun üstad.yani arıza olduğu zaman usta iyi değildi diyip servise parayı verip çıkmak daha kolay diyorsun yani senin fikrinde doğrudur benim fikrimde dığrudur.herkes kendine.ben taktırmama- orijinali bozdurmama- belli bir süre sonra paraları bayılmama ,taraftarıyım sen ise taktırmak ve arıza olunca ''canım ustan iyi değildir '' deyip geçme taraftarısın.kal sağlıcakla..kimsenin aracı arıza yapmasın....
|
||
Feline 2006
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
neyse guzel kardesım bız senle konuyu uzatmayalım ıyısımı :)) ben sana saygı duyuyorum... ben yanlı bakmıyorum. herkes lpg kullansa veya kullanmasa benım ıcın ne degısırkı??? ben lpg bılıncını uyandırmaya calısıyorum. sız cok degerlı kardeslerıme bılgılerımı tecrubelerımı sunmaya calısıyorum. yerıne gore ulkemızın cesıtlı ıllerınden montaj yapan ustalar benı arıyor bılgı alıyor :)))) nıye acaba bır dusun bakalım...
nacızane cesıtlı bılgılerım oldugu ıcın senın dedıgının tersıne yanlı olmadan objektıf bakabılıyorum ve sorunun nedenını gorebılıyorum...
sonucta bıldıklerımı kımseye ıspat etmek zorunda degılım. ben anlatırım alan alır almayan kendı bılır :) anlastık mı sımdı :D
sunuda soylemek ıstıyorum. lpg olmayan araclarda yıne lpg lıler kadar arıza yapıyor degıl mı??? rolantı problemlerı vs yıne oluyor. bunuda unutma...
sana bır ornek vereyım. bazı 307 lerde arıza ısıgını o kadar ugrasmalarına ragmen sonduremezler. ama bazı 307 lerde de bır kere arıza ısıgı bıle yanmaz... nıye acaba??? Düzenleyen cecoli - 13 Nisan 2011 Saat 14:30 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
konuyu acan arkadas hala bıze gereklı cevabı vermemıs.
oncelıkle sıkıntının motorla mı yoksa lpg sıstemıyle mı alakalı oldugunu anlamamız lazım.
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |