Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - benzin pompası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

benzin pompası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 Saat 20:38
biraz karışık duruyo ama yararlı bşy bi zararı olmaz Gülme
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Yukarı Dön
azdek Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı azdek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 20:44
Neymiş kırmızıyı ya dikkat!.........
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 21:47
Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

role nası oluyo şöyle bşy
4 ayaklı korna rölesi gördüysen  onun aynısıdır zaten 4 ayak röle sıtandart röledir ama bağlantısı için ben sana burdan ne kadar bilgi versemde boşa mutlak ve mutlak bir iş ehli elektrikçi bunu halleder

role dediğim budur
araç lpg geçince benzin pompasını durdurur .

hatta kontağı çevirince bi ses duyarsın vınnn gibisinden gerçi bizim araçlarda pek duyulmaz ama araç çalıştıktan sonrada bu ses devam eder ama çalışma sesinden bunu duyamassın role sayesinde pomba çalışmayı durduyo umarım anlatabilmişimdir bu arada cecoli abimizde bunu biliyor olması lazım

evet bu role takma ısını bende daha evvel dusundum. fakat hıc uygulamadım. yalnız kullanılacak role kalıtelı bır malzeme olması lazım...
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 22:22
pombanın ömrü uzmamış oluyo kısacası  hatta koltuğun altındaki benzin pompasının kapanı açıp farkı hissedebilirsinz fısır fısır sürekli çalışıyo lpg olan araçlarda cecelo abiminde dediği gibi soğuk benzinle kendini ısıtması gerekirken demekki bazen ısıtmıyo tada içinde hiç benzin kalmıyo olsa gerekki pompa yanıo
bunun için benzin pompasına role atıyoruz araç lpg de iken pompalama duruyor buda benzin pombasının yanmasını en aza düşrüyo kesinlikle ömrünü uzattığı kanaatindeyim ben yaptım çok memnunum

Düzenleyen kaan__ - 09 Nisan 2011 Saat 22:26
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 22:34
Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

pombanın ömrü uzmamış oluyo kısacası  hatta koltuğun altındaki benzin pompasının kapanı açıp farkı hissedebilirsinz fısır fısır sürekli çalışıyo lpg olan araçlarda cecelo abiminde dediği gibi soğuk benzinle kendini ısıtması gerekirken demekki bazen ısıtmıyo tada içinde hiç benzin kalmıyo olsa gerekki pompa yanıo
bunun için benzin pompasına role atıyoruz araç lpg de iken pompalama duruyor buda benzin pombasının yanmasını en aza düşrüyo kesinlikle ömrünü uzattığı kanaatindeyim ben yaptım çok memnunum

ben boyle bırseyı denemedıgım ıcın merak ettıgım bır nokta var. gazdan benzın gecıslerde herhangı bır kesıklık oluyormu? esasında benzın kutugu ıcınde basınc kalıyorsa kesıklık olmayadabılır...

pekı roleyı kapatmak ıcın gereklı tetıgı nereden aldın??? ben lpg valfınden almayı dusunmustum. valf actıgında role kapatacak, valf kapandıgında ıse role acacak seklınde.

Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 22:35
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 22:41
aynen öle abi herhangi bi aksaklık yada eksiklik kesinlikle olmuyo zaten lpg ye geçiş anında önce bi tık dye ses geliyo araç lpgye tam geçtiği anda bi ses daha geliyo ama bunu pompaya dokunarak daha net hissedebiliyosun zaten ön tarafa kablo çektik biraz uğraştırdı ama değdi diyebilirm

Düzenleyen kaan__ - 09 Nisan 2011 Saat 22:41
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 22:46
onumuzdekı zamanda bende denerım bu ısı...
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:03
abi çok özür dilerim yanlış yönlendirmek istemem şimdi elektriçi ustamı aradım yani bu valf olayından emin olmak için ama onun söylediği lpg beyninden aldık tam olarak valf olup olmadığını bilmiyorum lpg siteminin parçalarını tam bilmirum dedi bende yanlış yönlendirmek istemem
ama istersen fotoğraflarını hatta videosunu atabiilirm
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:16
@kaan = zaten beyınden de alsa valfe gıden kablolardan almıstır. sormanada gerek yoktu zaten. yınede sagolasın :))

bu bahsettıgım lpg valflerı selenoıd valftır. selenoıd valfler 2 tıptır. normalde acık ve normalde kapalı valfler. selenoıd valfın ustunde bobın bulunur. bu bobın enerjılendıgınde dıger yone hareket eder. enerjı kesıldıgınde ıse eskı yerıne gelır. normalde acıksa kapanır, normalde kapalı ıse acılır. gelelım lpg sıstemınde kullanılan selenoıd valflere...

lpg sıstemınde "normalde kapalı" valfler kullanılır. valfın acılması ıcın enerjılenmesı gerekır. yanı arac benzınde calısırken valf kapalıdır. lpg sıstemı devreye gırecegı an valfe enerjı gelır ve tık dıye bır ses duyarsınız. ıste bu esnada valf acılır ve gaz akısını saglar. motoru stop ettıgınızde de enerjı kesılır ve hem motor tarafındakı hemde deponun ustundekı valf kapanır.

sımdı bu durumda valfe gelen enerjıden ters prensıpte rolemızı baglarsak valf acıldıgında role voltajı keserek benzın pompasını durdurur. valf kapandıgında ıse role acılarak pompayı calıstırır...

Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 23:17
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:21
hay maşşalhahAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış abim hayranım sana walla ağzına eline koluna yürğine sağlık herkeze bu şekikde yardımcı oluyosun hep bizimle kal
bu arada senden iyi olmasın bi elektrikçi ustasını forma üye yapcam oda eminim senin gibi herkeze yardımcı olcaktır...
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:27
rıca ederım sagolasın. benımde az mıktarda elektrık bılgım var. bırde gerektıgınde bıraderden destek alıyorum :))  ama ıyı bır elektrık ustamızın bıze cok faydası olacagına ınanıyorum...
Yukarı Dön
VEDATDINC Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı VEDATDINC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:44
arkadaşlar lpg kullanıyorsanız benzin pompasını röle yardımı ile devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim yapılışı çok basit lpg tankı üzerindeki kesici bobin ucundan şamandraya kablo çekerek benzin pompasının bi ucunu röle üzerinden bağlıyorsunuz. 
2004 307XR 1.6 atiker
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 23:52
Orjinalini yazan: VEDATDINC VEDATDINC Yazdı:

arkadaşlar lpg kullanıyorsanız benzin pompasını röle yardımı ile devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim yapılışı çok basit lpg tankı üzerindeki kesici bobin ucundan şamandraya kablo çekerek benzin pompasının bi ucunu röle üzerinden bağlıyorsunuz. 

evet depo ustundekı valften samandıraya kablo tasımak daha kolay ve daha kısa...
Yukarı Dön
asi_black Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Nisan - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı asi_black Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 23:09
arkadaşlar sırf benzin kullanılan araçlarda pompaya kolay kolay bişey olmaz yanlız araçlarımızın çoğunda lpg var buda sıralı sıstem oluyor once benzinle çalışıyor sonra lpg ye geçiyor yolda lpg bittiğinde otomatık olarak benzine geçiyor benzin az oldugu zaman pompa benzini birden çekemiyor ve lpg ye geçtiğinde silecekler çalışırken kontağı kapattığımızda şak diye ortada felan kalıyo yani işlemini bitirmeden kalıyo benzin pompasınıda böyle düşünelim normal benzinli araçda kontağı kapattığınız an pompa kendini of konumuna getiriyo 
Yukarı Dön
hhuzun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hhuzun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2011 Saat 17:54
arkadaslar benim depo doluyken ponpa bozuldu.zamanla ponpaya giren fis bozuluyor.
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2011 Saat 18:05
geçmiş olsun. 1 ay önce bendede aynı sorun olmuştu, çeyrek depo benzin varken yandı pompa. söktüm pompanın motorunun aynısını aldım taktım şimdi sıkıntı yok.
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
cinecommentator Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cinecommentator Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 18:56
Bu Yaşıma geldim (30) Bu lpg işini tıbben ilmen anlatan CECOLİ ABİ sizi gördüm tebrikler
peugeot 307 sw xr 2004
Yukarı Dön
zerzevat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zerzevat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 Saat 09:22
arkadaşlar konu hortlamış olacak ama... benzin enjektörlerinin araç lpg'de iken soğuması için benzinin devir daim yapması faydalı diye duymuştum.

yani siz röle ile benzin pompasını kurtarayım derken çok daha pahalı olan enjektörleri bozabilirsiniz. ayrıca lpg bitince otomatik olarak benzine geçişte tekleme, stop etme gibi sorunlar motora zarar verebilir.

ve ayrıca benim gözlemlediğim yeni sistem (örn. lovato ebd) kitler lpg'ye hemen geçmiyor. valfleri açıp bir süre bekledikten sonra geçiyor. dolayısı ile lpg 'ye ilk geçişte de sorun yaşanabilir.

tavsiye etmiyorum. yarım depo doldurun öyle gezin-
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 1262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 592 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4911 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4186 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1420 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 357 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1913 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36494 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 106288 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2876 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32535 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54763 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1242 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18883 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2879 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 505 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 459 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 17072 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2986 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2371 0 Westbornova
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bayer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English