![]() |
|
çekiş iyice düştü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 Saat 23:11 |
selam arkadaşlar;
arkadaşlar bugün dikkatimi çekti arabanın depoyu bgün fulledim 49 litre yakıt aldı ve taştı niye tam 60 litre almıyor. birde nezaman arabanın deposun fullesem araba çekişten düşüyor, araba rahat değil arkadan biri çekiyor sanki gitmesin diye hava filtresi temiz, katalüzör boş, enjöktörler iyi dedi bosch car servis başka ne olabilir sizce. 97000 km de debriyaj değişmedi her kalkışta titriyor birazda sert, ama onada tamirci yarı debriyaj var dedi ne yapcam bilmiyorum sizce ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum
|
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
triger kayışın ne zman değilşti dostum? bide yakıt temizleyici kullandınmı hiç? frenlerin sıkıyor olabilirmi baktırdınmı hiç?
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
triger 90000 km de değişti dostum. würth katkı attım ama devamlı bir rahatlama göremedim. fren yaparmı acaba
|
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
phaselispa ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
içinde yakıt olduğu için 49 littre alıyor. demekki 11 litre varmış içinde. başka bişeymi kastettiniz acaba ben mi anlayamadım yoksa?
|
|
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Depoyu tam dolu yaptığınızda aracınızın performansının düşmesi belki deponuzun kirli olmasında kaynaklanıyor olabilir yakıt çok yakıt alırkan istasyondaki tabancayı çok açınca herzamankine göre daha yüksek bir debiyle gelen yakıt deponun dibine oturmuş olan tortu su vb şeyleri yakıta karıştırıp yakıtın kalitesini bozuyor olabilir. Her arçada belirli periyorlarda depoyu temizletmekte fayda vardır. Kolay gelsin.
Bu tahminimizi test etme imkanınız varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Örnegin yakıt alırken pompacıdan rica edip en yavaş şekliyle yakıt dolumu yapılmasını sağlayınız ve yakıtı aldık sonra uzun süreli park edip, sonra bu sorunu takip etmeli. Bu şiekilde düzelirse depoyu temizlemeli ve mümkünde yakıt filtresini değiştirmeli.
|
|
![]() |
|
ya benim yakıt filresi 30000 km oldu değişmedi servis 45000 dediği için o yaparmı acaba. birde mazot göstergeye göre hiç yoktu acaba içinde mazot varda göstergemi yanlış gösteriyor, hatta yol bilgisayarında gidilecek yol ----- böyle çizgi çıktı yani 0 km ondan sonra aldım 49 lt mazot aldı hatta pompacı başka almaz dedi. dediğiniz mantıklı acaba depo kirlimi
|
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Bence aldığı yakıt litresi çok dert olmasın, tamamen bitmemiş olmalı ki yakıt almaya gidebildiniz. Bazen aracın bulunduğu eğim sarsıntı vb şeylerden özellikle her araçda deposunun şekli gereği sonlarına doğru (bunu yol bilgisayarında da menzili takip ederken görürsünüz) daha çabuk biter ve doğru gösteremez.
Yakıt filtreniz dip tahliyesi olan modelse alttan biraz açıp seffaf bir kaba bir bardak kadar mazot alırsanız filitrenizin durumunu ve yakıtınızın içinde başka birşeylerin olmadığını daha kolay tespit edebilirsiniz. Kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
kalkışta titreme oluyosa ama stop etmiyosa ya bujidir ya da ateşleme bobinidir.
|
|
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
valla pek tecrübem yok ama bildiğim bu kasaya bu dizel motor turbosuz olsa hiç gitmez olarak biliyorum. yani turbo sayesinde bu motor bu aracı götürüyor. bu sebepten çekişde düştü ise sorun turbodan veya turbo ile ortak çalışan parçalardan olabilir düşüncesindeyim.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |